Canon Pixma M5350 nyomtató megőrít?
Konkrétan ezt a típust nem ismerem ugyan (nekem egy korábbi kiadású van), de ami biztosan, vagy legalábbis valószínűen egyforma:
Ha kifogyott TELJESEN valamelyik festék, akkor azért nem akar nyomtatni, mert teljesen üres tintatartály esetében előbb-utóbb beszárad a tinta-csatorna, ill. a nyomtató fej. Ezért pár cseppet mindig tartalékol, de ez is csak időlegesen működik.
Ha van még valamennyi tinta a színes patronokban (is), tehát hajlandó nyomtatni, (legalábbis az én készülékemnél) egyik menüpontban (a beállításoknál) ki lehet választani egy olyan opciót, hogy "Csak a fekete patron használata".
Sajnos, ez csak akkor működik (mint írtam), ha van tinta a színes patronokban is.
Az 525, 526-os patronok mennek bele. Utángyártottból van 700/ft-ért darabja. Arra figyelj hogy csippes legyen.
Amúgy a különálló patronos gépek, azaz a 4,5,6 patronos gépeknél ha egy szín kifogy akkor nem csinál semmit a gép.
Én utángyártottal használom a canonom semmi gond nincs velük.
Mivel ezeknél a nyomtatóknál külön nyomtatófej van, a festékpatronok tulajdonképpen csak tintatartályok. Ha amúgy rendben van a fej, és persze megfelelő minőségű tintával van töltve, nem lehet iolyen probléma.
Az már más kérdés, hogy egyes nyomtatók egyszerűen nem hajlandók elfogadni az újratöltött patronokat, miven a bennük lévő chip "úgy tudja", hogy kifogyott a tinta. Ez tulajdonképpen egy egyszerű üzleti fogás a gyártó részéről, azért, hogy a vásárló vegyen új, eredeti patront. Ez azért van így, mert a chip nem a valós tintaszintet méri, hanem átlagolt számítással az elvileg kibocsátott tintacseppek száma alpján "feltételezi" a tintakapacitást.
Vannak módszerek a chipek kisütésére, visszaállítására, amikor tulajdonképpen a nyomtató "át van verve", vagyis azt hiszi, új patront kapott. Aztán ezek a módszerek vagy működnek, vagy nem...
Mindenestre a neten rengeteg ilyen leírást lehet találni, meg kell próbálkozni valamelyikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!