Mi értelme annak hogy egy 1960ban forgatott filmet kiadnak fullHD felbontásban?

Figyelt kérdés

szerintem azt csinálják hogy a szar minőségben felvett videót átkonvertálják jobb minőségbe(azaz többet foglal,de látszólag nem jobb) , nincs értelme

pedig láttam kiadtak már egy csomót

2010. jan. 11. 21:29
1 2
 1/12 anonim válasza:

Tudod, ha filmszalagra veszik fel annak a felbontása gyakorlatilag korlátlan. (Itt most nem a foltosságról, meg ilyen hibákról beszélek. )

Na most nem mindegy, hogy a filmszalagról 640*480 pontot másolnak át DVD-re, vagy 1960*1080-at.

2010. jan. 11. 21:42
 2/12 A kérdező kommentje:
tehát a szalagon felvett képkockák felérnek fullHD felbontással? azaz, azok is ugyanonlyan jók mint a mostanábann felvett videók minősége(nem beszélve a képhibákról persze)
2010. jan. 11. 21:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Azért korlátlan, mert analóg, és nem digitális? Csak kérdezem, így logikusnak tűnik. És tapasztalatod van ilyen filmekkel? Tényleg alapvető különbség van?
2010. jan. 11. 21:49
 4/12 A kérdező kommentje:

megmondom őszintén csak elképzeltem hogy felkonvertálják jobb minőségre a xart és ebből lesz a hd film,

áhh szóval ezek szerint tévedek ,reméltem:D

2010. jan. 11. 21:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A filmszalag (hasznosítható) felbontása valahol 4000x3000 körül van.
2010. jan. 11. 21:55
 6/12 anonim válasza:
Igen az analóg tárolás miatt van, hogy a szalagnak akár nagyobb lehet a hasznosítható felbontása mint a hd-nak. :D
2010. jan. 11. 21:56
 7/12 anonim válasza:
Ja és nincs tapasztalatom.
2010. jan. 11. 21:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Valami olyasmi, mint a digitális és a "filmes" fénykép közötti különbség, nem? Hiszen ha a digitális egyszer 4 megapixeles, akkor az az is marad, vagy csak rosszabb lehet, a filmet meg azért lehet szépen nagyítani... Gondolom hasonló az összefüggés.

Most már viszont megnéznék egy FullHD filmet mondjuk 1960-ból...

2010. jan. 11. 22:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem képpel meg lehet csinálni, a hang már más kérdés. Márpedig, aki a képre ennyire rá van kattanva, annak szerintem a hangra is van igénye. Én ilyen szarul jártam a star warssal. Fú de felújított, fú de szép, de olyan szar a hangja, hogy nézhetetlen az egész, jó hogy egy 30 éves film, de azért akkor is borzasztó igénytelen.
2010. jan. 11. 22:11
 10/12 anonim ***** válasza:

az az érdekes hogy mi lesz a full hd után,meg van e értelme növelni a felbontást?

Ugyanis az átlagember 80-100cm es tv-t vesz,arra meg a full hd már több mint elég.

2010. jan. 11. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!