BIOS jelszó megszerzése?

Figyelt kérdés
vettem egy éve egy Asus rm p8700 vagy RM t12er-es laptopot. most szerettem volna újratelepíteni a windowst. és kéri a BIOS jelszót. de én nem tudom a jelszót, és akitől vettem annak megváltozott a telefonszáma. és nekem nagyon kéne az a BIOS jelszó. jumperelni és a gombelem kiszedését (már ha van) nem szeretnék. a szervizekben ahova eddig elvittem azt mondták hogy kerítsem elő a jelszót vagy üssem ki én, mert ők nem csinálják meg hátha lopott. de nem lopott mert 60 ezerért vettem. és jumperelni meg a gombelemet azért nem szeretném mert utoljára kitisztítottam a hűtőbordákat meg a ventilátort a laptopomban, és 2 órába telt visszarakni azt a ro+"dt ventilátort. ezért félek hogy valamit nagyon elcseszek benne. valaki segítene?
2014. nov. 16. 11:18
 1/6 Tengor ***** válasza:

Más megoldás pedig nem lesz. Ha nem tudod kiütni, akkor akár évekig is porosodhat nálad, ha nem tudod eladni senkinek. Amellett az a két óra igazán nem nagy valami...

Adás-vételid van a vételről? Szerviz akkor sem csinálja meg? Más sem vállalja?

2014. nov. 16. 11:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Nincs ismerősöm aki megcsinálná mert félnek hogy elrontják. adás vételim nincs
2014. nov. 16. 11:42
 3/6 Szirty ***** válasza:

Még sosem hallottam olyat, hogy a Windows kéri a BIOS setup jelszavát!

Biztos vagy te ebben?

2014. nov. 16. 13:51
 4/6 Tengor ***** válasza:
#3, boot sorrend állításhoz kérheti a gép.
2014. nov. 16. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Vigasztaljon az,hogy az elem kivetele utan is megtartana a jelszavat. Vannak cegek,akik master jelszo generalassal foglalkoznak , ha 3-4x elrontod a jelszot,kiir egy hash-t ? (Meg egy kamu uzenetet,hogy a bios blokkolva)
2014. nov. 16. 14:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Végül kikapcsoltam, kivettem az aksit kihúztam a tápkábelt. leszedtem a fedlapot.kiszedtem a ramokat felhúztam a amibios vagy milyen feliratú matricát megtaláltam a jumpert. kihúztam a helyéről , visszaraktam a helyére a ramokat is vissza raktam a fedlapot is. az akksit és a tápot is. erre bekapcsolom. a bekapcsoló gomb meg a töltést jelző led szépen világít fél órán át. nem történik semmi. kiderült hogy a felső alap 1gb-s ramot rosszul raktam vissza. azztán megigazítottam és jó a bios nem kér jelszót. és most sikerült újrahúznom a win 7-et. köszi mindenkinek a választ ment a zöld kéz is. és aki azt írta hogy bios setup jelszava arról fogalmam sincs mit akart vele :D.

Sziasztok!

2014. nov. 16. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!