NAS telepítését tervezem? Van köztetek hozzáértő?
Elsőnek az Apple Time Capsule-ját vizsgáltam meg, de az ára csillagászati, és nem is biztos hogy minden funkcióját ki tudnám használni.
Tehát a kritériumok:
- Működjön wifi-routerként, ( ac szabvány is)
- Legyen belső memóriája, aminek a tartalmához hozzáférhetek egy link segítségével, telefonról, tabletről vagy laptopról
- Fogadjon be USB-n külső meghajtót
- Alkalmas legyen arra, hogy Smart- TV felé "jelet szórjon" , vagyis a NAS-ról tudjak filmet nézni, képeket megjeleníteni, zenét hallgatni a TV-n. Akár a belső memóriájából, akár a rácsatlakoztatott külső vinyóról.
Egyenlőre ennyi.
Ha valaki szerint nagy baromságokat írtam, közlöm hogy még csak ismerkedem a témával.
Tehát: ismertek e ilyen eszközt?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem mondtál nagy baromságokat. Talán az első kettő kritérium egy kicsit érdekes.
"- Működjön wifi-routerként, ( ac szabvány is) "
Létezik NAS beépített Wi-Fi AP -val, de annyira megdrágítja, hogy sokkal jobban megéri ha külön Wi-Fi routert veszel a NAS -hoz. Ugyanazt fogja tudni így mint a Wi-Fi -s NAS, csak sokkal olcsóbban kijössz, és routert másra is fel tudod használni (pl. nyomtató szerver).
"- Legyen belső memóriája,...."
A NAS csak egy NAS, merevlemezt neked kell hozzá venned.
Vannak alapból vinyóval árult NAS -ok, de a hiba megint a gyenge ár/érték arány.
Külső vinyót mindegyik kezel, amin van USB bementet, és médiaszerverként is működik. Szóval ez alap.
Mennyit szánnál rá?
Köszönöm válaszod!
Jobban átgondolva, igazad van, hisz van routerem jelenleg is, ( igaz nem ac-s ), és külső vinyóm is, ( 500GB ), akkor már munkára fogom azokat is.
Azt nem tudom, ha folyamatosan be van dugva a vinyó az USB-be, akkor egész nap "dolgozik", hamarabb megy tönkre- vagy inaktavitás esetén lekapcsol?
És hogy mennyit szánok rá? Igazából azt sem tudom mennyit érdemes rászánni ahhoz, hogy ne gagyi legyen, de feleslegesen drága se.
Fogalmazzunk úgy, hogy a TimeCapsule árát bizos nem költeném rá ( 100k + ), de mondjuk 60 forintig bezárólag már érdekel a dolog.
Vegyél egy Synology-t, 50k körül van egy d214-es.
Iszonyat easy front-end software-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!