Ez az autósrádió akkor most hány W-os?
Ez van rá írva:
-Tényleges teljesítmény: 4 x 5 w
- Zenei teljesítmény: 4 x 60 W
Most akkor ezt hogy kell érteni? Mégis milyen hangerőre számítsak? Vagy milyen képlet létezik a zenei és a tényleges teljesítmény átszámítására ?
"A W nem hangerő mértékegysége egyébként."
Nem látom hogy valaki ilyet állított volna.
Mindenesetre tagadhatatlanul összefüggésben áll vele amennyiben egy audio végerősítő kimenő teljesítményéről beszélünk.
"oké, de akkor vki tud esetleg válaszolni a kérdésre?"
Megtörtént az első válaszban. Nem vetted észre?
"Nem látom hogy valaki ilyet állított volna."
Én igen:
"Mégis milyen hangerőre számítsak?"
"Mindenesetre tagadhatatlanul összefüggésben áll vele amennyiben egy audio végerősítő kimenő teljesítményéről beszélünk."
Ez így is van, nem állítottam, hogy nem áll összefüggésben.
Kérdező: mi a fejegység pontos típusa?
>>"Nem látom hogy valaki ilyet állított volna."
>"Én igen:"
Te azt állítottad hogy nem az.
Azt nem állította senki hogy a W a hangerő mértékegysége. :)
"Ez az autósrádió akkor most hány W-os?"
"Mégis milyen hangerőre számítsak?"
Ez volt a kérdés egy része. Amire nem lehet így válaszolni, mivel a hangszóró beépítése, az autó akusztikája, de leginkább a hangszóró érzékenysége befolyásolja a hangerőt. Az erősítő hiába X W-os, mivel a W nem a hangerő mértékegysége. Lehet, hogy kevesebb W-ot tudó erősítővel hangosabb lesz a rendszer, mint egy erősebbel.
"Te azt állítottad hogy nem az."
Mert nem is az. Ezt mindentől függetlenül is írhatnám, de ebben az esetben (úgy tűnik) a kérdező a több W-tól nagyobb hangerőt vár. Erre írtam, hogy nem a hangerő mértékegysége. A dolog azonban ennél összetettebb. Van összefüggés, de nem a wattok száma határozza meg a hangerő nagyságát (főleg egy fejegység esetében, amire akkora kamu számokat írnak, amennyit a festék elbír).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!