Van egy autós erősítőm, meg egy transformátorom, ezt a kettőt itthon szeretném használni. A transformátoron ugye csak plusz-minusz van. Az erősítőre meg még föld is kéne. Ezt hogyan tudom itthon megoldani?
Az erősítődre nem kell se föld, se más.
Nem tudom ezt honnan szedted.
De az autós erősítőt ha megnézed van rajta GND (Ground) csatlakozó amire a negatív pólust (-) kell kötni! A Ground magyarul test-et jelent. A pozitív pólust (+) viszont az erősítő UV és Remote csatlakozóira kell kötni, ha ezek megvannak akkor az erősítő áram alatt van és működő képes!
Autós erősítő szobai használatára ha trafót szeretnél használni akkor olyat válasz amely képes ellátni az erősítőt a megfelelő feszültséggel és áramerősséggel és a trafó sem ég el. Mivel az autós aksi + aksi töltő használata zárt térben nem lehetséges mivel az aksi töltésközben robbanékony hidrogén gázt termel az is kilőve, töltés nélkül az aksit meg hamar leszívja! A számítógépes tápegység sem jó mert a 12 V egyen áram ugyan megvan de az Amper (áramerősség) meg nincs és ha működne is eléggé zajos hangokat adna le!
Én anno szünetmentes táp (UPS) aksi-ára kötöttem rá úgy hogy az aksi saruiról közvetlen kötöttem rá és folyamatosan töltés alatt volt ez a legideálisabb szerintem. Egy hátránya van hogy a szünetmentes a felső burkolata nincs rajta és ha belenyúl valaki véletlenül azt kellemetlen áramütés érheti! Az aksi amin üzemeltettem az 12 V-os és 7,2 AH-ás volt ezt csak azért mondom mert vannak 6 V-os UPS akkuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!