LGK42LB650V-es tv-n hogyan tudnám a műholdas digi smart camot beállítani?

Figyelt kérdés
Beolvassa hogy műholdas de a csatornákat nem keresi egyáltalán.

#lg k42lb650v
2014. okt. 4. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt: [link]

azt olvasom hogy műholdas szolgáltatással a Smart CAM nem működik...:(

2014. okt. 5. 12:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a választ.
2014. okt. 5. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:

DE! Kb. fél éve, hogy van smartcam a műholdas digihez is. Az, hogy a csatornákat nem keresi le, annak semmi köze a smartcamhez, ebben a típusban (mondjuk elírtad, az a K oda nem kell) van DVB-S/S2 tuner, így nyilván alkalmas műholdas vételre, s le kellene keresnie a digi csatornáit is, max. ha nem nyitja, akkor kódolt figyelmeztetést kéne kapjál, de a lekeresésnek teljesülnie kell modul s kártya nélkül is. Én itt valami user error-t sejtek, magyarán a hiba nem a készülékedben, hanem benned van. Első körben, ugye nem az antenna in-be dugtad a "tányértól" bejövő koaxot, hanem a csavaros csatlakozóra csavartad fel az F csatlakozóval szerelt koaxot, én feltételezem LNB felirattal látták el ezt a csatlakozási lehetőséget? Aztán ha ez így van, remélhetőleg jó helyen intézed a lekeresést, szóval még véletlenül sem a kábeles vagy földi csatornákat keresed le, hanem a műholdasokat, s hogy tovább menjek (ne haragudj a személyeskedésért) de kérdésed nem részletezte agyon a problémát, így abból kiindulva, ugye tudod, hogy mely frekvenciákat kell lekeresned? S ugye tudod azt, hogy a digi műholdas szolgáltatásához a smartcam-et úgy kell kérni, szal nem elég az, hogy neked van egy ci+ modulfogadód elfekvőben, kirántottad a beltériből a kártyát, aztán azt most beledugtad. A CI+ modulfogadót és kártyát együtt kell igényelni a digitől, mert párosítják a kártyát a modulhoz, hogy azt más eszközben ne használhasd, ez a fétisük.

S utolsó sorban hadd tegyek fel egy kérdést, mert kezd érdekelni, hogy ugyan már miért...? Hogy jött össze, hogy itt tedd fel ezt a kérdést? Annyi szakmai fórum van, ami a műholdas vétellel foglalkozik, sőt tartoznak nagyon is aktív kibeszélők az összes magyarországi szolgáltatóhoz (netboard.hu). Sok olyan kérdést olvastam át, ami a műholdas vételhez kapcsolódott így-úgy, s valami elképesztő információhiány mellett is bátran válaszolnak itt a kérdésekre, persze nem a válaszolókat akarom ezzel minősíteni, ez általános kérdésekkel foglalkozó lap, igyekszik mindenki segíteni, de ezért is gyakori kérdések, szakmai kérdésben aztán lehet választ várni itt bármire is, max. az informatika az, amihez sokan hozzászólnak, így lehet reménykedni kielégítő válaszban, de sok szakmai kérdés van, amire ugyan jön válasz, mert az emberek segíteni akarnak, de 1-2, s akkor döntsd el, hogy melyik jó. Első válaszolót is a jó szándék vezérelte, csak nem friss a forrás, amit linkelt, s 4-én tetted fel a kérdést, a válasz miatt nyilván lezártad magadban, hogy nem lehet (1 válasz miatt!), én idetévedtem 8-án, kitudja, hogy elolvasod vagy sem. :)

2014. okt. 8. 20:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és már sikerült a problémát megoldanom. Ja és tudtommal ezeregy fórum és ha kérdésem van felteszem nem kérdezem meg hogy felteheteme a kérdést mikor ez egy fórum.
2014. okt. 9. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!