Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Led Tv összekötése Házimozival!?

Bazsa74 kérdése:

Led Tv összekötése Házimozival!?

Figyelt kérdés
Adott egy Samsung UE32F5300 led tv. Van neki optikai kimenete, van "scart" és egy fülhallgató kimenete. Ezenkívül csak bemenetei vannak. Van egy Sony Dav-Sb100 -as 5.1-es házimozim. A házimoziban csak scart és rca bemenetek vannak. Jelenleg scart-on van összekötve a kettő, de az a problémám, hogy így csak a tv tuner hangját hajlandó lejátszani. Tehát az adás megállítása után, elindítva már nem ad hangot, csak élő adásra. A pc-vel helyi hálózaton keresztül lejátszott filmeknek sem játsza le a hangját. A fülhallgató kimenet/rca pedig tök süket. Kérdésem, milyen megoldást javasoltok?

2014. nov. 11. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak az optikai kábel.
2014. nov. 11. 15:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt én is sejtettem, de nem igen van optika/rca vagy optika/scart kábel vagy átalakító. Amennyiben igen, az 20000 körül mozgott, mert ugye fényt kellene átalakítani analóg, vagy digitális jelre.
2014. nov. 11. 15:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Ennél olcsóbban nem tudod megoldani:

[link]

2014. nov. 11. 16:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen ezeket én is megtaláltam, de mint írtam rca megoldásra eddig süket volt a házimozi. Pedig még egy scart/rca-val is kipróbáltam. Már azon is gondolkodom, hogy valam box jellegű kütyüvel mi lenne a helyzet?
2014. nov. 11. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Amennyiben SONY RCA bemenete nem működik, azt semmilyen kütyüvel nem tudod kiváltani!

Egyáltalán: A SONY bemenetét átállítottad az RCA-ra?(FUNKTION gomb a távirányítón, a kijelzőn a VIDEO feliratnak kell megjelenni!) Ha igen és úgy sem szól, akkor a TV fülhallgató jack kimenete is ludas lehet.

Amennyiben (másik műsorforrásból) működik az RCA bemenet akkor kell az előzőekben linkelt átalakító, ugyanis az optikai kimenet az DIGITÁLIS - az RCA bemenet pedig ANALÓG!

2014. nov. 11. 20:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Na ez volt a tökéletes megoldás. Sosem jöttem volna rá, bár próbáltam, de nem hangosítottam fel még 10-esig sem a házimozit. Maxon már jött hang a tv fülhallgató kimenetén, videora állítva. Ezer hálám a segítségért.
2014. nov. 12. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!