Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Használtok még VHS, Magnódeck,...

Használtok még VHS, Magnódeck, CD, DVD, Blu-ray lejátszókat?

Figyelt kérdés

Én VHS nem nagyon használom.

Magnódeck nem nagyon használom.

CD néha használom.

DVD néha használom.

Blu-ray nincsen.

Inkább gépen szoktam filmeket nézni,és zenéket hallgatni.

Kíváncsiságból írtam ki a kérdést.

2015. ápr. 11. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:

VHS: igen, van jó pár kazetta.

Kompakt kazettás magnódeck: igen, főleg hangfelvétel digitalizáláshoz

CD: igen, zenehallgatáshoz (a gép és a rácsatlakoztatott hangkeltő eszközök _zene_ hallgatására nem alkalmasak.

DVD: igen (hasonló okból mint a VHS-t)

Blu-ray: nincs

2015. ápr. 11. 17:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen.

Én magnódecket (retrózás céljából), CD-t, DVD-t és Blu-ray-t szoktam használni.Szeretem a "megfogható" adathordozókat. :)

Ritkábban, én is szoktam gépről zenét hallgatni/filmet nézni.

2015. ápr. 11. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Napközben mp3-at, mert a többórás podcast-ek a gépen és a telefonon jobban elférnek, de olyan is a hangzásuk. Hétvégente bakelitezek, CD vagy minidisc két-három havonta, csak ha olyat hallgatok ami azokon van meg. Blu-ray nincs, magnót egyáltalán nem használok.
2015. ápr. 11. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk sosem volt VHSünk, régen egy tárcsás, majd kazettás magnónk volt, ma már egyik sem müködik.

Van 2 mini hifink, de nem használjuk őket cd lejátszásra, mert sérülékeny és nehézkes a használata.

Van dvd lejátszónk is, de azt hiba volt megvenni, mert egyáltalán nem használjuk, a set top box is képes médialejátszásra, blu-ray lejátszónk nincs és igényünk sincs már.

2015. ápr. 11. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:

A #3-as válaszoló milyen kis finomságot említett meg: Bakelit.

Most hogy így írta, erősen elgondolkodtam, hogy venni kellenne valami régi de jó állapotban lévő lemezjátszót, meg pár lemezt.Az lenne már az igazi retró csemege ;)

#2-es voltam.

2015. ápr. 11. 21:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Ezt az egyet nem írtam meg a kérdésben?

Én ritkán használom a Bakelitet.

Meg lepődtem még használtok VHS-t.

Olvastam itt gyakorin,egy ember ki dobta a VHS kazettáit magnóstul együtt,mert elavult,de előbb le digitalizálta és le torrentezte.

Köszönöm a válaszokat.

2015. ápr. 12. 11:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy nem dobnám ki a VHS kazettáimat. Mondjuk évente 1x jön rám pár napra a nosztalgia, de az a pár nap többet ér nekem, mint hogy kidobjam. Van egy feelingje, kicsit visszahozza a 90-es éveket, úgy is akkoriban csinálták a legjobb filmeket. :) A kép sokkal vacakabb mint egy mai DVD vagy divx, a fullhd-t ne is említsük, de akkor is jobb néha egy képcsöves TV-n megnézni 2.0 hanggal egy Die Hardot, Alient, stb... mint utólag digitalizálva, eltorzított hanggal egy 1080p-s TV-n. Nem beszélve a szinkronokról, csomó filmnek nem is találom mai napig azt a szinkronját, amit annak idején a HBO-n adtak.

CD-t szoktam még használni, kazetta az én életemből kimaradt, csak úgy mint a bluray, az már akkora adatterjedelem, hogy inkább merevlemezről nézek olyan minőségű anyagot.

2015. ápr. 12. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!