PC Fejlesztés. Mit kéne?
Lassan elérkezett az idő, hogy kezdjek valamit a gépemmel, kezd frusztrálóan lassú lenni, és az újabb játékokat sem viszi már el. A lassúságot okozhatja a proci, a ram, vagy a vinyó, vagy mindegyik...
CPU: Intel Dual-Core E5200 2,5GHz
RAM: 2GB
Vidi kártya: ATI Radeon HD 5500 Series
Alaplap: GIGABYTE GA-G41M-ES2L
Szerintem ennyi adat elég, ha nem írjátok.
Mit lehet ezzel kezdeni? Mit érdemes megtartani? vagy minden kuka?
Ha van valami tippetek, írjátok (normális árakkal számolva)
Nem feltétlenül kell még újat venni, meg drága is, persze azt is jó lenne tudni hogy mire van szükséged?
Mert pl ha játszani akarsz és a legújabb játékokkal akkor valóban fejleszteni kell, minden máshoz viszont "aktualizálható" még ez a gép.
Szóval ezt még lehet olcsón fejleszteni is, de nem akarlak lebeszélni az új vásárlásáról sem...
És amúgy kevés adatot írtál, mert pl nem írtad milyen a wincsesztered, vagy mire kell a gép.
Mert a legtöbb pc-nél (főleg a régebbieknél) nem a processzor teljesítménnyel van gond, hanem a wincseszterek adatátviteli sebességével és elérési idejével.
Látom Sata2-van ezen a lapon, egy Sata2-es SSD minimum 64GB-os (vagy 128GB-s) olyan 10-16 ezer forintnál kezdődik és nagyon durván megdobja mindennek a sebességét, persze kizárólag az OP rendszernek biztosítana helyet, meg a telepített programoknak, háttértárolónak legyen egy hagyományos de Sata-s meghajtó. (Netezés, gépindulás, programok futtatása, betöltések, másolások gyorsulnak.)
//Nyugodtan vehetsz Sata3-as meghajtókat elmennek azok Sata2-vel is még itt és később jók lesznek egy következő pc-be is pár év múlva.
Az IDE meghajtókat meg tedd félre biztonsági mentéseiddel (pl családi fotóalbum másolata stb) a szekrénybe.
Az alaplapod amúgy 775-ös foglalatú, és 1333-as proci FSB-t is tud, amibe akár egy fejlett 4 magos processzort is belepakolhatsz. Akár egy Q9xxx sorozatút, vagy annak megfelelő de olcsóbb Xeon is belemegy. Ez is 10-15k és sokat javít az összteljesítményen, bár főleg nem az órajel lesz gyorsabb, hanem a több mag miatt egyszerre több feldolgozást tud végezni a gép!
Egyedül a memóriák amik miatt cserélned kellene, mert csak DDR2-es megy bele. Bár valamennyit javulna a helyzet ha kihasználnád az alaplapod maximumát ami 8GB-ot fogad (2x4GB vel duálban mennének) de ez a sebességén nem sokat javítana. A DDR3 már hiányozna ebből a configból, főleg ha játékra kell.
Ha a régi prockót és memóriát sikerül eladnod akkor kb max 30k -ból kijön az egész.
Először is köszi a választ!
A vinyót azért nem írtam, mert azt mindenképp cserélem (zörög, lassú a fájlkezelésekkor stb...). A RAM is tuti csere, azt tudtam én is.
Amúgy játékra használnám, de nem 'versenyszerű' kategóriában, hanem mint casual gamer. Tehát szerintem ha haverom 150k-s laptopja a bf3-at, és az Assassains Creed Black Flag-et ultrán gond nélkül viszi, akkor ennek is illene. Emellett ha 2-3 éven belül még használható lenne hasonló célokra, úgy hogy nem futtatja ultrán, természetesen akkor az tökéletes volna.
Azt még hozzá kell tennem, hogy nem vagyok pc guru, szóval ha valamit nem értenék, ne kövezzetek meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!