Középiskolások! Használtok notebookot, vagy tabletet az iskolában, tanuláshoz? Ha igen, szerintetek melyik a hasznosabb, kényelmesebb megoldás?
Sziasztok! Nyolcadikos vagyok és a szüleimtől egy elektronikai cuccot kérek ballagásomra. Vacilálunk a tablet és a notebook között. Édesapám a notebook felé hajlik, hisz az okosabb, és komolyabb. Én inkább a tablet felé hajlok, hisz kisebb és némelyik tud annyit mint egy notebook.
Szerintetek? Véleményeket kérek, nem kritikákat! Köszönöm!
Szerintem a vélemény nyilvánításnak semmi értelme érdemi kritika nélkül. Másrészt mint tizenegyedikes gimis azt mondom, hogy tök felesleges. Tanuláshoz... Jó szöveg:D A suliba bevinni öngyilkosság, előbb utóbb tuti baleset tárgya lesz. De ha be is viszed, a tankönyveid nem helyettesíti, órán nem használhatod. Az úgy kb 80e ft lehet nem? Na abból évi kb 2e ft egy könyvtárjegy. Ez fedezi minden plusz szükségleted. A maradékot tedd el nyelvvizsgákra, oszt kirándulásra, nem tudhatod, mikor jön egy nehezebb időszak.
De ha mindenképp el akarod költeni... Akkor notebook-ot. Modulárisabb a felépítése, egyszerűbb és olcsóbb javítani, univerzálisabbak a csatlakozók stb. Másrészt egy tabletnek te aligha fogod újratelepíteni az operációs rendszerét, ha épp meguntad/elavult lett az eredeti. Egy tableten nem fogod leütni a CTRL+ALT+DEL-t sem. De ahogy gondolod.
"némelyik tud annyit mint egy notebook. "
Röviden: lószart tud annyit.
Ha mindenképpen kapsz valami, akkor természetesen laptop legyen. Viszont gimnáziumba ez teljesen felelsleges, a könyvek/munkafüzetek teljesen betöltik a szerepüket.
#3 vagyok
A ctrl+alt+del nem volt komoly... :D Amúgy meg nem értem miért lenne jobb egy tablet egy divattervezőnek. Mondjuk fogalmam sincs mit csinál egy divattervező:D De gondolom neki is kell grafikai munkát csinálni és a Photoshop nem túl effektív tableten...:D Kérdező, ha technikai szakra mész, ahova kell gép, akkor notebook. Ha nem, akkor vegyél 30ért egy okostelót, tegyél el pár ezret könyvtárjegyre, a maradékot idd el vagy tedd el:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!