Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez az autósrádió akkor most...

Ez az autósrádió akkor most hány W-os?

Figyelt kérdés

Ez van rá írva:

-Tényleges teljesítmény: 4 x 5 w

- Zenei teljesítmény: 4 x 60 W

Most akkor ezt hogy kell érteni? Mégis milyen hangerőre számítsak? Vagy milyen képlet létezik a zenei és a tényleges teljesítmény átszámítására ?

2015. márc. 13. 15:37
1 2 3
 1/22 Szirty ***** válasza:
5W-os. A zenei teljesítmény (és a P.M.P.O.) semmihez nem köthető marketing blöff.
2015. márc. 13. 19:16
 2/22 Osynho ***** válasza:
Ez a fejegység noname, gondolom, így jo hangminőséget ne várj (bár egy fej beépített erősítőjétől se). A W nem hangerő mértékegysége egyébként.
2015. márc. 13. 22:17
 3/22 Szirty ***** válasza:

"A W nem hangerő mértékegysége egyébként."

Nem látom hogy valaki ilyet állított volna.

Mindenesetre tagadhatatlanul összefüggésben áll vele amennyiben egy audio végerősítő kimenő teljesítményéről beszélünk.

2015. márc. 14. 10:44
 4/22 A kérdező kommentje:
oké, de akkor vki tud esetleg válaszolni a kérdésre?
2015. márc. 14. 21:31
 5/22 Szirty ***** válasza:

"oké, de akkor vki tud esetleg válaszolni a kérdésre?"

Megtörtént az első válaszban. Nem vetted észre?

2015. márc. 15. 11:10
 6/22 Osynho ***** válasza:

"Nem látom hogy valaki ilyet állított volna."

Én igen:

"Mégis milyen hangerőre számítsak?"

"Mindenesetre tagadhatatlanul összefüggésben áll vele amennyiben egy audio végerősítő kimenő teljesítményéről beszélünk."

Ez így is van, nem állítottam, hogy nem áll összefüggésben.

Kérdező: mi a fejegység pontos típusa?

2015. márc. 15. 11:55
 7/22 Szirty ***** válasza:

>>"Nem látom hogy valaki ilyet állított volna."

>"Én igen:"

Te azt állítottad hogy nem az.

Azt nem állította senki hogy a W a hangerő mértékegysége. :)

2015. márc. 16. 17:24
 8/22 Osynho ***** válasza:

"Ez az autósrádió akkor most hány W-os?"

"Mégis milyen hangerőre számítsak?"

Ez volt a kérdés egy része. Amire nem lehet így válaszolni, mivel a hangszóró beépítése, az autó akusztikája, de leginkább a hangszóró érzékenysége befolyásolja a hangerőt. Az erősítő hiába X W-os, mivel a W nem a hangerő mértékegysége. Lehet, hogy kevesebb W-ot tudó erősítővel hangosabb lesz a rendszer, mint egy erősebbel.

"Te azt állítottad hogy nem az."

Mert nem is az. Ezt mindentől függetlenül is írhatnám, de ebben az esetben (úgy tűnik) a kérdező a több W-tól nagyobb hangerőt vár. Erre írtam, hogy nem a hangerő mértékegysége. A dolog azonban ennél összetettebb. Van összefüggés, de nem a wattok száma határozza meg a hangerő nagyságát (főleg egy fejegység esetében, amire akkora kamu számokat írnak, amennyit a festék elbír).

2015. márc. 16. 18:04
 9/22 Szirty ***** válasza:

"Mert nem is az."

OMG bamme :)

2015. márc. 16. 18:43
 10/22 A kérdező kommentje:
rendben, mindezt értem, de akkor abban segítsen már valaki, aki ért hozzá, hogy mégis minek a milyen paramétereit nézzem, ha minél nagyobb hangerőt szeretnék?
2015. márc. 17. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!