5 év múlva hány colos képátlójú tv-k lesznek?
Megfizethető áron, tehát ami most a 40,42,46colos kategória, az mekkora lesz 5 év múlva?
5 éve is a 40-42 colos volt az átlag, igaz akkor még drága volt.
Gondolkodtam - hogy kiírom a kérdéssel , hogy a "honnan tudjam, nem vagyok jós" válaszolók KÍMÉLJENEK, de arra gondoltam ekkora seg*fej úgysincs.
És MÉGIS VAN! :)
(Na takarodj trollkodni az ezotéria topikba.) Nincs iskola?
A megfizethetőség elég relatív, 3 éve is aki úgy állt, megengedhette magának a 250-300 ezres árat. Most ez a kategória (értem ezalatt az alsó ill. középkategóriás tv-ket) lecsúszott 100-130 ezer körülre, ennek oka nem csak a technikai fejlődés, hanem mert már mindenki elakarta adni a tv-t (akár a mi piacunkra alkalmazkodva, a válság alatt kiemelkedeően megugrott az ilyen szerkezetek eladása, mert az ember azt mondta, hű ez most nagyon olcsó lett, bár azt senki se nézi soha, hogy nyugati "barátainknál" alap 20-30 %-al olcsóbb mindig).
Úgy gondolom, ez lassan rezervációs ár, a gyártók inkább elviszik a tv-t bezúzatni, 3. világbéli országba adóból leírható "segélyként", mint hogy 42 colt 100 alatt adjanak.
Visszatérve a lényegre, mi számít megfizethető árnak?
Most is adnak 42 colt 105 ezerért, 46 colt 160 ezerért
(Lg-t vettem alapul, 3d, fullhd) nyilván ennél vannak komolyabb tv-k, én se ennyiért vennék, de itt most az ár a lényeg.
A legtöbb ember nem fog új szekrénysort csináltatni 5 éven belül, nagyobb tv-nek kialakítva a helyet (nyilván tv-t se akarnak venni), maximum a techrajongók vesznek 10 ezerért egy tv állványt az üres falhoz, hogy legyen mihez pakolni a készüléket, náluk valószínűleg 46 coll környékéig megy a méret, de szerintem a mai 50-60-70 négyzetméteres lakásokba nem 45-50 colos új tv kellene (ami már a 4k-t vagy mi a tökömet tudja majd a fullhd helyett)
Nekem speciel 47-50 colos televízióm lesz akkor, a mostani 7 éves 42 colos plazma lesz lecserélve, ugyanazért, amit kérdeztél, 5 év múlva 140 ezerért nagyon komoly televíziók lesznek nagyméretben, feltéve, ha a mostani igényeimet akarom kielégíteni (fullhd, 3d) és a nem akkori generáltakat (4k felbontás, hologramm vagy egyéb hülyeség amit kitalálnak, hogy fizess többet, lehet feltalálják a normális hangfalat a tv-be, és amiatt kellene +50%-ot fizetni)
5éves 40colos samsung. 10 évre vettem, miután elég drága volt.
Következőm LED lesz és nagyon nagy, akár 60 colos, na nem bármi áron.
Kérdés milyen irányba mozdulnak, felbontás vagy méret.
A szobabútor csere a tv miatt érdekes felvetés :)
Normális hangrendszert meg a tv mérete miatt képtelenség beépíteni, na meg így külön veszel még akár házimozit. Mondjuk nekem nincs se hangfal, se erősítő, se házimozi.
Azt nem tudom mennyire fog a 4k elterjedni, ha ma még azért is pénzt kérnek szolgáltatók hogy hd adást nézhess...
két 106 centist ajándékoztunk el, visszarértünk a nyolcvan centisekhez..
igaz ezek ledes lcd-k, wifivel, 200 Hz vel, tűéles képpel...
szóval a mérettel megállnak úgy másfél méternél(esetleg kettő) inkább a minőség, fogyasztás, súly lesz a lényeg, és mindenki azon szkájpol majd..
olyan, mint a telefon..hat collnál nagyjából megállnak, és visszatérnek az 5,2 re..viszont szuper foto, video, és egyéb, már LTE képes negyedik generációs gépek lesznek
az emberiség inkább az éghajlattal lesz elfoglalva.
Az 55"-os (140cm) UHD ára a felére csökkent fél év alatt.
Még érdemes várni fél-egy évet és már 3-400-ért meg lehet talán majd kapni.
A lap alján a grafikonon lehet követni az ár év végi-eleji alakulását. [link]
A Full HD tart6almat csodásan felkonvertálja több lépcsőben élesre.
"UHD felkonvertálás...
Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le. A Samsung által kifejlesztett technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át az egyedi négylépéses eljárás révén, amelynek része a jelanalízis, a zajcsökkentés, a felbontás elemzése és végül a felkonvertálás. Mindennek eredményeként minden jobban néz ki a Samsung UHD TV-ken.
UHD Dimming...
Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és élesebb kontrasztot biztosít. "
Forrás: [link]
(az oldal közepe környékéről)
Egyébként -
- a tv mérete
- a felbontása
- a videó anyag,
- az felbontással összefüggő optimális nézési távolság függvénye adja meg, ezek közül bármelyik üresen maradt változót.
Optimális nézési távolságok hagyományos full hd tv-khez itt egy táblázatban megtalálhatók:
A 4K felbontású képernyő megfelelő anyaggal már ennek a feléről nézhető (a full HD-hez képest a kisebb kép pontok miatt).
Vagyis azonos távolságból akár kétszeres méretű is nézhető, ahova a sima HD-ből és adott nézési távolságból kiszámoltunk egy optimális méretet.
Tehát nem az évek múlása hozta fejlődés az ami itt számít, hanem a fizikai jellemzők adják meg az optimális képernyő nagyságot.
Kérdés mennyit fogyaszt ez az UHD felkonvertálás, mert ez erősen CPU igényes lehet.
Akkor egy 60 colos UHD LED tv 5 év múlva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!