Ps4 vagy xbox one?
xbox one: kényelmesebb kontroller, jobb OS, és nemsokára jön a windows 10 (univerzális appok) + DX12 :)
kit érdekel, hogy a ps4-ben 10%-al erősebb a VGA? ha ennyire érdekel a hardver, akkor pc-t vegyél.
Miért PS4?
-Szebb grafika
-15 perces ingyen felvevés játékokban (Xbox-nál már kezdettől Live Gold tagság kell)
-GDDR5 memória, Xbox One-ban DDR3
-A funkciói legtöbbje használható internet nélkül is, Xbox One az internetre "alapul"
Miért Xbox One?
-Jó exkluzív játékok
-Jó Kinect
Papíron szebb grafika (multiplatformnál nem látható nagy különbség, exlusive-nál meg mivel hasonlítod össze??, A Gears of War garantálom hogy szebb Xbox360 on mint PS4-en, mivel PS-en nincs... Hasonlóan pl. Last of Us...)
Aki azt állítja hogy valamelyiknek jobb a grafikája az nem komplett vagy 3 cm-ről nézi a 4k képernyőt és számolgatja a pixeleket de ekkor a PS4 nyer.
DirectX12 sz@rt se fog érni magában, nem attól lesz egy játék szép, akkor lesz szép a játék ha a DX12-t kihasználják a developerek de a jelenlegi állás az, hogy "írjuk meg PS-re oszt' portoljuk ki minden másra" ezért szerintem csak erre hagyatkozni nem érdemes. Sony most hogy fizetőssé tette (PS+) a multit rengeteg címet exlusiv-re és timed exlusive-ra vesz, ezért ilyen jelenleg a helyzet. És ezt szerintem az Xbox-osok is aláírják, szerintem ők is érzik nem csak mi PC-sek.
Mindkettőt próbáltam boltban nekem a PS kontroller sokkal jobban tetszett a hangszóró miatt néhány játéknál hozzá tesz az élményhez (pl. Alien isolation). Mindkettő egyformán jó, bármelyiket venném mindkettőt meg bírnám szokni egy hét alatt (PS3 vs Xbox-nál nem így volt).
Még egy nagyobb különbség az előfizetés. Kb. ugyan annyiba kerül mindkettő, a PS-nél jó játékokat kapsz 75%*-ban bérbe (amíg fizetsz), Xbox-nál csak 35%*-ban jók a játékok de örökre megkapod. Mindkét szolgáltatásnál ha PS+ vagy Gold kedvezményben költesz pénzt örökre a tiéd a játék.
*Saját vélemény, egyénenként változhat.
Konzolnál a baráti tábor megoszlása és az exluive-ok alapján kell dönteni. Ha sok barátod PS-el játszik akkor PS ha Xbox akkor az. Ha a PS exlusive-ok tetszenek (akár olyanok is amik később jönnek ki) akkor az érdemes és fordítva. Most komolyan inkább egyedül játszol, olyan játékokkal amik nem tetszenek annyira mint a másik konzol játékai csak a jobb grafikát vagy a papíron erősebb hardvert kapj... NA NEEE...
Exlusive-ok vagy barátok alapján dönts, ha a hardver, kontroller vagy a grafika érdekel akkor marad a PC.
Xbox one.
Tobb exclusive
Felhoben valo futas
Jobb controller(nem szakad le a gumi az anologrol)
Jobb a Live(nem torik fel,nem lassu)
Jobb a hutese(cserebe nagyobb)
Jobb frame rate jatekokban(cserebe jobb felbontason fut a PS4)
Kedves #7!
-Több exlusive: Ez nem igaz, a PS4-nek van darabszámban több exclusive-ja és jövőre is több van bejelentve, de ez nem számít mert csak az érdekes ami az eredeti kérdező érdeklődési körébe tartozik (max 5-6-tal fog játszani exlusive-ok közül, ez az átlagos szám) most hogy a MEGAmészárlás3000 kijön PS-re vagy Xbox-ra kit érdekel ha soha nem fogsz/nem akarsz játszani vele.
-Felhőben való futás: Most a mentésekre gondolsz? PS+ (amit multi miatt fizetni fogsz) előfizetéssel lehet. Vagy a játékok futtathatók felhőből (PS Now, ami mondjuk még nem elérhető MO-on, de hamarosan az lesz).
-Jobb kontroller(nem szakad le a gumi az analógról): Ez a probléma az első szériás PS4-nél volt probléma (10 készülékből 1), azt meg leírtan hogy függ hogy melyiket szokod meg de szerintem 1 héten belül át lehet szokni a másikra.
-Jobb a Live(nem törik fel): Én úgy tudom hogy a PSN se lassú csak akkor problémázik ha játszottál, utána problémázik néha és nem enged be a boltba amíg nem indítod újra. Feltörésről meg annyit hogy a PSN-t a Lizard Squad nevezetű hacker csoport törte fel aki egyébként az Xbox live-ot is feltörte (például most decemberben is, csak a Microsoft nem adott ki hivatalos közleményt/álláspontot)
Jobb a hűtése: Ez igaz de ha működik az eszköz és nem melegszik túl nem mindegy hogy melyik a 'hidegebb'?
Jobb frame rate játékokban: Ez nem igaz a PS4-nek a framerate-je ugyan olyan mint az Xbox-nak és a felbontása jobb (Forrás IGN). De ahogy írtam konzolt NEM frame rate vagy felontás miatt vesznek az emberek...
Jó lenne ha a FanBoy-ságot kizárnánk innen és tényekkel támasztanánk alá érveinket. Egyik konzolom sincs, de ahogy írtam ha vennék is nem azért döntenék a PS vagy Xbox mert az egyiknek 500 a másiknak 499 exlusive-ja van vagy mert az egyik 30 a másik 45 FPS-sel fut... Vannak játékok amik érdekelnek (engem a PS-nél a The Last of Us, Xbox-nál a Gears of War érdekelt a régi generációban) ezeket a játékokat kell 'mérlegelni' hogy mennyi van Xbox-nál és mennyi PS-nél és lehet hogy most van 200 PS exlusive és 150 Xbox (két véletlen szám CSAK PÉLDA!), ha téged 15 Xbox-os és csak 2 PS-es akkor mit érdekel téged hogy van 198 másik a PS-nél, Xbox ot érdemes ebben az esetben venned mert ott 15 játék érdekel PS ből meg csak 2... Meg persze a barátok, mert társaságban minden élvezhetőbb (de ez a 2. szempont, mivel ha unod a játékokat akkor sehogy se fogod élvezni, maximum unni).
Na akkor aljunk at tenyekre
1:Frame rate(digital foundry)
Dragon Age: Inquisition
https://www.youtube.com/watch?v=Fzn7lIGfhoo
Far Cry 4
https://www.youtube.com/watch?v=9QCIyw5NulI
Assassin's Creed Unity
https://www.youtube.com/watch?v=clQfCP3NFuc
Call of Duty: Advanced Warfare
https://www.youtube.com/watch?v=3BFeOtoP1Og
The Evil Within
https://www.youtube.com/watch?v=K3gtSKsRtVo
Outlast
https://www.youtube.com/watch?v=rqlTjibjYgg
Exclusivok:
Xbox one
Sunset Overdrive
Halo: The Master Chief Collection/Halo 5 Guardians
Inside (Indie)
Project Spark(Indie)
Scalebound(Indie)
Cuphead(Indie)
Ori and the Blind Forest(Indie)
Quantum Break
Fable Legends
Crackdown 3
Forza
Ryse Son of Rome
Titanfall
Dead Rising3
Fabble Legends
D4(Indie)
PLaystation4
Uncharted4
Infamous Second Son
Let It Die(Indie)
Abzu(Indie)
Bloodborne(Indie)
No Man's Sky(Indie)
DriveClub
Ratchet and Clank Remastered
Galak-Z(Indie)
The last Of Us Remastered
LittleBigPlanet3
The order 1886
a meg a PS3 nal mindenki azzal jott hogy Blue ray...
Lassuk ki a jobb multimedia olvasonak?
Xbox one:
3GP audio,3GP video,AAC,ADTS,animált GIF,ASF,AVI DivX, DV AVI, tömörítetlen AVI, AVI Xvid, BMP, JPEG, GIF, H.264 AVCHD, M-JPEG, MKV (2014. végétől), MOV, MP3, MPEG-PS, MPEG-2 MPEG-2 HD, MPEG-2 TS, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-4 SP, PNG, TIFF, WAV, WMA, WMA Lossless, WMA Pro, WMA Voice,WMV, WMV HD
Idezem''PlayStation 4 még egy CD lemezt sem hajlandó lejátszani, MP3-ról nem is beszélve''
De hadd alazzam porig a Sony-t!
Ugye van a Kinect es a PS Eye
Kinect 1080p-t tud,mig a Sonye 1280x800at,ami lassuk be eleg nagy gagyi.
De nem csak a felbontasa jobb mint a PS hanem a latoszoge is..ezt demonstarnam egy videoval az IGN-tol
https://www.youtube.com/watch?v=JkTY7zJ6oHk
Es ugyebar van PS-nek is hangvezerlese,azert ebben a videoban latszik a ketto kulonbseg ebben a dologban is.
Ja es lassuk be,mikor hazamegyek,leveszem a cipot es eluvoltom a szobaba hogy Xbox On,es mire megfogom a controllert mar be van kapcsolva eleg jo erzessel tolt el:)
Felhoben valo futasrol sem vagy tisztaba:D
Ugye van a Titanfall,Forza5
Ezeknek a mesterseges itelligenciaja felhobol fut(nem terheli a CPU-t)
Jon a crackdown ugye...
Rombolhato kornyezet a felhobol szamolja ki,igy nem vesz el eroforrasokat,igy teljesitmenye 10xesere is kepes...
Az anologrol ha mar most nemis szakad le akkor is kenyelmesebb mint a DS4.
Live:Xboxon nem torte fel senki csupan dDoss-al tamadtak amivel leterheltek,addig a ps4et feltortek teljesen,rengeteg kodokat szereztek meg..
A hutesre meg azert is tertem ra,mert halkabb addig huvosebb is marad,ellentetben a PS4-el.
Es maradjunk a Live-nal,sokkal gyorsabban tolt le jatekot/filmet/programokat mint PS+...
Most komolyan videókat akarsz bizonyítéknak? Van olyan ahol az XBOne a rosszabb. Ha utánaolvasol láthatod hogy a két konzolnak MINDEN játékában ugyan annyi az FPS.
Exlusive-ok:
PS4:
Exclusive = 40
Sony Exclusive = 37
Console exclusive and/or timed = 86/4
Multiplatform/or Unknown = 228/1
Playable = 177 available to purchase
XBOne:
Exclusive = 42
Microsoft exclusive = 15
Console exclusive or timed = 32/5
Multiplatform/TBA = 225/3
Playable = 143 available to purchase
Ez a két (friss) hivatalos lista.
Eye vs Kinect:
Ez nem fényképezőgép, annyi a lényeg hogy a mozgást JÓL érzékelje erre meg 720p felett bármi jó.
Látószög az tény hogy nagyobb de ez is olyan hogy ha 1 vagy 2 ember játszik akkor mindegy ha több akkor számíthat. Hangvezérlésre meg annyi hogy boltban láttam hogy a PS4 (kamera nélkül) bekapcsolt hangvezérlésre, tény hogy kevesebb lehetőség van.
Multimédia:
A hivatalos bejelentésen mondák hogy Multimédia 'eszköz' konzol funkcióval, így gáz lett volna ha gyöngébb lett volna mint a PS4. CD és MP3 hamarosan elérhető lesz mivel patchelni fogják, de nem hiszem hogy cd-ket szoktál hallgatni az XBOne-odon.
Mint írtam NEKEM NINCS EGYIK KONZOLOM SE így a felhőről valószínűleg igazad van, bár én erről egyik konzolnál sem hallottam.
Melyik a kényelmesebb kontroller? SZEMÉLYENKÉNT változik, ahogy írtam szerintem mind a kettő nagyon kényelmes viszont a DS4 hangszórója adott a Alien Isolation hangulatához így nekem jobban tetszett.
Ez 2013-ban történt "Microsoft’s Xbox Live Hacked, Database Breached by Anonymous hacker Reckz0r, 48 Million users Exposed." ugyan úgy mint a PS-nél, játék 'game code'-okat és titkosított felhasználói adatbázist tudtak lopni. (Mielőtt felhoznád a mostani Sony feltörést az csak a mozi részlegre terjedt ki és emaileket meg sztár fotókat loptak (állítólag néhány kínosat is).
A gyorsaságot megint valószínűleg (tapasztalat miatt) jobban tudod, de szerintem ez is olyan dolog hogy jó ha van de nem ettől jó a konzol.
Örülnék ha itt befejeznénk és megegyeznénk abban hogy döntsön a kérdező az alapján hogy melyik konzol exlusive-jaival játszana inkább... vagy hogy melyik konzollal játszanak a barátai/ismerősei. Mert ahogy írtam The Last of Us c. játékkal soha nem fog XBOne-on játszani Forza-val meg PS-en nem fog tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!