Milyen E-book olvasó készüléket érdemes venni? Tapasztalatok alapján.
Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy E-book olvasó készüléket, de nem tudom melyikkel járnék jól, és mire kell odafigyelnem a vásárláskor (méret?, felbontás?, márka?, nyomógombos?, érintő képernyős?, milyen formátumokat ismer?, készenléti idő?). Olyan 20-30e Ft értékben.2015. febr. 24. 22:36
1/7 anonim válasza:
Szerintem csakis Amazon Kindle olvasót vegyél. Az Amazon Kindle 4 szerintem tökéletes. Nekem az van. Az érintőképernyő fölösleges, háttérvilágítás szintúgy, kivéve ha este, sötétben akarsz olvasni. Ami a billentyűzetet illeti szerintem az is fölösleges, ugyanis nem írni, hanem olvasni fogsz rajta.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Igen Megtaláltam a kindle márkát, és elég sokan dicsérik. Én a Kindle 6 ebookot tartom az egyik lehetőségnek (de nem azért mert érintős). Neked nem túl kicsi a kijelzője, mert úgy látom mind a kettő 6"-os. Megszoktad rajta az olvasást? Negatívumnak azt olvastam, hogy nem ismeri fel a epub és a drm, formátumot és sok könyv ezekben a formátumokban van. Mi a tapasztalatod? Nincs magyar menüje, könnyen kezelhető?
2015. febr. 25. 19:08
3/7 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem kicsi. Tudod állítani a betűméretet, ha azzal lenne a gond. Amúgy szerintem könnyen megszokható. Formátumokat tudsz konvertálni ingyenesen a Calibre nevű programmal, ami tényleg csak egy-két perc. Másik negatívumként még a bővíthetőség hiányát hozzák fel, de szerintem a két GB bőven elég több ezer könyvre. Valóban nincs magyar menüje, de egy-két használat után rájössz.
4/7 anonim válasza:
Én is csak ajánlani tudom a Kindle-t. Nekem a Paperwhite van, mert nekem fontos Volt, hogy este az ágyban ne kelljen lámpát égetnem, és ezzel zavarjam a párom, hanem egyszerüen megfelelö fénye legyen.
A koncertálás szintén nem gond, pdf, word dokumentumokat egyszerüen rá tudsz emailben is küldeni, a tárgyhoz pedig beírod, hogy "convert" és alapból kindle formátumban fog majd megjelenni!
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat! Elég sok forumot végigolvasgattam és talán a kindle volt az egyetlen olyan olvasó márka, amivel szinte mindenki meg volt elégedve. Így most azt kell eldöntenem, hogy mennyit akarok rászánni. Mert a kindle 6 és a paperwhite ára között azért van különbség.... Kell e megvilágítás és mennyit jelent ha fehérebb a háttér...A könyveknek sem fehérek a lapjai... és lámpánál olvasok mindig...sötétben tuti álmos leszek és úgy sem folytatom az olvasást... Mostmár adott a feladat, el kell döntenem melyik legyen... Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
2015. márc. 6. 14:25
6/7 anonim válasza:
Látom vásárláson töröd a fejed :)
Én innen vettem a kindlémet, gyorsak és jó árral dolgoznak : [link]
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket! Megvettem életem első ebookját, ami KINDLE 6-os. 1,5 hete olvasok rajta és szuper. Nagyon szeretem és amitől féltem, hogy az olvasás élménye rosszabb lesz mint a könyveknél, teljesen alaptalan, mert sokkal jobb...Kényelmesebb, könnyebb, élvezhető, nagyon könnyű kezelni, az angol menü ellenére...Aki ezen töri a fejét, hogy ebook-ot vásároljon, csak ajánlani tudom... :-)
2015. márc. 20. 08:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!