Az AIWA gagyi márka? Olyan HIFI-t szeretnék venni használtan, vagy keressek inkább egy Sonyt mert nem éri meg?
AIWA régen abszolút csúcskategória volt. Szerintem a mai napig nem csinált náluk jobb kazettás decket senki. Még régebben, szalagos magnóban is nagyon jó volt.
A Sony körül hifiben nagyobb a hype, mint amennyire hűdejó. Persze a legfelső árkategóriában baromi jó, mint szinte minden ezen a szinten.
Ha mini hifi centerről kérdezel, hát, ott akár AIWA, akár Sony, akár bármi, alsó árkategóriás termékekről beszélünk, csodát ne várj.
Én sokféle AIWA terméket használtam, kezdve a nyolcvanas évek végén egy kétkazettás magnóval, majd a kilencvenes évek közepén vettem egy NSX V-900 mini-hifit, ami azóta is iszonyatosan szépen szól. Ez volt a híres 4 utas hangszórós, nagyon kellemes külsejű cucc, már színes és RDS kijelzővel.
Csak a cd optika halt be, de ez egy 25 éves gépen melyiknek működik? Szerintem hangzásban nincs párja értene ezeknek a hangfalaknak!
Ha mostani AIWA cuccot látsz, az már nem a régi.
2003-ban megvette a Sony, majd 2006-ban beszüntették.
2015-től meg a Hale Devices, Inc. vette meg a névhasználati jogot.
Szóval ma ez nem japán, hanem amerikai márka.
Régen jó márka volt az Aiwa. Nekünk van egy kazettás magnónk tőlük, ami a mai napig működik. Volt anno egy hordozható kazettajátszóm is tőlük, nagymamám hozta Moszkvából. 24 éves vagyok egyébként. Szóval ja, régen jó volt. Aztán a 2000-es években elkezdett stagnálni a cég, ekkor a Sony vette meg, és fiatalos márkaként működött tovább. De mivel ez nem jött be, így a Sony megszüntette a márkanevet. Aztán egy amerikai cég vásárolta meg a névhasználati jogokat (amint azt előttem is írták), úgyhogy a mai napig van ez a cég. Hogy manapság milyen minőséget képviselnek, nem tudom. Nekem igazság szerint eléggé ilyen "olcsójános" márkának tűnik; annak a tipikus vergődő márkának, amelyek egykor ragyogtak, majd elhalványult a fényük, végül pedig valami ismeretlen cég szárnyai alá kerültek. De ez csak nekem tűnik úgy, lehet, hogy még most is jók a termékeik. Régen viszont tényleg jók voltak.
Az viszont vicces, hogy az Aiwa kijelentette, hogy neki semmi köze nincs a jelenleg amerikai tulajdonban lévő céghez... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!