Lehetséges egy szatelitnál beállítani a parabolát úgy hogy 100% legyen a jelminőség és a jelerősség?
Talán lehet egy 3m-es tükörrel és egy profi fejjel.
De minek?
Ha a BER érték (mert igazán ezt számít) 0, és még esős, felhős időben sem rosszabb 1500-nál, akkor felesleges erőlködni.
Talán műholdvevője válogatja, de nekem ez is ott van az információs mezőben. DreamBox500-as.
Mi az a BER? BitErrorRate=bithibaarány
Minden lesugárzott képi/hangi információ bizonyos része 15-34% hibajavító biteket tartalmaz. Azt, hogy mennyit használ fel ténylegesen javításra, ha szükséges, na az a BER érték.
Nálam ca. 3000 felett jelenik meg itt-ott kocka, 4500 felett már jóval több, és 6000 környékén már meg-meg akad.
Szóval semmi értelme sincs a 100%-ért küzdeni, mert nemcsak a vevőoldali vételnél lehetnek időjárásból adódó gondok, de a jelnek is fel kéne hibátlanul jutni.
Na ez sincs mindig így!
Lehet nálad tökéletes időjárás és mégis lehet kockás kép, ne adj Isten teljesen megszűnő.
Bár tény a feladásnál nagyobb a tartalék, de van egy határ, ami fölé ott sem érdemes menni.
És én honnan tudjam milyen készüléked van, és azon milyen program fut?
Én kizárólag saját készülékeket használok (Dreambox500 2db, Ariva100, Optibox Spider, Opticum4050)
Ezek közül a Linuxot futtató Dreambox az, amelyik mutatja.
Továbbmegyek: miután hálózatba van kötve WiFis routerrel,
Androidon futtatott programmal küldi utánam WiFin a mobiltelefonra sok egyéb adat mellett a BER értéket, és ha mozdÍtok az antennán, rögtön látom a BER értéken jó vagy rossz irányba. Így lehet tökéletesre beállítani az adott rendszert és antennát.
Amúgy 4 fej van 1 db tükrön, veszem a Hotbirdöt, az Astrat és a Eurobirdöt is....
Üdv: StMiklos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!