Mi a különbség az IPTV és a sima digitális kábeltévé között?
Jelenleg T-Home digitális kábeltévénk van. Egy koax kábel megy a TV-be és a TV oldalán lévő nyílásba be van rakva egy T-Home-os kártya.
Pár napja lejárt a hűségidőnk, és felhívtuk az ügyfélszolgálatot hogy hosszabbítani szeretnénk ugyan arra a csomagra ami most is van. Erre közli az ügyfélszolgálatos, hogy a digitális kábeltévé értékesítése már megszűnt. Váltsunk IPTV-re.
Kérdésem: Mi ez a IPTV? Jobb mint a sima digitális kábeltévé? Megéri váltani? Illetve ez is ugyan úgy koax kábelen jön? ( ezt azért kérdem, mert nem akarok set top box-ot használni ).
Csak azzal a set top boxal tudod nézni, amit ők adnak.
Az internetkapcsolatodon keresztül érkezik az adás, egyszerre csak egy, amit éppen nézel, szemben a digitális kábeltévével, ahol egyszerre "sugározzás" az üsszes csatornát.
Ha több tévén akarod használni, mindhez kell iptv set top box, ha a netet is használod és több tévét is nézel egyidejüleg ,akkor lassabb lesz a a letöltésed, mivel a neten keresztül jön az adás.
Semmi előnye sincs a nézők oldaláról, csak a szolgáltató nyer vele, mindenki más csak veszit, mondjad hogy ragaszkodol a digitális kábeltévéhez, ha le akarnak rázni, akkor mondjad, hogy ellenkező esetben lemondod az előfizetésed és szolgáltatót váltasz.
Értem.
Eddig is tervben volt a szolgáltatóváltás mert 1 hónapja lett kiépítve a DIGI hálózata itt is, csak nem volt sok kedvünk a szolgáltató váltással járó procedúrához, ezért döntöttünk a T-Home-os hűséghosszabbításnál.
Viszont most lehet hogy mégis váltás lesz.
A DIGI-nél IPTV vagy kábeltévé van?
A különbséget az előttem szóló leírta, de egy kis módosításra szorul:
Az internetszolgáltatás sebességére nincs hatással.
Az IPTV-nek sok extra "kényelmi" szolgáltatása van amit valaki vagy szeret vagy nem.
IPTV használata esetén a szolgáltató pontosan tudja (tudhatja ha akarja) hogy melyik csatornát mennyi ideig nézed és azokon milyen műsorokat.
Áh, sikerült hűséget hosszabbítani digitális kábeltévére! :)
Délután megint felhívtam őket, mondtam hogy hosszabbítani szeretnék hűséget, de IPTV-re semmiképp sem szeretnék váltani. Mondta az ügyintéző hogy rendben, és ajánlotta a HD csomagot is, hogy plusz 500 Ft-ért havonta lenne 21 HD csatorna.
Szóval most van 21 HD csatorna, és a jelenlegi sima kábeltévé is megmaradt ( 1 évre hosszabbítottam ).
Műsor újság, PIP, felvételi lehetőség, felvétel közben nézhető más csatorna, film kölcsönzés, elmúlt műsorok visszanézhetősége, korlátozott internetezés, stb.
Le van írva minden csak el kell nézni a szolgáltató oldalára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!