Video digitalizálás. Mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék sok tízezret belefektetni, csak a régi 8mm-adatokat szeretném merevlemezre vinni. A pár ezer forintos usb kütyükről gyatra minőséget olvastam, jó lenne legalább a rögzített minőséget visszanyerni.2014. dec. 1. 10:49
1/2 anonim válasza:
Jó lenne de mivel te olcsót akarsz venni nem kène csodáról álmodozni. Olyan lesz amilyen lesz.
2/2 anonim válasza:
Sajnos a 8mm-es filmet scannelni kell, hogy normális minősége legyen, jó hír viszont, hogy nem csak hogy HD-ba, de akár 2K-ba is tudják scannelni, ha olyan minőségű filmet használtál. Sajnos lehetetlen úgy beállítani egy vetítőt és egy videokamerát házi körülmények között, hogy az FPS stimmeljen, ezért kettévágott illetve sötét kockák lesznek digitális kamerával. Otthon scannelni kicsit problémás és időigényes, legcélszerűbb elvinni valahova, én most felhívtam egy helyet, mert engem is érdekelt a dolog, most átlag 200-300 forintért scannelik méterét, minőségtől függően, az alap ennél több, és ha tisztességes mennyiség van (kétlem, hogy egy km filmed lenne, de hátha), akkor jóval kevesebb. Ha ennyit megérnek neked az emlékek, akkor csináltasd meg egy ilyen céggel. Ha nem, még mindig megpróbálhatod a vetítő + kamera kombót, esetleg nekiállhatsz diascannerrel bohóckodni, de le fogod magad sz***, mire a végére érsz, és akkor még el kell kezdened fényelni azt a 800 giga cuccot egy tekercsre. Olyan 264 frame van a sima 8-as film egy méterén, ki tudja, hány FPS-ben vettél fel, ha 16-ban, akkor 16,5 másodperc van egy méteren, ki tudod számolni, hogy egy fél órás felvétel úgy 109 méter, az még elég alacsony, HD-ban olyan 38 181 forint lesz, amit ha nem rontottam el nagyon a számítást, megfizethetőnek lehet mondani, tekintve hogy egy jobb scanner, ami tud diát scannelni, nem kerül sokkal kevesebbe. Én azt mondom, ha nincs 10 kilométer filmed, nem éri meg semmilyen eszközbe befektetni, jobb egy kicsit gyűjtögetni, és 250 000 ft-ért azt a 4 óra filmet, amit maximum felvehetettetek, bescanneltetni 2K-ban, aztán az meglesz az örökkévalóságnak. Vagy néha bérelsz egy 8-as vetítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!