Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 5 év múlva hány colos képátlój...

5 év múlva hány colos képátlójú tv-k lesznek?

Figyelt kérdés

Megfizethető áron, tehát ami most a 40,42,46colos kategória, az mekkora lesz 5 év múlva?

5 éve is a 40-42 colos volt az átlag, igaz akkor még drága volt.

2014. jún. 2. 07:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
10:45 kezd a tv2-őn az astro világ. Majd hívd fel a jóst és megjósolja neked.
2014. jún. 2. 07:12
 2/19 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam - hogy kiírom a kérdéssel , hogy a "honnan tudjam, nem vagyok jós" válaszolók KÍMÉLJENEK, de arra gondoltam ekkora seg*fej úgysincs.

És MÉGIS VAN! :)

(Na takarodj trollkodni az ezotéria topikba.) Nincs iskola?

2014. jún. 2. 07:59
 3/19 anonim ***** válasza:
Szerintem méretben hasonló lesz mint most, max a felbontás fog változni Ultra HD-ra, jobban elterjednek ezek a tv-k majd, és reálisabb árakon fogják adni mint most. Beépitett többmagos op rendszerrel hozni fogják az új tabletek és okostelefonok szintjét. Nekem 32" van lassan 7 éve akkoiban ez a készülék sem volt olcsó, de a következő az tuti 42" lesz. :)
2014. jún. 2. 08:58
 4/19 Katoonene ***** válasza:

A megfizethetőség elég relatív, 3 éve is aki úgy állt, megengedhette magának a 250-300 ezres árat. Most ez a kategória (értem ezalatt az alsó ill. középkategóriás tv-ket) lecsúszott 100-130 ezer körülre, ennek oka nem csak a technikai fejlődés, hanem mert már mindenki elakarta adni a tv-t (akár a mi piacunkra alkalmazkodva, a válság alatt kiemelkedeően megugrott az ilyen szerkezetek eladása, mert az ember azt mondta, hű ez most nagyon olcsó lett, bár azt senki se nézi soha, hogy nyugati "barátainknál" alap 20-30 %-al olcsóbb mindig).

Úgy gondolom, ez lassan rezervációs ár, a gyártók inkább elviszik a tv-t bezúzatni, 3. világbéli országba adóból leírható "segélyként", mint hogy 42 colt 100 alatt adjanak.

Visszatérve a lényegre, mi számít megfizethető árnak?

Most is adnak 42 colt 105 ezerért, 46 colt 160 ezerért

(Lg-t vettem alapul, 3d, fullhd) nyilván ennél vannak komolyabb tv-k, én se ennyiért vennék, de itt most az ár a lényeg.

A legtöbb ember nem fog új szekrénysort csináltatni 5 éven belül, nagyobb tv-nek kialakítva a helyet (nyilván tv-t se akarnak venni), maximum a techrajongók vesznek 10 ezerért egy tv állványt az üres falhoz, hogy legyen mihez pakolni a készüléket, náluk valószínűleg 46 coll környékéig megy a méret, de szerintem a mai 50-60-70 négyzetméteres lakásokba nem 45-50 colos új tv kellene (ami már a 4k-t vagy mi a tökömet tudja majd a fullhd helyett)

Nekem speciel 47-50 colos televízióm lesz akkor, a mostani 7 éves 42 colos plazma lesz lecserélve, ugyanazért, amit kérdeztél, 5 év múlva 140 ezerért nagyon komoly televíziók lesznek nagyméretben, feltéve, ha a mostani igényeimet akarom kielégíteni (fullhd, 3d) és a nem akkori generáltakat (4k felbontás, hologramm vagy egyéb hülyeség amit kitalálnak, hogy fizess többet, lehet feltalálják a normális hangfalat a tv-be, és amiatt kellene +50%-ot fizetni)

2014. jún. 2. 09:17
 5/19 A kérdező kommentje:

5éves 40colos samsung. 10 évre vettem, miután elég drága volt.

Következőm LED lesz és nagyon nagy, akár 60 colos, na nem bármi áron.

Kérdés milyen irányba mozdulnak, felbontás vagy méret.

A szobabútor csere a tv miatt érdekes felvetés :)

Normális hangrendszert meg a tv mérete miatt képtelenség beépíteni, na meg így külön veszel még akár házimozit. Mondjuk nekem nincs se hangfal, se erősítő, se házimozi.

Azt nem tudom mennyire fog a 4k elterjedni, ha ma még azért is pénzt kérnek szolgáltatók hogy hd adást nézhess...

2014. jún. 2. 18:31
 6/19 anonim ***** válasza:

két 106 centist ajándékoztunk el, visszarértünk a nyolcvan centisekhez..

igaz ezek ledes lcd-k, wifivel, 200 Hz vel, tűéles képpel...

szóval a mérettel megállnak úgy másfél méternél(esetleg kettő) inkább a minőség, fogyasztás, súly lesz a lényeg, és mindenki azon szkájpol majd..

olyan, mint a telefon..hat collnál nagyjából megállnak, és visszatérnek az 5,2 re..viszont szuper foto, video, és egyéb, már LTE képes negyedik generációs gépek lesznek

az emberiség inkább az éghajlattal lesz elfoglalva.

2014. jún. 3. 16:07
 7/19 anonim ***** válasza:

Az 55"-os (140cm) UHD ára a felére csökkent fél év alatt.

Még érdemes várni fél-egy évet és már 3-400-ért meg lehet talán majd kapni.

A lap alján a grafikonon lehet követni az ár év végi-eleji alakulását. [link]

A Full HD tart6almat csodásan felkonvertálja több lépcsőben élesre.

"UHD felkonvertálás...

Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le. A Samsung által kifejlesztett technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át az egyedi négylépéses eljárás révén, amelynek része a jelanalízis, a zajcsökkentés, a felbontás elemzése és végül a felkonvertálás. Mindennek eredményeként minden jobban néz ki a Samsung UHD TV-ken.

UHD Dimming...

Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és élesebb kontrasztot biztosít. "

Forrás: [link]

(az oldal közepe környékéről)

2014. jún. 4. 01:34
 8/19 anonim ***** válasza:

Egyébként -

- a tv mérete

- a felbontása

- a videó anyag,

- az felbontással összefüggő optimális nézési távolság függvénye adja meg, ezek közül bármelyik üresen maradt változót.

Optimális nézési távolságok hagyományos full hd tv-khez itt egy táblázatban megtalálhatók:

[link]

A 4K felbontású képernyő megfelelő anyaggal már ennek a feléről nézhető (a full HD-hez képest a kisebb kép pontok miatt).

Vagyis azonos távolságból akár kétszeres méretű is nézhető, ahova a sima HD-ből és adott nézési távolságból kiszámoltunk egy optimális méretet.

Tehát nem az évek múlása hozta fejlődés az ami itt számít, hanem a fizikai jellemzők adják meg az optimális képernyő nagyságot.

2014. jún. 4. 01:55
 9/19 A kérdező kommentje:

Kérdés mennyit fogyaszt ez az UHD felkonvertálás, mert ez erősen CPU igényes lehet.

Akkor egy 60 colos UHD LED tv 5 év múlva:)

2014. jún. 4. 05:49
 10/19 anonim ***** válasza:

Az egyik 290 Wattot fogyaszt.

[link]

A másik 157 Wattot fogyaszt és ez az olcsóbb.

Mindegyik felkonvertál.

[link]

2014. jún. 5. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!