Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Képcsöves TV elszíneződött,...

Képcsöves TV elszíneződött, lehet kezdeni valamit vele?

Figyelt kérdés

Egy régi Philips képcsöves TV-ben kiégett a lemágnesező tekercs kondenzátora. A képernyő teljesen elszíneződött. Kicseréltem a kondenzátort, bekapcsoláskor hallani is, ahogy megy a lemágnesező,mellette a másik TV-n látszik is, hogy működik. Csak az a baj, hogy ugyanolyan marad a kép..

Így néz ki most: [link] .

2014. júl. 14. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Nem éri meg megcsináltatni. Vegyetek egy LED tv-t.
2014. júl. 14. 17:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Párszor még kapcsold ki-be (közte kicsit várj) a TV-t a hálózati kapcsolóval, és meg fog javulni. Annyira felmágneseződött, hogy egyszeri lemágnesezés kevés neki.
2014. júl. 14. 18:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Hiába kapcsolgatom akárhányszor, nem lesz jobb...
2014. júl. 14. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Legalább 10 percet várj, és ne csak standby üzemmódban legyen, hanem a főkapcsolóval kapcsold ki.
2014. júl. 14. 18:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy így kell, így is csináltam.
2014. júl. 14. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

A PTC ellenállás nem ment tönkre?

Ez egy egyszerű hiba , javítható. Ezért nem szabad a tévét kidobni és helyette egy lapos "izét" venni. Az a tv minőségileg még mindig többet ér mint egy lapos "f.s"!

A laposok darabra és nem minőségre vannak gyártva legalább a 20-30%-uk a garancia lejárta után 1 éven belül elromlik.

A bátyám szervize tele van velük - neki is egy 15 éves tévéje van de nem adná az összes lapos "izéért" sem!

2014. júl. 14. 19:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, azt elfelejtettem írni, hogy cseréltem PTC-t is. Szerintem nem azzal van a baj, mert működik, egy másik TV mellette elszíneződik, elvileg működik tehát.. Persze ez csak az én egyszerű, paraszti logikám, nem nagyon értek hozzá.
2014. júl. 14. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:

""Persze ez csak az én egyszerű, paraszti logikám, nem nagyon értek hozzá.""

Ha így van ebben az esetben inkább nézesd meg egy szerelővel mielőtt több ezres kárt teszel benne és egy egyszerűen javítható hibából akár a készülék végleges tönkretétele is lehet.

Ezeknek a készülékek javítási költségei nagyságrendekkel elmarad a laposok mögött és minőségileg sokkal jobbak. A laposba egy T-CON-csere 20 ezer felet van.

2014. júl. 14. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!