Hangfal építés? Hogyan?
Hello. Egy házi passzív hangfalat szeretnék építeni. Van 2 mélyközép,1 magassugárzóm, 1 magas,és egy magasközép hangszóróm.
A ládába minden féleképp bele szeretném rakni a 2 mélyközépet,de nem tudom hogy magasból milyeneket rakjak.
Az 1 magas az 50Watt 4Ohm,a maggassugárzó,és a magasközép teljesítményét nem tudom.
Ládát hogy alakítsam ki? Milyen hangváltó kell? 16éves vagyok,szeretek barkácsolni,de nem tudom hogy kezdjek neki,pozitív válaszokat várok. Köszönöm!
Azért ez nem lesz ilyen egyszerű, persze érdemes utánalesni az alapoknak. Valahol csak el kell kezdeni. Alapjába véve most neked 2 utas hangfalat tudnék elsőként ajánlani, amit készíts el. Több utas 3+ hangfalnál túl bonyolult lenne a hangváltó rész elkészítése.
Hangszóróhoz tervezünk dobozt , és nem csak úgy belerakjuk egy ládába, vagy jó lesz vagy... nem alapon. :) Így igazán sok pénzt el lehetne költeni, hogy legyártasz jó párat, de most neked csak 2db -ra van szükséged. Ismerkedni kell a hangszóróval, paramétereivel, aztán az ajánlott / hozzávetőleges dobozméretezéssel. Akadnak programok is, amelyek paraméterek alapján számolják ki a doboz térfogatot. Tehát 2db mély-középre és 2db magas-sugárzóra lesz szükséged első körben.
Elég sok szerszámra is,fúrógép, körfűrész, dekopírfűrész, de a jobbak ragasztással oldják meg, ahhoz pedig lamellázógép is kellene pluszban. Az oldallapok levágását legpontosabban megoldják neked pl. az OBI-ban is.
De itt elég részletes infóval szolgálnak :
Ajánlom többször elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!