Valakinek valami tapasztalata véleménye erről a 2 hangfalről? Mértcsak enyi? Mért ilyen olcsó?
Szobába bőven elég lenne a kicsi is, most egy 13-16cm-es hangszóró is tud szólni. Füled védelmében elsőnek én sem javasolnék PA rendszert. Egy jó sztereó erősítő kellene neked. Aztán böngészni kell a hirdetéseket a megfelelő hangfalak után.
Nekem most ezek szólnak a szobában, kis dobozokban 2db 13cm-es van most már 2x10VA 4ohm , és mellette egy 8" sub. Persze van nagyobb is, de azokat a hegyen, vagy ha éppen otthon bográcsozás van kint, akkor kirakom az udvarra szomszédok örömére...:)
@13. Ezt már egyszer lejátszottuk. Ebben a formában tárgyi tévedés van abban, amit írsz. Bár nem alaptalan, de túl erős így. Hi-fi mélysugárzóval azért el lehet érni elég jó, 30 Hz körüli Fs-t. Komolyabb nagyobb hi-fi hangsugárzó nem púpos méllyel szól, ott a legalapvetőbb elvárás, hogy a mélyek tekintetében is eléggé egyenletes legyen az átvitel.
Arról nem is beszélve, hogy maga szoba akusztika gyakran 6 dB-es hullámosságot ad az átvitelnek...
Nem hiszem hogy olyan nagy hangszórók kellenének, minden a lehallgató helységtől függ, (m2?) meg az igények és célok. Mi lenne az elvárt mély-tartomány, mekkora erősítő-teljesítmény, max hangnyomás ? Nagy kompromisszumot kell hozni, a hangtechnika ilyen, ami jó az drága, nem kicsit.
Esetleg használtan valami : [link] ,feltéve ha nem döntesz az építés mellett. :)
"Egy 5-6 colos hangszórótól ne várjon senki semmit 80-100hz alatt, be lehet hangolni egy ládát hogy búgjon egy nagyot 40-50hz-en 6 colos szóróval, de attól az még nem jó."
Ez ebben a formában tárgyi tévedés. 6 collos hangszóró jól méretezett zárt dobozban tudhat mondjuk 50-60Hz-es 3-as pontot. Hallható kiemelés nélkül, búgás nélkül, ezt jelenti a jól méretezett. A hármaspont alatt pedig 12dB/oktávval esik az átvitele. Na most az azért egyáltalán nem "semmi", hanem nagyon is jelenlévő hangokról van szó.
Azt gondolom, hogy a fent idézett állítás forrása valamilyen rossz tapasztalat lehet, ugyanis a fent írtakat tipikusan rosszul méretezett polcsugárzó produkálja.
Magam meglepődtem, hogy 15 centis mélyközéppel szerelt B&W hallhatóan lesugározta a 30Hz-et is, sőt 27Hz-et is. Magam kísérlet nélkül azt tippeltem volna, hogy semmi nem lesz 50Hz alatt, de egyáltalán nem igaz ez. És igen a szoba akusztika is kellett hozzá nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!