Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan kell az sorba kötni a...

Bányai Sándor kérdése:

Hogyan kell az sorba kötni a hangfalakat?

Figyelt kérdés
Èrdekelne nagyon a dolog szórol szóra. De èrdekelne a párhuzamos kötès is. De legjobban a soros. Melyiknèl adódnak össze az ohmok? Elöre is köszönöm :)

2014. okt. 12. 09:55
 1/8 dirtboy ***** válasza:
tegnap válaszoltam a kérdésedre,meg nézted egyáltalán?
2014. okt. 12. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Csak annyit tudok mondani, hogy sorosan összeadódnak.
2014. okt. 12. 11:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem láttam amit irtál mert valamièrt törlödött a kèrdès . sorry. Le irnád? Kösszi.
2014. okt. 12. 12:11
 4/8 dirtboy ***** válasza:

nem törölték,nálam ugyan úgy meg van

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..

2014. okt. 12. 12:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Ès párhuzamossan hogyan kell kötni?
2014. okt. 12. 15:24
 6/8 dirtboy ***** válasza:

mindkét nyomó pozitívját az erősítő 1db pozitívjába és mind a két negatívot az erősítő 1db negatívjába kötöd.

így viszont tökre vágod majd az erősítődet mert az erősítő így csak 2Ohm-on lesz terhelve amit nem fog bírni mivel a másik kérdésednél írtad hogy 8ohm-os az erő,tehát az alá nem lehet menni.

párhuzamos kötésnél feleződik az ohm,sorosnál össze adódik.

2014. okt. 12. 16:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Szia. De itt van egy kis cink. Ugyebár az erösitöbe a bal sávra kötöttem be a pozitivot ès a negitivot. a pozitovot bedugtam a hangfal pozitivjába a negativot a másik hangfal negativjába. egy hosszúkábelt beledugtam a kimaradt pozitivba ès negativba a a másik kettö szálat össze kötottem ès szigszalagot raktam rá. csak az a baj hogy nagy hangerön.torz a hang. Egyèbkènt ezeknek a hangfalaknak 2bekötèse van külön a woofer külön a magas. 6ohm a mèly mert a ládákat lecserèltem. csak a woofer köttöttem sorba az elvileg 12ohm de nagy hangerönèl torz a hang. ha csak 1 van rajta akkor meg a szobában nem.lehet töle megmaradni

az erösitö elvileg nem gyenge egy technics sux320as. 300watt 2x90watt 8ohmon.

2014. okt. 13. 10:06
 8/8 dirtboy ***** válasza:
akkor ne tekerd fel addig hogy torz legyen,ez elég egyértelmű dolog
2014. okt. 13. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!