Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Népszavazás! Szerintetek UHD...

Mr. S kérdése:

Népszavazás! Szerintetek UHD TV vagy FullHD Projektor?

Figyelt kérdés
Mind a kettő 300ezres kategóriában. Érvek-ellen érvek?

2015. ápr. 16. 17:19
 1/8 Tengor ***** válasza:
Mekkora térbe, mekkora felületre, mire?
2015. ápr. 16. 17:57
 2/8 A kérdező kommentje:
3,3 méter távolság a projektor esetében, 100" vászonra, maximális sötétségben, sötét bútorok, stb. Tehát a zavaró tényezők amennyire lehet kizárva
2015. ápr. 16. 18:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Képminőségre mindenképp a tv.
2015. ápr. 16. 20:41
 4/8 A kérdező kommentje:
azt vágom, h szebb lenne a tv itt igazából az a kérdés, hogy méret vagy minőség?
2015. ápr. 16. 20:43
 5/8 anonim ***** válasza:
ha uhd-n akarsz nézni full hd-s filmeket akkor semmiképp nem éri meg.
2015. ápr. 17. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindenképp kontrasztos és fényerős képernyő.

Olyan tv típus, ami megfelelő minőségben fel tudja konvertálni és ki tudja javítani a két felbontás közötti különbségből adódó hibákat. Van ilyen de nem mind tudja ezt.

Sőt, amelyiknél hirdetik, hogy képesrá, annál sem mindegy mennyire javítja fel. Van amelyik jobban és van amelyik alig. Most én is azt a tv-t keresem, amelyik a leginkább tud olyan minőséget előállítani felkonvertálással, amivel képes becsapni a szemem, hogy ne nagyon vegyem észre, hogy az infó csak full hd-s.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3T..

Mert azt ugye tudjuk, hogy attól még nem lesz több valós részlet mint amit rögzítettek, de ha csak azt nézzük, hogy az Imax-nál micsoda látványos javításokat el lehet érni, hogy azt valóságnak elhihessük, akkor nem kell csodálkozni egy fullhd uhd konverzión sem.

Az Imax erre képes: [link]

Fel kell jól nagyítani és érdemes olvasgatni, mire képes a technika már. Igaz, nem tud többet vissza adni, mint amit rögzítettek de be tudja csapni a szemet, hogy elhiggyük, hogy az mégis több. A megjelenítés technikánál viszont a szemfényvesztés minősége az egyetlen ami számít. A lényeg, hogy valóságként el tudjuk fogadni amit ott látunk, mindegy azt hogy érik el.

2015. ápr. 18. 00:20
 7/8 GreenLand válasza:

Én most vettem egy projektort elite fekete vaszonnal.

Keretbe foglaltam es led van a hatuljan olyan mint egy amoled tv .

3 m hosszu 1,80m magas.

3200lumen fényerő

25000:1 kontraszt

1920x1080p

3D

Es meg lehetne sorolni.

Nem kell mindig besotetiteni .

A projektor jobb választás a moziba sem véletlenül az van.

Akkora tv nincs is mint amekkora uhd imax projektorok vannak!

2015. júl. 13. 00:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Amit eddig projektort még láttam megvilágított helyiségben, az csak elmosott maszat volt főképp. A Mmarktban van egy külön kis sötét szoba, ahol vannak külön sötétített helyen tv-k. Ott láttam pl. és az is csapnivaló. Sötét szobában persze jó lehet. Csak az nem a családokban szokásos háttér tv-zéshez való, még mellékfunkcióban sem.
2015. júl. 13. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!