Egy 800Wattos mélynyomóhoz nekem milyen lenne a legjobb láda?
Nemrég rendeltem egy 800 Wattos mélynyomót, és körbe kérdeztem hogy milyen láda legyen hozzá de konkrétan senki nem tudott irányt adni így most a ti segítségetek szeretném kérni. Mélynomó: Pyle PLPW8D 800 Watt. A lényeg hogy kis helyem van a ládához. Egyesek azt mondják hogy a zárt láda adja le szépen a mélyet viszont ahoz nagy hely kell, a reflexcsöves viszont "kopogósan" szól de kicsi hely kell. Szóval hány literesnek kellene lennie a ládának ha zárt illetve ha reflexescsöves? (L+ cmxcmxcm is érdekel)
Erősítő valószinüleg egy 800wattos Boss lesz, a fejegység pedig egy Pioneer DEH1500UBB (ha számít)
tegnap 21:44
ez azért hozzá értés függő is,pl spl versenyen 1db 30cm-es nyomóval /nem spl nyomó volt/ és egy mpx2000 erővel ami kb 160-170W ra képes nyomott a srác 137dB-t.
szóval a 400W-al azért bőven lehet csodát is tenni ha hozzáértő rendelkezik vele,145 dB felé úgy kehet vele menni mint a szél.
én olyan magasan nem hallottam nyomót sehol,nálam magasnak számít ameddig fel van engedve de az is 80hz.
25Hz el nem tudom hol találkoztál,azért azt hallhatóan lesugározni nem semmi,elég kevés nyomó az amit egyáltalán le lehet vinni addig és azt ugyebár az Fs értékük mutatja.
egyébként nem tudom hány hz-en nyomta a srác,nem volt túl magas 50-60 közt lehetett.
Annyira belementünk ebbe a Hz-ekbe meg Wattokba hogy már elvesztettem a fonalat :). Gondolom minden válaszoló már rájött, így nem árulok el nagy titkot hogy én nem igazán vágom ezt a témát! Autószerelőnek tanulok és ez az első autóm amibe ezt be szeretném rakni szóval nem szégyellem, NEM értek nagyon az elektronikához. Jó persze, bekötni be tudom de hogy mi szól mivel jól, meg hogyan meg stb nem vágom. :D Nem versenyre szeretném megépíteni hanem a következőt szeretném: Elől van egy pár hangszóróm a lábnál, ezt arra gondoltam hogy összehangolom a ládával hogy szépen tudjon hangosan szólni, szóval a magashangot rátekerem a hangszóróra a mélyet pedig a láda adná. Szóval: Ahoz hogy ne égessem le a mélynyomót meg ne tegyek kárt benne: mekkora erősítőt szereljek fel. (Eddig ismerősöktől konkrétan ezeket a tippeket kaptam: min. 25Ah-s bizti és legalább annyi Wattos legyen az erősítő mint a mély. Eddig ezek alapján kerestem erősítőt. Láda: Azt tanácsolták, hogy amire nekem kell arra egy zárt lenne a legjobb, egy válaszoló azt írta hogy 32L-es legyen. arra gondoltam hogy 35L-est csinálnék szóval az cmxcmxcm-be mekkorának kell lennie?
Köszönöm minden eddigi válaszokat és fáradtságokat!
Holnap megyek egy autóhifi boltba érdeklődni de továbbra is kiváncsi vagyok felhasználói véleményekre!
Én egy erős 4csatornást ajánlok hogy a szettet és a nyomót is ki tudd szolgálni.
25A bizti nagyon kevés A/B osztályú erőnél.
4csatornás erőnél 80A bizti azért kell majd ha már zárt láda lesz.
Zárt ládához ugyanis kell az erős erősítő.
Ha kicsit többet is rá szánnál a dologra akkor érdemesebb lenne két erősítős rendszert építeni. Egy jóhangú erő a szettnek meg egy izmos a mélynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!