Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Valakinek valami tapasztalata...

Sanyika077 kérdése:

Valakinek valami tapasztalata véleménye erről a 2 hangfalről? Mértcsak enyi? Mért ilyen olcsó?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2015. jan. 15. 23:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én most astuio monitort vettem. Szobába 1. osztályú, persze nem mindenkinek elég a hangerő ami kijön belőle. Kicsi, nem foglal sok helyet, nekem ez számított.
2015. jan. 19. 13:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Szobába bőven elég lenne a kicsi is, most egy 13-16cm-es hangszóró is tud szólni. Füled védelmében elsőnek én sem javasolnék PA rendszert. Egy jó sztereó erősítő kellene neked. Aztán böngészni kell a hirdetéseket a megfelelő hangfalak után.

[link]

Nekem most ezek szólnak a szobában, kis dobozokban 2db 13cm-es van most már 2x10VA 4ohm , és mellette egy 8" sub. Persze van nagyobb is, de azokat a hegyen, vagy ha éppen otthon bográcsozás van kint, akkor kirakom az udvarra szomszédok örömére...:)

2015. jan. 19. 13:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen az embertelen 140+-os nyomások miatt használunk/nak 12-18 colos hangszórót szobában, hanem az alsó határ miatt. Egy 5-6 colos hangszórótól ne várjon senki semmit 80-100hz alatt, be lehet hangolni egy ládát hogy búgjon egy nagyot 40-50hz-en 6 colos szóróval, de attól az még nem jó. Ezt nem a kérdezőnek, csak úgy megjegyeztem ha már szóba jött az elég a 5-6" szobába dolog. Nem, egyáltalán nem elég.
2015. jan. 19. 16:57
 14/20 anonim ***** válasza:

@13. Ezt már egyszer lejátszottuk. Ebben a formában tárgyi tévedés van abban, amit írsz. Bár nem alaptalan, de túl erős így. Hi-fi mélysugárzóval azért el lehet érni elég jó, 30 Hz körüli Fs-t. Komolyabb nagyobb hi-fi hangsugárzó nem púpos méllyel szól, ott a legalapvetőbb elvárás, hogy a mélyek tekintetében is eléggé egyenletes legyen az átvitel.

Arról nem is beszélve, hogy maga szoba akusztika gyakran 6 dB-es hullámosságot ad az átvitelnek...

2015. jan. 19. 18:39
 15/20 anonim ***** válasza:

Itt van pl egy jó kompromisszum:

[link]

Vagy egy nagyobb:

[link]

Azért ezekkel már lehet olyan dobozt építeni, ami nem csak puffog...

Más kérdés, hogy mennyi az ára csak a hangszóróknak...

2015. jan. 19. 18:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy olyan nagy hangszórók kellenének, minden a lehallgató helységtől függ, (m2?) meg az igények és célok. Mi lenne az elvárt mély-tartomány, mekkora erősítő-teljesítmény, max hangnyomás ? Nagy kompromisszumot kell hozni, a hangtechnika ilyen, ami jó az drága, nem kicsit.

Esetleg használtan valami : [link] ,feltéve ha nem döntesz az építés mellett. :)

2015. jan. 19. 19:10
 17/20 anonim ***** válasza:

"Egy 5-6 colos hangszórótól ne várjon senki semmit 80-100hz alatt, be lehet hangolni egy ládát hogy búgjon egy nagyot 40-50hz-en 6 colos szóróval, de attól az még nem jó."

Ez ebben a formában tárgyi tévedés. 6 collos hangszóró jól méretezett zárt dobozban tudhat mondjuk 50-60Hz-es 3-as pontot. Hallható kiemelés nélkül, búgás nélkül, ezt jelenti a jól méretezett. A hármaspont alatt pedig 12dB/oktávval esik az átvitele. Na most az azért egyáltalán nem "semmi", hanem nagyon is jelenlévő hangokról van szó.

Azt gondolom, hogy a fent idézett állítás forrása valamilyen rossz tapasztalat lehet, ugyanis a fent írtakat tipikusan rosszul méretezett polcsugárzó produkálja.

Magam meglepődtem, hogy 15 centis mélyközéppel szerelt B&W hallhatóan lesugározta a 30Hz-et is, sőt 27Hz-et is. Magam kísérlet nélkül azt tippeltem volna, hogy semmi nem lesz 50Hz alatt, de egyáltalán nem igaz ez. És igen a szoba akusztika is kellett hozzá nyilván.

https://www.youtube.com/watch?v=M8gjsefNYpE

2015. jan. 19. 19:22
 18/20 anonim ***** válasza:
lássuk be, hogy a mai fiatalság nagy része nem olyan zenét hallgat, ahol ennyire fontos lenne a minőség, ileltve majdnem mindegy mit teszel oda, ha a bemenő jel (ami 95%-ban mp3) vacak minsőgéű.
2015. jan. 20. 10:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért a 300-400-as mp3-mak egészek jól tudnak szólni megfelelő technikával.
2015. jan. 20. 10:55
 20/20 anonim ***** válasza:
A családi Wartburgban is jobb hangzás volt mint amik ezek adnak :D
2017. máj. 11. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!