Ráköthetek e autóhifire házimozi mélynyomót?
Sal VB X001 autórádióra szeretnék házimozi mélynyomót.
A magnó impadenciája 4-8 Ohm. A mélynyomóé 6 Ohm. A hangszórók 4 Ohm.
Ha a két hátsó hangszóróról kötném rá a mélynyomóra. Vajon Jó ez így?
"Ha a két hátsó hangszóróról kötném rá a mélynyomóra."
Hogy mit, hova?
rá kötni rákötheted, de ha még azt is egybe kötöd a két hátsó hangszóróval,akkor mindenképpen párhuzamosan kösd mert így nem feleződik, hanem duplázódik az a hagszórók ellenállása
magyarul: (most csak példát írok) 4 Ohm-ból nem 2 Ohm hanem 8 Ohm lesz.
így nem fogod le égetni a végfok IC-t, de azért ha sok hangszórót egybe kötnek ott a megfelelő teljesítményről is gondoskodni kell, vagy minimum egy puffer kondi ha nem akarod hogy villogjon a világításod menet közben mint egy
karácsonyfa izzó.
2 vagyok
rá kötni rákötheted, de ha még azt is egybe kötöd a két hátsó hangszóróval,akkor mindenképpen párhuzamosan kösd mert így nem feleződik, hanem duplázódik az a hagszórók ellenállása
magyarul: (most csak példát írok) 4 Ohm-ból nem 2 Ohm hanem 8 Ohm lesz.
így nem fogod le égetni a végfok IC-t, de azért ha sok hangszórót egybe kötnek ott a megfelelő teljesítményről is gondoskodni kell, vagy minimum egy puffer kondi ha nem akarod hogy villogjon a világításod menet közben mint egy
karácsonyfa izzó.
ez a jó !
nekem is volt így ! beletettem a Dimarson házimozi mélynyomóját és össze kötözgettem a két hátsó hangszóróval még pluszban, úgy ahogy te is akarod nem történt semmi baj.
csak annyi hogy nekem sony fejegységem volt 4x45W és mosfet végfokos a tiéd meg szerintem 4x25W simán.
nem volt semmi csak kivettem mert meguntam egyébként elég szépen szolt.
ja bocsánat megcseréltem elnézést a (6.osztályos okoska kedvéért ) igen sorba kösd ne párhuzamba.
"csak annyi hogy nekem sony fejegységem volt 4x45W és mosfet végfokos a tiéd meg szerintem 4x25W simán."
Azért az is 6. osztályos dolog, hogy a fejegységekben lévő 10A-es biztosíték nemigazán fog 4x45W-ot eredményezni. :)
jaja ez így van...
igazad van, de minden a marketingért tudod :)
az Szuper PMPO-ban legalább 15000 Watt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!