Samsung TV-n másnak is csúszik a hang filmlejátszás közben?
Nekem olyan problémám lenne, hogy a TV-n csúszik a Dolby Digital hang az .mkv kiterjesztésű fájloknál. A képhez képest legalább fél másodpercet siet.
Samsung UE40F6320 LED tv. USB-n keresztül mind pendrive, mind külső HDD-ről, de még ha modemen keresztül a PC-re kötöm, akkor is. Viszont a DTS hanggal nincs probléma. Inkább az .ac3 kiterjesztésű szinkronokkal szórakozik. Ha a filmet visszaléptetem 10-15 másodpercet, akkor szinkronba kerül a képpel, de ezt legalább 4x/5x el kell játszanom vele egymás után, hogy elkapja a megfelelő pozíciót. Szerintem valami software-s probléma lehet a Tv-ben. Elég bosszantó tud lenni. Próbáltam már a TV software-ét frissíteni, de nem segített a dolgon.
Nincs ötletetek mit lehetne vele kezdeni?
9mm:
Tökmindegy miről megy, a TV lejátszója nem kezeli rendesen a többcsatornás AC3 hangot, nem tudsz vele mit csinálni. Teljesen mindegy, hogy usb-ről vagy wifiről megy, egy másik eszköz kell az ilyen dolgok lejátszásához.
A hasznos válaszokat köszönöm.
Az én készülékem 2013-as modell. Dual-core CPU.
De gondolom nem a hardware-ben keresendő a probléma. Érdekes módon arra számítottam, hogy a DTS hanggal lesznek problémák, mivel ahhoz nagyobb adatátvitelre van szükség, de nem. Itt kifejezetten az mkv hangkódolásában van valami orvosolandó. A felbontás mindegy, hogy 1080p, 720p, vagy annál kisebb. Észrevételeim szerint akkor szórakozik ha 3 vagy több audiosáv van a film mellett. Mp4, és avi, kiterjesztésnél semmi probléma nincs. Egyébként más probléma nincs a készülékkel. Az előző TV-m is Samsung volt. 6 évet szolgált. Nem azért cseréltem le, mert problémák voltak vele, csak szerettem volna egy nagyobbat. Az még csak 32"-os volt, régebbi LCD technológia, nem FullHD-s, csak HD Ready-s, se USB, se CI kártya olvasó, analóg tuneres.. A mai napig üzemel egy ismerősömnél.
Egy hete jeleztem ezt a Samsung-nak, és rögtön kaptam egy választ, hogy rögzítették visszajelzésemet. Gondoltam magamban, ennyi volt és kész, de nem. Most látom az e-mail-jeim között, hogy pár napja válaszoltak. Azt közlik, hogy több visszajelzés is érkezett már a problémával kapcsolatban, és Ők is észlelték bizonyos modelleken. A problémán dolgoznak, és a felhasználók minél előbb meg fogják kapni a megfelelő software-es frissítést.
Egy tipp: ha megállítom a filmet, és újra ráindítok, akkor általában helyre ugrik a szinkron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!