Használtok még VHS, Magnódeck, CD, DVD, Blu-ray lejátszókat?
Én VHS nem nagyon használom.
Magnódeck nem nagyon használom.
CD néha használom.
DVD néha használom.
Blu-ray nincsen.
Inkább gépen szoktam filmeket nézni,és zenéket hallgatni.
Kíváncsiságból írtam ki a kérdést.
VHS: igen, van jó pár kazetta.
Kompakt kazettás magnódeck: igen, főleg hangfelvétel digitalizáláshoz
CD: igen, zenehallgatáshoz (a gép és a rácsatlakoztatott hangkeltő eszközök _zene_ hallgatására nem alkalmasak.
DVD: igen (hasonló okból mint a VHS-t)
Blu-ray: nincs
Igen.
Én magnódecket (retrózás céljából), CD-t, DVD-t és Blu-ray-t szoktam használni.Szeretem a "megfogható" adathordozókat. :)
Ritkábban, én is szoktam gépről zenét hallgatni/filmet nézni.
Nekünk sosem volt VHSünk, régen egy tárcsás, majd kazettás magnónk volt, ma már egyik sem müködik.
Van 2 mini hifink, de nem használjuk őket cd lejátszásra, mert sérülékeny és nehézkes a használata.
Van dvd lejátszónk is, de azt hiba volt megvenni, mert egyáltalán nem használjuk, a set top box is képes médialejátszásra, blu-ray lejátszónk nincs és igényünk sincs már.
A #3-as válaszoló milyen kis finomságot említett meg: Bakelit.
Most hogy így írta, erősen elgondolkodtam, hogy venni kellenne valami régi de jó állapotban lévő lemezjátszót, meg pár lemezt.Az lenne már az igazi retró csemege ;)
#2-es voltam.
Ezt az egyet nem írtam meg a kérdésben?
Én ritkán használom a Bakelitet.
Meg lepődtem még használtok VHS-t.
Olvastam itt gyakorin,egy ember ki dobta a VHS kazettáit magnóstul együtt,mert elavult,de előbb le digitalizálta és le torrentezte.
Köszönöm a válaszokat.
Én biztos, hogy nem dobnám ki a VHS kazettáimat. Mondjuk évente 1x jön rám pár napra a nosztalgia, de az a pár nap többet ér nekem, mint hogy kidobjam. Van egy feelingje, kicsit visszahozza a 90-es éveket, úgy is akkoriban csinálták a legjobb filmeket. :) A kép sokkal vacakabb mint egy mai DVD vagy divx, a fullhd-t ne is említsük, de akkor is jobb néha egy képcsöves TV-n megnézni 2.0 hanggal egy Die Hardot, Alient, stb... mint utólag digitalizálva, eltorzított hanggal egy 1080p-s TV-n. Nem beszélve a szinkronokról, csomó filmnek nem is találom mai napig azt a szinkronját, amit annak idején a HBO-n adtak.
CD-t szoktam még használni, kazetta az én életemből kimaradt, csak úgy mint a bluray, az már akkora adatterjedelem, hogy inkább merevlemezről nézek olyan minőségű anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!