Nagyon új nekem ez a téma és nem tudok eligazodni a kábelrengetegben.Régen hangcucc lehetett az autómba,de miután ezt eltávolították amatőr módon,csak összebogozták a kábeleket, hogy legyen valami "zene" a gépben.. Csatolok egy képet és remélem, hogy valamennyire be tudtok majd avatni, hogy melyik kábel mire való és, hogy milyen erősítőre lenne szükségem... :)A kábelek a csomagtér jobb és bal oldalán lettek beveztvel... [link]
Hogy milyen erősítőre lenne szükséged, azt pár kábelből kellene megmondani? :D
A vastag piros tápkábelnek néz ki, jó lenne megkeresni a másik végét, elvileg az akksi körül lesz. A fekete lehet a testkábel, bár van valami csatlakozó a végén, az nem látszik valami jó. A vékonyak meg a hangszórókábelek.
2014. nov. 23. 14:39
2/6 A kérdező kommentje:
Még pár ilyen hasznos hozzászólás s már lehet, hogy magamtól is rájövök, közben okosítom magam a gugliban is :D Amúgy azok a vékonyak tényleg hangfalak, elemet érintek hozzuk recsegnek, de azt nem értem, hogy miért vannak összelinkelve, egyik a másikkal össze van bogozva... :\ és jó sok van belőle.Így nem tudom hány csatornás erősítő kell, és hogy az a fekete kábel egyáltalán az erősítőbe kell-e menjen? Nincs lehetőségem most, hogy szakemberhez vigyem, gondoltam magam is megtudom oldani,de ezt elbuktam úgy érzem :P
2014. nov. 23. 15:17
3/6 Osynho válasza:
Az erősítőbe megy egy vastag kábel az aksitól, egy másik vastag, amivel a kasztnihoz, vagy az akksi negatívjához testeled, illetve egy harmadik vékony kábel, amivel ki-be kapcsolod, vagy a fejegység kapcsolja.
Te tudod mi van a kocsidban, innen nem lehet megmondani. :) Hány hangszóró van? hány kábel? Hangszóróként egy dupla kell ugye.
2014. nov. 23. 15:27
4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én is csak annyit tudok amennyi ott kilóg... :) Igen,egy dupla egy hangszóró,de a duplának az egyik szála össze van kötve egy másik dupla szálával,nem tudom, hogy valami soros kapcsolás akar-e lenni vagy mi... Lényeg,hogy akkor ez így megoldhatatlan, majd rányomom egy szakira... :)
2014. nov. 23. 15:37
5/6 Osynho válasza:
Szedd szét őket. Sima hangszóróknál nem hiszem, hogy soros kapcsolás lenne. :) Ha be vannak kötve a hangszórókba, akkor elemmel megkeresheted, hogy melyik kábel melyikhez megy. Ezután megszámolod hány hangszóród van és keresel hozzá erősítőt. Nem akkora rejtély ez. :D
2014. nov. 23. 16:06
6/6 A kérdező kommentje:
Valahogy így kell csináljam :) Kösz a segítséget! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!