Felpontozlak! Fülhallgató vásárlásnál mit kell nézni?
Szóval csak egy példát írok:
Fülhallgató típusa: Fülhallgató
Adatátvitel: Vezetékes
Min. frekvencia: 20 Hz
Max. frekvencia: 20000 Hz
Érzékenység: 110 dB
Kábelhossz: 120 cm
Ezt néztem ki magamnak, de ebben melyik adat mit jelent? Nem igen értek ezekhez, ezért szeretnék segítséget kérni! A Max frekvencia annál jobb minél magasabb? És az érzékenység? Ilyesmiket írjatok már le nekem :D felpontozlak
Épp ma nézegettem egy fülhallgatót, es engem is érdekelt, hogy mit kell figyelni. Nagyon nagy segitseg volt ez a kérdés (na meg a válaszok). De egy dologról nem esett szó. Mégpedig a hangszóró méretéről. Minel kisebb annál jobb, vagy ez egyén függő? De átlát a, melyik a jobb. Nkm a lenyeg h nenessen ki a fülemből.
Ezt neztem ki. Mar van egy philipsem, de az régebbi, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintetek megéri?
Köszi előre is. :)
Hát, ennél a 2000 Ft-os Panasonicnál, a 10 Hz tuti, hogy kamu, de 20 Hz alatt egyébként is kevesen hallanak. 10 Hz-es fülest nem nagyon fogsz találni, max a legnagyobb méretű (hangszóróátmérőjű) fejre akasztós szuper-hiper hifi cuccok tudnak 10 Hz-et, esetleg. 2000 Ft-ert egy tök átlagos fülest kapsz csak. A Beats is egy totál átlagos cucc, aki kiad érte 13000-t, az nem normális.
Nekem mondjuk az ilyen "agybadugós" kivitelezésűek, mint ez a Panasonic, nem jönnek be, a simát szeretem, de ez egyéni dolog.
A hangszóró méretétől sok függ, nagyon sokat számít a hangzás szempontjából, mert pl. a mélyeket annál könnyebben és szebben adja ki egy hangszóró, minél nagyobb. De eleve a nagyobb hangszórók általában jobbak. Nem véletlen, hogy a legjobb fülesek nem a fülbe helyezhetőek, hanem a fejhallgatók, amik befedik az egész fület. Persze szemét ugyanúgy van ezek között is.
Ez a Philips is az emagon egy átlagos cucc szerintem csak ehhez van mikrofon (ha igaz) meg hangerőszabályozó, ha jól értem. Sajnos ezek a hangerőszabályozók elég könnyen tönkre szoktak menni, pedig jó dolog lenne, de nekem még mind hamar tönkrement, aztán onnantól kezdve recseg, megszakad a hang, szóval használhatatlan lesz, pedig a hangszóró még jó lenne. Úgyhogy leszoktam róluk, inkább csak hátrányt jelent. 8400-at amúgy sem adnék érte, mert tök átlagos, de a hangerőszabályzó miatt, tuti, hogy az átlagtól hamarabb ki lehet majd dobni.
"De egy dologról nem esett szó. Mégpedig a hangszóró méretéről"
Az sem olyan infó, hogy csak a szám alapján meg lehessen mondani, hogy melyik a jó. Volt már fülesem 11 mm-es driverrel, 8-9 mm-essel, mindenfélével, és nem a legnagyobb volt a legjobb, vagy épp fordítva, hanem össze-vissza, hisz nem ezen múlik.
Fülhallgatóknál nem kell nézni SEMMILYEN adatot, fórumokat kell nézegetni, hogy melyiknél miket írnak (persze nem csak annyit, hogy "ez jó", valami profibb fórumra gondolok, pl. Head-Fi), csak így lehet megmondani, hogy melyik milyen minőségű.
Egyébként a helyedben ezek közül választanék: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!