Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha csak könyvolvasásra kell,...

Ha csak könyvolvasásra kell, akkor is érdemes tabletet venni vagy elég az ebook olvasó is?

Figyelt kérdés
A szem miatt kérdezem, hogy az ebook kijelzője nem fárasztja jobban a szemet, mint pl egy retina kijelzős iPad mini (mióta megjelent az Air 2, azóta az is olcsóbb lett).

2014. dec. 24. 22:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ebook olvasóval jobban jársz.
2014. dec. 24. 22:56
 2/7 A kérdező kommentje:

És abból milyen kijelzőjűt vegyek, ami szemkímélő? (-6,25-ös kontaktlencsém van, szóval nem szívesen terhelném még jobban a szememet)... Vagy nem olyan fárasztó, mint a laptop képernyője (nem reitánás Apple, hanem mezei notebook)?

Ezt az ebook olvasót nézegettem amúgy: [link]

2014. dec. 24. 23:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Az e-ink kijelző csak a lapozás pillanatában működik, utána teljesen halott. Pont ez a lényege, olyan passzív lap, mint egy újság.

Az e-könyolvasó blogon rengeteg hasznos bejegyzést találsz a témáról.

2014. dec. 25. 07:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem hogy elég, hanem az kell! Könyvolvasásra e-book olvasó kell.
2014. dec. 25. 10:22
 5/7 anonim válasza:
e-könyv olvasó :) jobban kíméli a szemet és lényegesen tovább bírja az akksija. Jó, amit néztél, én is aközött és egy kindle olvasó között filóztam pár hónapja, végül a kindle mellett döntöttem, de csak a márka miatt, és imádom.
2014. dec. 29. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:

A könyvolvasó nem terheli a szemet egyáltalán.erre találták ki.(annyira terheli,mint egy könyv)

Minden más (nem e-ink) kijelző terheli.Az hogy retina vagy nem retina csak a felbontást(illetve a pixelsűrűséget) jelenti.Nincs összefüggésben azzal hogy mennyire fárasztja a szemet,csak hogy mennyire élesek a filmek,játékok.A kettő között nem lesz számodra látható különbség.Esetleg a mérete számíthat,amelyik megfelel.De a nem e-ink kijelzős tabletek nem könyvolvasásra valók.

Javaslom a kindle termékcsoportot.Nekem és a környezetemben lévőknek volt eddig egy kindle touch,két kindle 5,egy kindle paperwhite,és egy paperwhite 2,és 100%ban megérte.

2015. jan. 10. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:
(A retinának itt a szemedhez nincs sok köze.Nem jobb neki,mint más kijelző)
2015. jan. 10. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!