Mihez kezdjek az új tablettel?
Karácsonyra a barátnőmtől kapok egy új tabletet, de nem tudom, mik az első lépések vele.
Egy Lenovo A3500-as, gondolom Jelly Bean verziós. Először frissítsem a rendszert újabbra vagy felesleges?
Utána gondolom appokat kell rá rakni, de sosem volt még androidos eszközöm, így nem tudom, miket. Pár dolog, ami eszembe jutott, de nem tudom, melyik program való hozzá.
- Szövegszerkesztés
- Pdf olvasás
- Filmnézés
- Zenehallgatás
- Böngészés
- Sport alkalmazás (Futás és fekvő, felülés, hasonlók)
- Étkezési, tápanyag beviteli program
- Jó jegyzettömb, feladatok listája, ahol kilehet pipálni az aznap elvégzett dolgokat
- Naptár
- E-könyv olvasó
- Képregényolvasó
És esetleg valami ingyenes játék :)
Köszönöm a válaszokat és kellemes ünnepeket kívánok!
1) Igen, először frissítsd.
2) Semmit sem "kell" rárakni, amit te akarsz/szükséged van rá, azt letöltöd.
Minden dologra több program is van, de csak hogy párat felsoroljak a jobbak közül:
- Szövegszerkesztés: Microsoft Office
- PDF: Xodo Reader, Universal Book Reader, ennél a kettőnél nem találtam még gyorsabbat
- Filmnézés: MX Player, más szóba sem jöhet
- Zene: Shuttle+, musiXmatch
- Böngészés: gyári Chrome böngészőhöz térek mindig vissza, van olyan böngésző ami többet tud funkciók terén, de mégis a Chrome-ot tartom a legjobbnak. Ha mást kipróbálnál: Firefox, Atlas Browser, Dolphin Browser, Opera, Javelin, stb. Flynx-et megemlíteném, ez teljesen más a többinél, Facebookos chathead-be tölti be a honlapokat, hogy amíg tölt mást csinálhass
- Sport alkalmazásban nem tudok segíteni, sosem értettem miért van edzéshez bármilyen alkalmazásra is szükség
- Kaja: MyFitnessPal lenne a legjobb, de a magyar kajákat nem túlzottan ismeri. Ha csak szimplán kalóriát akarsz számolni, akkor arra ez a kedvencem, egyszerű, de szerintem ez inkább előny, mint hátrány: [link]
- Jegyzettömb: Google Keep ha egy egyszerű de nagyszerű programot akarsz, Evernote ha valami komplexebbet
- Feladatok: bár Google Keep erre is jó tud lenni, de kifejezetten erre készített programok: Any.do, Todoist
- naptár: a két legjobb a Today Calendar vagy Sunrise Calendar. Utóbbi kicsit eltér a hagyományostól, de az is nagyon jó, Today sokkal inkább egy hagyományos naptár, de jobb egy gyári beépített alkalmazásnál
- e-book olvasó: Moon Reader, Universal Book Reader, Google Play Books, stb
- képregény olvasó: nem olvasok képregényeket, szóval ilyet nem ismerek, de itt írnak párat: [link]
Játékokból millió van, amilyen tetszik azt szedd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!