Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan kössem össze a TV-t a...

Hogyan kössem össze a TV-t a házimozival, hogy 5.1-ben szóljon a TV adás?

Figyelt kérdés

Szóval,adott egy ilyen televízió: Samsung Smart UE40D5500 LED TV. A házimozi pedig ez: [link]

Hogyan tudnám elérni,hogy a tv adás a házimozin keresztül szóljon?Egy ismerősöm mondta,hogy mivel a házimozin nincs AUX bemenet így ez lehetetlen de valahol olvastam,hogy egy digitális optikai kábellel meg lehet oldani (a Tv-n van optikai kábel bemenet).Tudtok ebben segíteni?Előre is köszi!

2014. nov. 28. 18:29
 1/6 anonim válasza:
Az a nagy problem, hogy hiába kötöd össze a tv adók nem sugároznak 5.1-ben max sztereóban.
2014. nov. 28. 18:40
 2/6 A kérdező kommentje:
értem,és hogyan tudnám elérni hogy legalább sztereóban jöjjön a tv adások hangja?
2014. nov. 28. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Van aux bemenet a házimozinak, rca kábellel tudsz csatlakozni. A tv-n nem tudom, hogy van-e rca kimenet. Ha nincs, akkor a fülhallgató kimenettel tudod csatlakoztatni, jack-rca kábellel. Esetleg még scart-rca átalakítóval lehet, de nem biztos, hogy kimenetet is add a tv scart-on, főleg digitális adás, és usb lejátszás esetén.
2014. nov. 28. 20:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt a rohadás.. te mégis mennyiért vetted ezt a Samsung TV-t? o.O utána néztem és ha a házimozival együtt jó negyed millió forint az egész, pedig a tv annyit nem ér. csak azért kerül ennyibe mert régebbi, de akkor is durva.. o. veszel egy azt hiszem koaxiális kábelt, és az egyik végét a Tv-be dugod, a másikat értelemszerűen a házimozi koax bemenetébe... és ha minden igaz, így működik. de nekem nem kellett semmi extrát megtennem azért, hogy az egyébként LG házimozimat összekössem a TV-mmel, és az is 5.1-ben szólt alapból...

jaaaj most nézem. itt van a házimozi rendszered főegységének bottom felülete, és van ott egy RCA bemenet:

[link]

Nos itt a fehér piros csatlakozást kell keresni az az analóg audió bemenet. ez így is úgy is AUX!!!! és ez a kábel kell hozzá:

[link]

ezt itt tudod megvenni: (kifejezetten házi-mozi kábel, és a tiszta hangzásra tervezték, az olcsóbbak ezt nem tudják.. )

[link]

és ez 3639 forint. bőven elég hosszú, és nagyon jó minőségű ; ) na jól van. igyekeztem segíteni, remélem jutottál valamire, aztán majd írd meg nekem hogy hogyan oldottad meg ; ) : ))

2014. dec. 2. 02:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja! És egy jó tanács! Állítsd Pro Logic II módba a térhangzást, vagy hogy máshogyan nevezzem equalizert... ! ; ) úgy némelyik hangsugárzó halkabb lesz, de szólni fog :D ; ) : ) és most néztem meg árukeresőn, hogy van rajta Prologic :33
2014. dec. 2. 02:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi,rengeteget segítettél :) A Tv-t még tavaly vettem, nem emlékszem pontosan de azt hiszem úgy 130 rugó volt.A házimozi meg 35,de elégedett vagyok mindkettővel,nekem ide bőven elég :)

Végülis sikerült még tegnapelőtt megoldanom egy szimpla jack-rca kábellel amit te is linkeltél és tökéletesen szól :) Szóval köszi mégegyszer :)

2014. dec. 3. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!