Hogyan tudok egy 12v-os áramkörbe egy töltőt kapcsolni?
bocsi a debil jelölésekért de csak hobbi szinten szoktam szerelgetni(ezért is fordultam hozzátok) és már az is nagy teljesítmény volt tőlem hogy ezt össze raktam
szóval itt egy debil ábra ha tudod hogy kell akkor légyszives rajzold bele és küld el nekem privibe Köszi
Nem vagyok szakértő a témában, de úgy tudom, hogy a töltők 12 V-nál nagyobb feszültséggel töltik a telepeket, amit a 12 V DC berendezések csak ritkán képesek elviselni. Nem javasolom, hogy a berendezéseket és a töltőt egyszerre csatlakoztasd. A leválasztó kapcsoló jó ötlet. Egy háromállású kapcsoló C(ommon) lábára a telepet kötve a másik két láb (NO(Normaly Open)és NC(Normaly Closed) a töltő csatlakozójára illetve a biztosítóra kötve a kapcsolóval választhatsz a töltés és akkuról működés között. Ennek a megoldásnak a rajzát itt találod(Kapcsolók NO lábára mennek a berendezések):
Ha mindenképp szeretnéd használni töltés közben, akkor a berendezéseket védeni kell a túlfeszültségtől. Az viszont már mélyebb ismereteket igényel.
Ez a két rajz jól szemlélteti a kapcsolók szokásos bekötését. Ez ugyan egy váltakozó áramú rendszert mutat, de a fázis-pozitív és nulla-negatív megfeleltetéssel egyenáramú rendszerre is használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!