Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen nintendo wii-t vegyek?...

Milyen nintendo wii-t vegyek? Mi kell hozzá? Kb mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Olvasgattam már utána kicsit, de nem tudom pontosan hogy mi kellene hogy tudjunk játszani rendesen. Kontroller+nunchuk? Hogyan működik ez? Fitpaddal játszottam már az nagyon tetszett, de ahhoz kell a szenzor is?

2014. dec. 9. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
wiihungary.hu
2014. dec. 9. 14:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Wii remote + nunchuk. A Fitpad neve Balance Board, azt is venni kell külön. Más nem kell hozzá, szenzor a wii-hez alapból van. Én kb mindent vaterán vettem használtan. A lényeg hogy wii-ből ne minit vegyél, hanem normálisat.
2014. dec. 9. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Ejnye de szűkszavúak itt az emberek :D

A Wii-ből 3 féle típus van:

RVL-001-es modell: van rajta Gamecube (továbbiakban GC) csatlakozó is, futtatja a GC játékokat is, csatlakoztatható GC kontroller és GC memória kártya is. Softmoddolható (hackelhető, kiüthető, flashelhető, ugyanazt jelenti). 2011. november előtti gyártmányok

RVL-101-es: nincs GC támogatás, nem futtatja a GC játékokat. 2011. nov. utáni modell, softmoddolható

RVL-201-es: "mini" Wii, nin GC, nem softmoddolható, a legrosszabb választás. Ajánlott elkerülni!!!

A kontrollerek:

A Wii alapvetően a mozdulatokkal való irányításra fókuszál (továbbiakban motion controll, vagy mc). Ezt a kontrollerekbe épített g-szenzorral valósítja meg. Érdemes olyan kontrollert venni, amin alul a "Motion Plus Inside" felirat díszeleg, félkörívben, ezekben ugyanis 3 irányú accelerometer és 3 irányú giroszkóp található, sokkal pontosabb az érzékelés és sok játék is igényli ezt a fajta kontrollert.

A nunchuk ugye az első számú kiegészítő kontroller, azon helyezkedik el az analóg kar, plusz a c ill. a z gombok is. Minden "kétkezes" játékhoz kell, mint pl box, íjászat, FPS-ek (CoD, MoH) etc etc

A kurzort a képernyőn a remote-ba épített kamera jeleníti meg, a szenzor bar segítségével, ami nem más, mint két referencia pont a remote számára. Ha nincs szenzor, nincs kurzor sem :D

Vedd figyelembe, hogy a Wii analóg video jelet ad le, tehát a TV-den lenni kell analóg bemenetnek, mint pl RCA, SCART, vagy YPBPR. HDMI kábel nincs! Ahhoz A/D (analóg/digitális) jelkonverter kell, ami kb 15-20e Ft!

Softmod:

Hackelés, kiütés, flashelés etc etc, A lényege az, hogy pendriveról futtatod a játékokat, nem koptatod sem a lemezt, sem az olvasófejet. Akár olyan játékokkal is játszhatsz, ami csak adott régióban jelent meg, pl Amerikában, és Európában nem kapható.

Külső merevlemezekhez neten találsz egy kompatibilitási listát, de ajánlott vásárlás előtt letesztelni a hdd-t a Wii-n, hogy működik-e, mert sajna nem mindegyiket "szereti". :)

Ahhoz, hogy rendesen tudj(atok) játszani a játékok nagy részével, a következők kellenek:

-tápegység: csak eredeti Nintendo tápot használj!

-Wii

-sensor bar

-audio-video kábel (RCA, SCART, YPBPR)

-két remote (motion plus inside ajánlott)

-két nunchuk

-1GB SD kártya (softmodhoz)

-8GB pendrive (játékokhoz, 16GB ajánlott, vagy külső merevlemez)

Ezzel a pakkal szinte bármilyen játékkal tudtok ketten játszani, kivéve a kontroller specifikus játékokat, mint a Guitar Hero, Rock Band, Wii Fit, Tony Hawk Shred etc etc.

Kb. 25-30e Ft körül lehet találni jó kis csomagokat vaterán, olx-en etc etc. Ezekhez általában már minden van, softmoddolt gépek, tehát már csak játszani kell rajta.

Remélem kielégítő volt a válasz, ha mégsem, írj privátot, bármire szívesen válaszolok, két éve vagyok Wii tulaj, szinte nincs olyan amit ne tudnék :D

2014. dec. 10. 08:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Majd lehet hogy érdeklődők. :)
2015. jan. 2. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!