Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van egy autórádióm és működik...

Van egy autórádióm és működik szinte miden, de egy baja van, hogy hiába köttök rá hangszórót, nem szólal meg, kimenetekkel van valami. Melyik részével lehet baj?

Figyelt kérdés
Az erösitő kimenet jó, avval nincs gond, látszólag nincs leégve semmi se, bár mely csatornára kötöm a hangszórót akkor se jó
2015. febr. 3. 21:40
 1/8 Szirty ***** válasza:

"...nem szólal meg, kimenetekkel van valami"

"Az erösitő kimenet jó, avval nincs gond"

???

2015. febr. 3. 22:30
 2/8 anonim ***** válasza:

"Van egy autórádióm és működik szinte miden

...

Az erösitő kimenet jó, avval nincs gond

"

Ezen megállapításaidat mire alapozod?

"látszólag nincs leégve semmi se"

Attól hogy nincs megpörkölődve attól még elromolhatott.

Milyen erősítő?

Milyen hangszórók?

Milyen autó?

Multimétered van e?

Használni tudod?

Hangszórónak van ellenállása?

Az erősítő és a hangszóró közötti kábel biztos hogy jó - egyik felén összesodorva a drótokat másik felén ellenállásmérést/szakadásvizsgálatot végezve mit tapasztalsz?

Erősítő vesz fel áramot? A tápkapcsokon változik a feszültség be és kikapcsolt állapotban?

Az erősítő kimenetén - szigorúan a hangszóró bekötése vagyis terhelés mellett mérve - a két kapocs között mérsz feszültséget?

2015. febr. 3. 22:54
 3/8 A kérdező kommentje:
tudom,hogy hülyén fogalmaztam,elnézést,de nem tudom,hogy bírnám ezt,van az autórádión ISO csatlakozó és ott bármely hangszóró kimenetelre rákötök hangszórót,nem mükszik :D van erösitőre kimenet az jó,emigy látható módon nem látszik semmi,hogy baja lenne az egésznek,nincs szakadás
2015. febr. 3. 23:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nem válaszoltál a feltett kérdésekre:

Milyen erősítő?

Milyen hangszórók?

Milyen autó?

Multimétered van e?

Használni tudod?

Hangszórónak van ellenállása?

Az erősítő és a hangszóró közötti kábel biztos hogy jó - egyik felén összesodorva a drótokat másik felén ellenállásmérést/szakadásvizsgálatot végezve mit tapasztalsz?

Erősítő vesz fel áramot? A tápkapcsokon változik a feszültség be és kikapcsolt állapotban?

Az erősítő kimenetén - szigorúan a hangszóró bekötése vagyis terhelés mellett mérve - a két kapocs között mérsz feszültséget?

"látható módon nem látszik semmi,hogy baja lenne az egésznek,nincs szakadás"

Attól hogy "nem látszik" még lehet. Tessék kimérni.

2015. febr. 4. 00:09
 5/8 A kérdező kommentje:
erősítő lényegtelen,mivel bármilyen erősítőt rakok rá,úgy működik(rádió add ki jelet,azon a csatornán,mert külön van vezetve az erősítőhöz)én direktbe akarok rá rakni hangszórót a rádióra ( biztos tudod,van gyári kivezetés,ahol rábírsz kötni 4hangszorót) és abból egy se jó, és kérdésem lényege,h hol keresem/mérjem a hibát..a rádió pedig "panasonic cq c3300n"
2015. febr. 4. 00:23
 6/8 A kérdező kommentje:
[link] így néz ki a hátúja és ott jobb sarokba,ahol van a biztositék az a kocka(ISO) és ott vannak a hangszóró kimenetelei és bármely kimenetére rá kötsz direkbe hangszórót nem csinál semmi,nincs élet jel ott..érted?
2015. febr. 4. 00:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ez így nem fog menni.

Kérlek pontosan írd le, milyen körülmények vannak!.

Milyen eszközökről van szó?

Az autórádiót tudjuk. Ezek szerint külön erősítőről (típusa?) - amit a vonalkimenetről (a Panasonic kézikönyve - [link] - szerint preamp out) hajtott meg az autórádió - működnek a hangszórók (ugyancsak típusa/paraméterei?)?

Ha jól értelmezem, a külön erősítő helyett az autórádió beépített erősítőjét akarod használni.

Ehhez:

- átdugod a hangszórók ISO-csatlakozóját az erősítőből az autórádióba

- kihúzod az autórádióból a vonalkimenetet

- ellenőrzöd, hogy az autórádió hangereje nem nulla-e (kézikönyv 13. oldal), illetve hogy nincs-e elnémítva (kézikönyv 32. oldal)

- a forrást FM-rádióra állítod és keresel valami csatornát

2015. febr. 4. 01:13
 8/8 A kérdező kommentje:
igen a saját erősítőjét akarom használni(ezért írtam,h lényegtelen az erősítő) ezt már átnéztem,nincs elnémítva se,se lehalkítva,biztosíték nincs kiégve,attól félek,hogy a végfok meghalt...
2015. febr. 4. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!