Ehhez az erősítőhöz jók ezek a hangfalak?
2014. júl. 11. 00:07
1/8 anonim válasza:
Kicsit ágyúval verébre kategória. :-) Azokat a hangsugárzókat alapból nem ajánlanám, rosszul szól de még nem is hangos. Az erősítő 2x40W-ot ad le 8Ohmon, nem kell mindent elhinni az eladónak. :-( Hifire, bulira, vagy esetleg rendezvényhangosításra szeretnéd? Ajánlok valami jó szettet akár újonnan is, mennyit költenél rá össz.?
2/8 A kérdező kommentje:
Maximum 70000ft az egész hang szettre erősítő és hangfalakra,nem kell rendezvényekre csak szobába,de ott szóljon rendesen,basszust is szeretem :)
2014. júl. 11. 13:33
3/8 anonim válasza:
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi tetszenek amiket linkeltél,de nem kicsi a 2x70w? Nagyon szeretem a hangosat és a mélyet is. Én olyanra gondoltam,hogy legalább tiszta rms 100w hangszórónként ,olyat is tudsz keresni ha megkérhetlek? Köszönöm az eddigi segítséget :)
2014. júl. 12. 14:18
5/8 anonim válasza:
Szobába, viszonylag érzékeny hangsugárzókkal az a 2x40W iszonyat tud lenni. Nekem elhiheted, hangosítással is foglalkozom! :-) Ne a PC-s hangrendszerekből indulj ki, meg a gagyi kínai erősítőkből-hangsugárzókból, kb. jó ha a negyedét tudják a ráírt teljesítménynek.
6/8 anonim válasza:
Na számoljunk egy kicsit... Tehát a hangsugárzó érzékenysége 89dB/W/m, tehát egy W-on egy méterről mérve 89dB hangnyomást produkál. Ez 32W-on már 104dB, persze egy méterről... És ez még csak egy hangsugárzó... Ha a 40wattos erősítőt 100wattosra növelnéd, valamivel több mint 3dB-lel lenne hangosabb, amit nem hall túl nagy különbségnek az ember. (van aki meg se hallja) Tehát szobába teljesen felesleges ennél nagyobb rendszer, így is lesz még tartalékod.
7/8 anonim válasza:
Kiegészítésként: persze egy 100négyzetméteres szobába kellhet ennél nagyobb hangerő, de gondolom nem ilyenben laksz.
8/8 anonim válasza:
Egyetértek 6-ossal. Még egy kis fizika: ha 2 hangsugárzó van, ahogy az szokott, akkor az +3dB, a hangsugárzótól való távolság kétszerezése pedig -6dB-t jelent.
Én ilyen hangsugárzókat nem vennék. Akkor sokkal inkább valami nagy teljesítményű Hi-Fi hangsugárzó pár, használtan, jó állapotban és még szépen is fog szólni.
Nekem vannak B&W 603-asok Marantz régi 16 wattos erősítővel. Több, mint elég.
(Az is igaz, hogy akkoriban, 1980 előtt, a 2*16 wattot úgy értették, hogy mindkét csatornán egy órán át mindenféle károsodás, meg mérhető változás nélkül. ma meg házimozi erősítőnél úgy értik a teljesítményt, hogy csak egy csatornán tizedmásodpercekig...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!