Szerintetek melyik e-book olvasót érdemes megvenni: Kindle 4 vagy WayteQ xbook?

Figyelt kérdés

Amit a Kindlet tud, azt a WayteQ is tudja, sőt utóbbi még többet is (pl. bővíthető memória, magyar menü, zene, több formátumot fogad el, alapból van rajta majd' 300 könyv).

A Kindle 35000 és meg kell venni a tokot, a Wayteq 30000 tokostul.

De a Kindle mégiscsak Kindle, és eddig mindenki amellett tette le a voksát.

Nem tudom eldönteni, melyiket vegyem...

2012. okt. 13. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Kindle
2012. okt. 13. 15:17
 2/9 anonim válasza:
Ha még nem késő a válasz, én ma vettem pont egy wayteq olvasót (ajándékba), a kindle 4 ellenében választottam ezt, és az ár döntött nyilvánvalóan, meg hogy van hozzá egy szuper bőrtok, és nem kell hozzá még azt is megvenni. Egyelőre tesztelés alatt áll, de egyelőre azt mondom, hogy szuper lesz. Gondolkoztam a Kindle 4-en is, de amellett egyedül a név szólt, de sem nekem, sem a leendő tulajdonosnak nem számít a márka, szerintem neked se az legyen fontos.
2012. nov. 8. 23:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem, még nem késő:) most egy darabig nem volt kapható a Wayteq, pedig sanszos, hogy őt választom. Volt szerencsém mindkettőt kézbevenni, és ez segített a döntésben:) de azért, ha írnátok érveket, szívesen meghallgatnám, még csúszik a projekt:)
2012. nov. 9. 07:25
 4/9 anonim válasza:
Wayteq Xbook teszt: [link]
2012. nov. 9. 08:00
 5/9 anonim válasza:
5%

Szerintem a Kindle.

A Wayteqen tisztán látszik a "pakoljunk bele minden sz@rt, úgy biztos többen veszik" elv.

A magyar menü meg szerintem fölös, kell tudni azért annyira minimálisan angolul, hogy kiismerd magad rajta.

Memória: Belegondoltál, hogy a Kindle-féle 2 giga helyre hány könyv fér? Ha "nagy" könyvekről beszélünk, akkor 4-5-600 könyv fér a Kindle-re, mégis mit kezdesz egyszerre annyival? Hány év alatt olvasol el 500 (!) teljes könyvet? Mire a végére érsz, már fogadni mernék, hogy nem emlékszel az elsőre...

Emellett 500 könyvet még pedrive-on is nehéz csoportosítani, nem hogy ebook olvasón... Gondolj bele, hogy Wayteq-en csak még nehezebb lehet ( [link] ), ahol borítót is mutat, belepusztulsz, mire a végére érsz a "görgetésnek".

Az alapból 300 könyvről annyit, hogy az 264, és nem hinném, hogy te "A beszélő köntös" vagy éppen "A csavar fordul egyet" című könyveket akarsz olvasni... Ja és ezeket a címeket nem kitaláltam, tényleg ott van a képen. :DD

Zene: olvasni akarsz, vagy zenét hallgatni? Zenehallgatásra az emberek többségének van ipodja, vagy mp3-ja, esetleg telefon, nem hinném, hogy nem fognak furán nézni, amikor ebook olvasón fogsz zenét hallgatni pl. buszon. :D Én legalábbis furán néznék. Ha meg olvasni akarsz, akkor az jobban megy háttérzaj nélkül, úgy jobban bele lehet merülni.

Ha a Kindle-t Amerikából rendeled, akkor külön tokkal együtt kijön 30-ból. Ismerősök csinálták így, nekik a VÁM-on is fentakadt, úgy lett 28 k az ára, tokkal együtt.

Hidd el, jogosan tette le mindenki a voksát a Kindle mellett.

Neked mellesleg nem tűnt fel, hogy a Wayteq "véletlenül" a Kindle-éhez szinte 100 százalékig hasonló ebook olvasót csinált?? Koppintás. ;)

Szóval: a Kindle áttekinthetőbb, stílusosabb, jobb, ezt mutatja az is, hogy a Wayteq róla másolta az egészet, csak ők elcseszték. Vedd a Kindle-t, nem fogsz csalódni! :)

Remélem tudtam segíteni. :D

2012. nov. 18. 01:55
 6/9 anonim válasza:
Nekem semmi bajom nincs a most már másfél hónapja tesztelt wayteq olvasómmal, csak ajánlani tudom :) Tesóm most kapott kindle 4-et karácsonyra, első blikkre semmivel sem jobb, picit kisebb és könnyebb, de a tokot hozzá még külön be kell szerezni, de nekem nem tetszik jobban, mint a wayteq. Lehet hogy kopi, de nem csinálják rosszul. A csavar fordul egyet pedig egy kifejezetten jó könyv Henry James-től, szóval ha nem ismered, csak a címe "gáz", akkor meg ne ítélkezz látatlanba.
2012. dec. 25. 22:58
 7/9 anonim válasza:
Egyértelműen Kindle. Most volt alkalmam összehasonlítani a 2-t, és a Kindle-n ezerszer szebb a képe, és kontrasztosabbak a betűi. És igen, szerintem sem kell telenyomatni a kütyüt olyan tulajdonságokkal, amikre nem is való. (zene) A Kindle-höz ezenkívül gyönyörű tokokat lehet kapni, különböző színekben, és nem kell beérni azzal, amit adnak hozzá.
2013. jan. 12. 11:55
 8/9 anonim válasza:

Egyértelműen Wayteq.

Nekem volt Kindle 4-em, de vettem egy wayteq készüléket inkább.

Ennek fő oka az volt, hogy a Kindle-n nincs magyar menü, ami engem borzalmasan zavart, ráadásul én elalvás előtt hallgatok hangoskönyveket, ami ugye nem megoldható. Szerintem a menüje is bénább. Tény, hogy annyi előnye van, hogy konvertál helyetted az amazon, ha kell, de én inkább megcsinálom magamnak.

Az ár sem mindegy, Kindle: 35000+6000 a tok hozzá. Wayteg 30000 mindenestől. Ráadásul nekem nagyon unszimpatikus, hogy az amazonnál pont leszarják, hogy én németet-franciát tanultam és alig gagyogok angolul valamennyit (nem is kell a munkám miatt sem megtanulnom), nincs magyar menü. Szerintem ha idejön a magyar piacra, ennyit megtehetnének, de ez az én személyes sérelmem.

A másik fő okom a wayteq mellett a garancia érvényesíthetősége volt. 1 év van rá, és van magyarországon is szervíz, nem kell tökölni a külföldre küldözgetéssel.

Aki pedig kétségbe vonja a rajta lévő könyvek jogtsztaságát, meg hogy a kindle-t koppintották: most komolyan, te jogtiszta ebookokat VESZEL a boltban?? Mert akkor minden elismerésen, mert én bizony simán letöltöm őket, szóval nem akarok álszent lenni, pont leszarom honnan van, csak legyen meg és kész. Ha meg tényleg a kindle-t koppintották, hát egészségükre, gratulálok, mert jól sikerült. Teljesen megfelelő OLVASÁSRA, amire ugye tervezve van, az aksija is nagyon jól bírja (3 hete megvan, még nem töltöttem, kicsit kevesebb mint felén áll).

Szerintem aki a kindle mellett kardoskodik, hogy az milyen megbízható, meg jó, de érvet nem tud mondani, az a sznobéria csúcsa, mert az tény, hogy villogni jobban lehet vele, mint a wayteq-kel. Mondom ezt úgy, hogy először én is ezért vettem meg a kindle-t, mert ugye mindenhonnan az dőlt, hogy csak az a jó, és ilyet veszel, ha jót akarsz. Nálam a tapasztalat azt mutatja, hogy ez kamu.

A legegyszerűbb, ha bemész egy boltba (tudom javasolni a Westendes 220voltot, nagyon kedvesek az eladók) és kezedbe veszed mindkettőt, megnézed a menüt, meg hogy boldogulsz e az angollal, és az alapján döntesz.

2013. jan. 13. 16:32
 9/9 anonim válasza:
Ja, az kimaradt, hogy nem csak olyan formában lehet csoportosítani a könyveket a wayteqen, mint itt belinkelték, hanem simán listázva, vagy mappákba rendezve is. Ha valaki kíváncsi, töltök fel képet.
2013. jan. 13. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!