Mit jelent videokameránál a megapixel?
Tudom, hogy többen kérdezték már, végig is néztem, elolvastam a tudományos magyarázatokat, de még mindig nem értem. Minél nagyobb megapixeles egy kamera, annál jobb?
Elég kameránál a 0,8 megapixel?
VIDEO-kameráknál! a képfelvételi szenzor (CCD)érzékenységének a kifejezője. A 800000 pixel az amatőr, normál, mindennapos otthoni kamerákban használatos érték.
A félprofi és a profi kamerákban, 3 db.-ot használnak, külön-külön 800000 - 1070000 pixeles CCD-t a kék(B), vörös(R), zöld(G) színek felvételére!
Tehát nyugodj meg, az otthoni használatra készült videó-kameráknak a 95%-a 0,8 Megapixeles CCD érzékelővel készül.
Sony DCR-SR57E Digitális videókamera
Rögzítés típusa: Merevlemez, HDD kapacitás: 80, Támogatott kártyaformátum: Memory Stick (MS), Felbontás: 1 Mpix, Valós felbontás: 0.4 Mpix, LCD kijelző mérete: 2.7", kereső: Nincs, Szenzor típusa: 1xCCD, Szenzor mérete: 1/8", Optikai zoom: 60 x, Digitális zoom: 2000 x, Képstabilizátor: Van, Képstabilizátor típusa: Digitális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!