Mi értelme annak hogy egy 1960ban forgatott filmet kiadnak fullHD felbontásban?
szerintem azt csinálják hogy a szar minőségben felvett videót átkonvertálják jobb minőségbe(azaz többet foglal,de látszólag nem jobb) , nincs értelme
pedig láttam kiadtak már egy csomót
Tudod, ha filmszalagra veszik fel annak a felbontása gyakorlatilag korlátlan. (Itt most nem a foltosságról, meg ilyen hibákról beszélek. )
Na most nem mindegy, hogy a filmszalagról 640*480 pontot másolnak át DVD-re, vagy 1960*1080-at.
megmondom őszintén csak elképzeltem hogy felkonvertálják jobb minőségre a xart és ebből lesz a hd film,
áhh szóval ezek szerint tévedek ,reméltem:D
Valami olyasmi, mint a digitális és a "filmes" fénykép közötti különbség, nem? Hiszen ha a digitális egyszer 4 megapixeles, akkor az az is marad, vagy csak rosszabb lehet, a filmet meg azért lehet szépen nagyítani... Gondolom hasonló az összefüggés.
Most már viszont megnéznék egy FullHD filmet mondjuk 1960-ból...
az az érdekes hogy mi lesz a full hd után,meg van e értelme növelni a felbontást?
Ugyanis az átlagember 80-100cm es tv-t vesz,arra meg a full hd már több mint elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!