Pioneer Deh-X5500Bt autórádióm van. Lehet e rá
mélyládát kötni, erősítő nélkül?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A konkrét kérdésem az lenne, hogy a magnómra amin van egyébként 2 RCA kimenet, valami úton módon normálisan bekötve (tákolás nélkül) rátudom e kötni a mélyládámat... nem túl erős a mély, magán a rádión a menübe egyébként vannak ilyen SUBWOOFER ON/OFF lehetőségek... 4 hangszóróm van jelenleg az alap sima kimeneten rákötve.. azokat nem is akarom babrálni, csak egy mélyet rátenni. Előre is köszönöm a válaszokat!
a mélyet terheled az erővel,a mély annyit kap amennyit az erő ad neki.
a mélynek nincs terhelése csak terhelhetősége.
fejegységre rá lehet szerelni elvileg de semmi értelme nincs.
a fej túl gyenge a mélyhez,semmi dinamikája nem lenne a nyomónak és nagyon hamar torzítana amivel égetheted a tekercsét.
vegyél használtan egy erősítőt,12-15ből meg van az erő amivel már hajthatsz mélyet.
2014. máj. 7. 12:13
2/7 Huszti Tibor válasza:
Elvileg igen, lehet rá kötni egy nagy érzékenységű kb 25-cm átmérőjű mélynyomót.A manualban szerepel hogy tudja a hátsó hangszórókra kimenő 1x70 wattot 2 ohmon.Nekem egy 2x4 ohmos rcf 25-ös szubb volt így bekötve és elég jól szólt,persze ha nem csak a döngetés a fő cél hanem a mély tartomány kiegészítése a zenében.Persze itt kompromisszumot kell kötni és az se mindegy hogy milyen autóban van a láda.A kombikban sokkal jobban szól mint a lépcsőshátuakban.Érdemes kipróbálni így is ha gyengécske akkor egy kis erősítőt kell venni,viszont ha nem akkor még kábelezgetni sem kell csak ráakasztani a mélyet a hátsó hangszóró kimenetére.A subbwofer on/off az a ki és bekapcsolás,lenni kell egy külső menünek ami kikapcsolt állapotnál lehet felhozni/bár ez a régebbi szériáknál volt így konkrétan ezt a szériát nem ismerem/.Mindjárt megnézem hogy mit kell keresni a menüben.
2014. máj. 7. 18:29
3/7 A kérdező kommentje:
A mélyem valami Dragster típusú 3 vagy 400Wattos asszem 4 Ohmos cucc... Kaptam valakitől, anno használtam is, egy másik magnóval, de csak szimplán rá volt kötve a jobb hátsó hangszóró helyére.. most viszont van egy pioneer magnóm (erősítőm nincs), és amikor vettem a magnót aztmondták, hogy ez bírja önmagában is a mélyláda kezelését.. 4 hangszóróm rávan kötve az alap csatlakozókra.. és van 2 pár RCA kimenetem.. igazából ami konkrétan érdekelne engem, hogy az RCA-kal lehet e valamit kezdeni erősítő nélkül a mélynyomó végett... vagy akkor a 2 hátsó hangszórómat kellene hídba kötve rátenni?! első hangszóróim szépen szólnak, hátsók se rosszak, de a mélyeket nem nagyon adják ki, ezért gondoltam, hogy rátenném a ládát kiegészítésképpen. Költeni nagyon nem akarok rá mert fél év múlva autócsere lesz, ezért a meglévő itthonlevő cuccaimból szeretnék valamit összehozni. köszönöm a válaszokat!!
2014. máj. 7. 18:38
4/7 Huszti Tibor válasza:
Tehát a nagy mélyet nem hiszem hogy meg tudja hajtani mivel nagy erősítő kell mellé.Itt csak egy pár hangszóró,mély jöhet szóba ami kb 100/200 wattos és nagyon érzékeny,a többit nem tudja kellő képpen meghajtani.A hátsó hangszóró kimeneteket nem szabad hidalni vagy az egyik oldalra vagy a másikra kell rákötni a mélyládát.Ha jók a hatsó hangszóróid akkor azokat is használhatod mélyként , ha bekapcsolod a menüben azt a funkciót akkor nagyobb teljesítménnyel hajtja a hátsó hangszórókat és vágja is a frekit ahogy beállítod tehát csak mondjuk a 100 hertz alatti hangokat kapják meg.Ne köss semmit máshogy próbáld ki most ahogy van csak keresd meg a menüben a SW update (Real subb.W vagy subb W/subb W) vagy valami hasonló menüpontot.a manuálban a 22. oldalon lehet olvasni róla.Hátha át tudod állítani ezt a funkciót és akkor észreveszed a különbséget.Remélem tudtam segíteni.Üdv:Tibi
2014. máj. 7. 18:59
5/7 Huszti Tibor válasza:
Az rca kimenetek az erősítőhöz vannak így csak ha erősítőt használsz akkor tudod őket használni.
2014. máj. 7. 19:00
6/7 A kérdező kommentje:
Hát.. lemondtam akkor a mélyládáról, nem ér annyit, hogy tákolgassam.. Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. máj. 8. 20:37
7/7 Huszti Tibor válasza:
Rendben ön tudja bár nem értem hogy mit ért tákolgatáson!
Beállítja a cd-n ezt a funkciót és máris jobban /nagyobbat/ szól a hátsó hangszórópár de ha leköti a 2 hangszórót és ugyan úgy mint az előtt a régebbi magnónál ráköti a dragstert az egyik oldalra mindjárt kiderül hogy elegendő-e a mély vagy sem.Eddig nem kell tákolgatni semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!