Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az AIWA gagyi márka? Olyan...

Az AIWA gagyi márka? Olyan HIFI-t szeretnék venni használtan, vagy keressek inkább egy Sonyt mert nem éri meg?

Figyelt kérdés
2014. nov. 6. 13:24
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Mi még 10éve vettük és a mai napig működik,akkor még kiemelkedően jónak számított
2014. nov. 6. 13:32
 2/11 Wadmalac ***** válasza:
40%

AIWA régen abszolút csúcskategória volt. Szerintem a mai napig nem csinált náluk jobb kazettás decket senki. Még régebben, szalagos magnóban is nagyon jó volt.

A Sony körül hifiben nagyobb a hype, mint amennyire hűdejó. Persze a legfelső árkategóriában baromi jó, mint szinte minden ezen a szinten.

Ha mini hifi centerről kérdezel, hát, ott akár AIWA, akár Sony, akár bármi, alsó árkategóriás termékekről beszélünk, csodát ne várj.

2014. nov. 6. 14:39
 3/11 A kérdező kommentje:

A mini HIFI alatt mit értesz? A nagyon apró méretű HIFI-ket? Azokat én se szeretem, gagyik és gyengének tűnnek. Egy HIFI fő egysége legyen legalább akkora, hogy három CD, és két kazetta férhessen bele. Meg sok funkció.

Ez gyerekjátéknak néz ki kb: [link]

És ilyen az igazi HIFI: [link]

2014. nov. 6. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az aiwa nagyon regen nem gyart mar ilyeneket, a regiekkel sok cd olvaso fej gond volt (sony pickupokat hasznaltak, nagyon sokat - tobb mint 50db-ot -csereltem ) ,mas hibak ritkan fordultak elo vele .
2014. nov. 6. 15:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Wadmalac, ha szerinted az Aiwánál még senki nem csinélt jobb decket, akkor egyszer nézd meg a Nakamichi vagy a Revox deckjeit. Nem egy ligában játszanak.
2014. nov. 6. 17:40
 6/11 Wadmalac ***** válasza:
Igaz, ezzel a két márkával még nem találkoztam, lehet. A Rotel CD deckjeit sem sokan ismerik, pedig baromi jók voltak.
2014. nov. 6. 20:28
 7/11 anonim válasza:
aiwa 9000es deckje az jó volt. de naka stb.. böven felette ált
2017. máj. 8. 22:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Én sokféle AIWA terméket használtam, kezdve a nyolcvanas évek végén egy kétkazettás magnóval, majd a kilencvenes évek közepén vettem egy NSX V-900 mini-hifit, ami azóta is iszonyatosan szépen szól. Ez volt a híres 4 utas hangszórós, nagyon kellemes külsejű cucc, már színes és RDS kijelzővel.

Csak a cd optika halt be, de ez egy 25 éves gépen melyiknek működik? Szerintem hangzásban nincs párja értene ezeknek a hangfalaknak!

2020. márc. 20. 09:33
 9/11 Wadmalac ***** válasza:

Ha mostani AIWA cuccot látsz, az már nem a régi.

2003-ban megvette a Sony, majd 2006-ban beszüntették.

2015-től meg a Hale Devices, Inc. vette meg a névhasználati jogot.

Szóval ma ez nem japán, hanem amerikai márka.

2020. márc. 20. 13:00
 10/11 anonim válasza:

Régen jó márka volt az Aiwa. Nekünk van egy kazettás magnónk tőlük, ami a mai napig működik. Volt anno egy hordozható kazettajátszóm is tőlük, nagymamám hozta Moszkvából. 24 éves vagyok egyébként. Szóval ja, régen jó volt. Aztán a 2000-es években elkezdett stagnálni a cég, ekkor a Sony vette meg, és fiatalos márkaként működött tovább. De mivel ez nem jött be, így a Sony megszüntette a márkanevet. Aztán egy amerikai cég vásárolta meg a névhasználati jogokat (amint azt előttem is írták), úgyhogy a mai napig van ez a cég. Hogy manapság milyen minőséget képviselnek, nem tudom. Nekem igazság szerint eléggé ilyen "olcsójános" márkának tűnik; annak a tipikus vergődő márkának, amelyek egykor ragyogtak, majd elhalványult a fényük, végül pedig valami ismeretlen cég szárnyai alá kerültek. De ez csak nekem tűnik úgy, lehet, hogy még most is jók a termékeik. Régen viszont tényleg jók voltak.

Az viszont vicces, hogy az Aiwa kijelentette, hogy neki semmi köze nincs a jelenleg amerikai tulajdonban lévő céghez... :)

2023. máj. 21. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!