Számítógép mellé keresek hangrendszert, normál áron jó minőséget, merre induljak?
Több verzióm is van, de nem tudom merre induljak el. Amit szeretnék: ne kis hangdobozokból szóljon a kásás zaj, hanem a nagybőgő pengetése tényleg zengjen, a hegedű sírjon, a gitár... értitek. Nem kellenek szuper mélyládák, de a láb- és üstdobok szólaljanak meg a térben.
Néztem audiofileknek szánt cuccokat, de félmillióm nincs egy erősítőre. 30-120 ezer között gondolkozom. Impedanciákhoz, egyebekhez nem értek.
Azt szeretném, hogy be tudjak tenni egy cédét akár külön is, és tudjak számítógépről is zenét hallgatni. Egyszer egy barátomnál egy erősítő és két állóhangfal olyat megszólalást eredményezett, hogy egy szobával arrébb is szuper zenei élmény volt. Néztem a kis denon rendszereket, de nem tudom, ezek képesek-e tényleg megszólaltatni a zenét úgy a nappalimban, hogy a konyhában is lehessen rá táncolni. :)
Nem akarok sokat farigcsálni, csak rádugni a cuccot, és szóljon szépen a népzene, klasszikus, a rock meg a blues.
Hogyan érdemes elindulni, merre érdemes nézelődni? Köszi.
Ritka mikor valaki ezért ír ki kérdést, hogy a hangszerek hangját úgy akarja visszahallani, ahogyan azt kell. Általában a hangerő, minél hangosabb diszkós puffogás, vagy a térhangzás az első szempont. Ritka jó kérdés. :D
Én amit ajánlanék, ha valóban jó zenei élményt akarsz, avx.hu/forum oldalon keress egy sztereó erősítőt 50-60 eft körül. Rotel, Denon, Cambridge Audio, NAD gépeket ajánlom, talán ezek a legzeneibbek amit kapsz is ebben az árban. Hangfalat meg 60-70 eft körül, szintén innen, valami álló hangfalpárt. Dali, CAV, Hivi, Mission, Infinity, Polkudio, Tannoy márkákból.
A JBL, Harman Kardon, Pioneer, Yamaha, Jamo, Kef erősítőknek/hangfalaknak inkább mozis, vagy elektronikus zenéhez alkalmas hangjuk van. Persze ezek is szépen szólnak egy blues anyaggal is, de a föntebb említett darabok talán zeneibbek, hangszerelt anyaghoz azokból választanék.
Én vennék egy frankó studio monitor párt.
Én vettem is, igaz az olcsóbb kategóriából. 40 ezer volt a két hangfal. Aktív, 2x40W. Szobába, lakásba, tökéletesen elég, és nagyon szépen szól.
Stúdió monitor nem otthoni zenehallgatásra való. Hanganyagok minél részletesebb, precízebb visszaadására vannak tervezve/hangolva a stúdió dobozok. Ez egy átlag zenehallgatásnál nem hogy előny, inkább hátrány, mert minden kis apró hibát eléd tár. Ez a feladata. És ha azt nézzük, hogy manapság nem egyszerű valóban jó minőségű felvételt szerezni, valamint a kül. stúdió monitorok is kül. műfajokban állják meg a helyüket, nem kéne. Jobban jár egy hifi hangfalpárral.
Ha vesz egy monitort ami rockra van tervezve, azon tuti hogy sokkal vacakabbul szólal meg egy lágyabb blues, mint egy meze hifi hangfalon. Vagy ha megkínálod rockal, de nem "nyalod ki a fenekét" egy nagyon jó minőségű felvétellel, akkor is jobban fog szólni a hifi hangfalon a rock.
Igazad van, bár a 40ezres kategória még nem az a kategória, ami olyan nagy csoda, ellenben tényleg tud.
Sokféle felvételem van (mint lemezlovas)
Bakelit, jó is, roszz is, mp3, stb.
Én nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve, de.....amit tudok javasolni....meg kell hallgatni a különféle cuccokat, és úgy dönteni.
Köszönöm, nagyon jókat írtatok.
Költséghatékonysága miatt hajlanék a stúdióhangfalakra, már csak azért is, mert naiv amatőr zenész vagyok és néha kalózfelvételeket is maszterelgetek. :)
Stúdióhangfalnál tudtok segíteni, mit érdemes, honnan érdemes? Akár konkrét típussal, bolttal.
Nagyon köszönöm!
pako kft [link]
djstore
friendlyhouse
zaj
Én egy Alesis Elevate 5-öt vettem. 40.000 Ft volt. Tökéletesen szól. Kis mérete ellenére telt mélyek, minden hangszín szépen jön rajta.
Köszönöm mindenkinek, az itteni javaslatok alapján végül Alesis Elevate 5-öt vettem a Pakotól. Nagyon szépen szól, épp arra jó, amire én is kerestem. Egy olcsó rádió + CD + vinyl kombóra és egy tabletre van rádugva, a spotify is csodásan szól róla (épp Makámot és Drescht hallgatok), és rádiót, cédét is szépen visszaad. A vinylnél talán kicsit sok a zaj, amit visszaad, de ez egy stúdiómonitornál alap, meg a tűt is ki kéne már cserélnem.
Én a bass boostot alapból rajtahagyom (ez a kapcsoló kicsit hibás egyébként, kb. középállásban adja a telt mélyeket, de nincs kedvem ezért visszacserélni). Nagyon tetszik, ahogy a zene betölti a házat, pontosan erre volt szükségem.
Köszi még egyszer, remek cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!