Mi a véleményetek az alábbi hangfalakról?
Szeretnék hangfalakat+erősítőt vásárolni házibulis céllal.
Az alábbi hangfalakról mi a véleményetek? Melyik lenne a legjobb? (felépítés, strapabíróság, hangminőség!!!)
Szabadtéren és zárt térben egyaránt lenne használva.
- FS Audio DHK-115MK [link]
- FS Aufio DYH-112 [link]
- FS Audio DYH-115 [link]
- RH Sound HD-15 [link]
Esetleg ebben az árkategóriában más alternatíva?
Volt már valakinek dolga az említett hangfalakkal? Tud róluk mondani egy rövidke véleményt?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Most elkezdtem még ezzel szemezni:
dB Technologies Cromo 15+ - árban ez is nagyon jó (130.000.-/db), hangnyomása is jónak tűnik (300W RMS - 125dB) 2év gari, inkább ezt venném Alto helyett
viszont ami hátrány(?): nincs rajta továbbfűzési csatlakozó (esetleg később bővítéshez), illetve nincs rajta gyári EQ beállítások (pl.: basszus kiemelés stb) (beépített DSP van)
vagy ezek nem olyan gáz dolgok? pl. eq beállítás nélkül is jól szólhat?
Szia, előző vagyok, átgondolva mégis a JBL-t venném, azok az extrák pont jól jönnének neked. Kezdjük azzal, hogy ebben is van DSP, van rajta mélyhangemelés. Csupán kb. 16 kiló, így nagyon könnyen szállítható. És ami nagyon fontos, hogy továbbfűzhető.
Személyes véleményem hogy elhúz mélybe, a dB nek közép-magas tartományban jobb hangja van, viszont kevés a mély, lévén topládáról van szó, nekem kéne hozzá sub. A JBL-en ugye van mélyhangemelés, ugyan sok sub nem fog kijönni belőle, de bulizásra szerintem kifejezetten jó.
Ezek után amit írtatok még mindig a Cromo 15+ felé húzok. Nagyon sok embertől azt hallottam (többek közt tőletek is), hogy a Jbl nem ér annyit, amennyibe kerül így nem is foglalkoztam eddig velük.
Gondolom azért a két hangfal között (Eon 315 vs Cromo 15+) azért nincs olyan eget rengető nagy különbség basszus tekintetében (még bass boost-al sem). Esetleg az járható út lenne a Cromonál, hogy egy minimális basszus rásegítés számítógép hangkártyájának EQ-jában? (számítógép + elmc 1 kontrollerrel mennének a bulik)
Illetve a továbbfűzési lehetőség hiánya: egy darabig ez sem lenne probléma, ugyanis ha fejleszteni akarnám a cuccot, akkor mélynyomókat vennék hozzá,abból meg tovább tudnám fűzni a topokba. (Ha meg még ilyen toppokat akarnék még venni, lehetne hozzá venni XLR-es vonaljelelosztót)
Na akkor most az extráktól eltekintve, ha csak a hangminőségre koncentrálunk: EON 315 vagy Cromo 15+?
szívesen vennék azt, de az már nem az én pénztárcámhoz való
ha jól látom 190-től indulnak... :S
ez a 130/db a felső határ
nincs bajom a jbl-el egyébként, mert házimoziból ismerős és ott is nagyon jó, de az eon 315-re külföldi oldalakon panaszkodnak hogy gyenge a hangja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!