Ezt az eszközt hova kell beszerelni, hogy megfelelően működjön? Antenna földhurok ellen?

Figyelt kérdés

Akad a házban parabolaantennáról fogott TV adás, 4 beltérivel. Az antenna koax kábele elég " csípős ", igazából csak akkor zavaró, ha az ember pl.: portalanítás közben megérinti a készülék fém házát is.

A lényeg, hogy volt kinn villanyszerelő, aki szerint nem veszélyes dolog, és sajnos sok helyen előfordul, mert nem megfelelően kötik be a rendszereket. A lényeg, hogy van valami kondenzátor a vevőfejben, illetve a beltéri egységek is összezavarnak egymás felé, ettől kerül a kábele a feszültség.

A megoldást is megmondta:

[link]

Viszont ezért már nem akarok külön szakembert hívni, első ránézésre nem lehet bonyolult beszerelni, igazából csak az a kérdés, hogy hova kéne beszerelni és mennyit.

Az antennából jön 1 vezeték az bemegy egy elosztóba és onnan megy 4 beltéri felé.

Az antenna kábelére rakjak az elosztó elé? Vagy mind a 4 kijövő elé, ahogy kijönnek az elosztóból?

2014. aug. 28. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az antennától jövő főágra kell beiktatnod.

2014. aug. 28. 17:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a föágba. A 4 beltéri egyike is okozhatja a problémát.
2014. aug. 28. 18:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Hali.

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

2 beltéri sima T-Home-os 2 pedig utólag vásárolt kártyás, a 4-es elosztó is ekkor került be, de a hiba előtte is fenn állt, ha ez segít.

2014. aug. 28. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a leválasztó műholdas vételhez nem alkalmazható, ugyanis nem fogja átengedni a 13-18 voltos fejtápot a beltériből a vevőfej felé. A leírás szerint 5 és 1000 MHz között működik. A fej táplálása egyenárammal történik, ami 0 Hz-nek felel meg. A sávváltó kapcsolójel 22 kHz-es: ez sem megy át rajta. A fej által kiadott jel frekvenciája 950 és 2150 MHz között van, tehát ezt sem engedné át.
2014. aug. 28. 19:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Huhh köszönöm, akkor még szerencse, hogy nem ugrottam rögtön neki, hogy vegyek ilyet. Esetleg tudnál típust mondani vagy linkelni olyat ami a mi rendszerünkhöz használható? Meg magyarul akkor ez a 13-18V ehet ami csipked. Ha jól értelmezem a beltérik küldik fel a fejhez és onnan jön vissza. Eddig abban a hitben voltam, hogy a fejben van valami kondenzátor amit a villanyszerelő említett, hogy onnan jön le.
2014. aug. 28. 19:51
 6/7 anonim ***** válasza:
18 V nem tud csipkedni, az ahhoz túl alacsony feszültség. Nem vagyok szakértő, de szerintem valamelyik beltéri tápegysége lehet a ludas. Én azt csinálnám, hogy egyenként lecsavarnám a beltérikről az antenna csatlakozóját és amikor megszűnik a csipkedés, meglesz a tettes. Ha megvan, újra össze kell szerelni az egész rendszert, a gyanús készülék kivételével, és ellenőrizni, hogy akkor ráz-e. Ha ez nem vezet eredményre, meg kell vizsgálni minden további készüléket, ami közvetlenül vagy közvetve még csatlakozik a műholdas rendszerhez: pl. TV, videómagnó, DVD-lejátszó, stb. Ugyanis az összekötő kábelek árnyékolásán keresztül visszafelé is jöhet a rázás.
2014. aug. 28. 20:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Az árnyékoláson jön igen, a kábel külseje, ahol a csavar is van rajta. Akkor 1 egységet már kizárhatok így, marad 3. :)

Mondjuk a belsejükből is elvielg maximum 12V-nak szabadna kijönnie, mert mindnek ilyen kis külön tápdoboza van azokra az van írva, hogy 12V-2A output.

2014. aug. 28. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!