Aktív mélynyomót alkalmazó házimozi erősítőnél hogyan működik a mély hang szabályozás?
Ezek szerint a te dolgod. Valószínű azért van így, mert a különböző magasságú hangok más-más hangérzetet keltenek, ezért kell külön szabályozni a hangerőt.
Viszont ha mindeniket mondjuk középerőre állítod, és számítógépről állítod a hangerőt, akkor egyszerre kell változzon mindenhol.
Nem számítógépről akarok irányítani. Kiépítettem a saját kis mozimat, 3D projektor, vászon, 3D Sony Blu-Ray... csak most az erősítőm 850W passzív hangrendszeres. Jónak jó, csak a Blu-Ray lemezen lévő DTS-HD és TrueHD hangsávokat értelemszerűen nem ismeri még, csak a magot szedi ki belőlük a DTS-t meg a Dolby-t.
Feljebb akarok lépni hangrendszer tekintetében, csak nem értem ezt az aktív mélynyomós dolgot. Én úgy szeretném ha működne mint jelenleg. Úgy hogy nyomom a hangerő fel gombot és akkor minden hangosodik arányosan.
Kedves Osynho!
Köszönöm a hasznos választ!
Szívesen!
Milyen kategóriájú rendszerben gondolkodsz? Csakmert a DTS-HD és TrueHD hangsáv magasabb felbontásához olyan rendszer is kell, amin kijönnek ezek a különbségek... Jobban szól egy régebbi, "csak" DTS-es rendszer, mint egy modern, belépő cucc, ami tudja ugyan a HD hangokat, de bilifüle hangminőséget produkál. :)
Milyen rendszer az, ami passzív sub-os és 850W-os? Ilyet még nem láttam.
Pioneer erősítőket nézegettem az Extreme Digital oldalán. Szerintem nekem az elég lenne, csak elbizonytalanodtam az aktív mélynyomó miatt. De amit ott kinéztem az jó is lenne mert 4 HDMI-s, 3D átjátszós.
500 ezres erősítőre nincs pénzem, mondjuk ezen már én is gondolkodtam, hogy talán elég nekem a DTS is meg a Dolby is. Tényleg szépen szól.
Samsung HT BD2 850 wattos, a világ egyik legelső BD házimozija volt. Csak beszart a lemezbeszívó egysége és most a Sony van rákötve optikain. A high-end cuccok kedvelői most biztosan fújolnak, de elképesztő hangorkánt képes csinálni. Főleg mikor még a DTS-HD-t kiadta magából a lemezről, csak optikán ugyebár ezek nem vihetőek át bele.
Majd akarok fadobozos hangrendszert is, csak először az erősítőre akarok koncentrálni.
Hifit használtan kell építeni, ha kis pénz van rá. A belépő cuccok nagyon vérszegények, persze egy ilyen egybecucc után előrelépés lesz, megfelelő hangfalakkal párosítva.
Olvasd el az összefoglalót (felül tudod lenyitni)
Egy teljesen belépő szintű komplett rendszer negyed guriga. Újan.
Samsung egybehifi 850W-os? :D Tudod te mekkora és milyen nehéz egy 850W-ot leadó erősítő? Az én Denonomban 570W-os tápegység van és 19kg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!