Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Sony erősítőm (elég jól szól)...

Sony erősítőm (elég jól szól) 180 wattot vesz fel, és 100 wattot tud csatornánként (5 csatornán) Hogy van ez?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy 180 wattos teljesítményfelvétellel lehetetlen lenne,de a papírjain is ez van,és tényleg szépen szól. Str-de585. Nem lehet hogy valami + belső trafó van benne?

2014. máj. 17. 20:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
11:38-ra. Itt az adatlap sztereó módban mond 2*100 wattot, nem írja, hogy egyszerre 5 csatornán is, de fölső indexben ott is vannak valami megjegyzések...
2014. máj. 26. 15:59
 22/39 A kérdező kommentje:
várj,az egész lapot kivágom neked: [link] és a felső index itt van megmagyarázva : [link] Akkor nem lehet szerintetek hogy van benne belső trafó,ami a felvett teljesítményt növeli a leadott teljesítményhez elégre
2014. máj. 26. 16:06
 23/39 anonim ***** válasza:

Milyen belső trafó? :) Persze benne van egy transzformátor, a készülék házán kívül fura lenne, de egy trafóval oldják meg. :) Így néz ki a cucc belülről:

[link]

Reálisan a hűtőborda, meg a trafó alapján 6-8kg-os cuccra tippelek és arra, hogy nem olyan gyönge cucc, értsd 2*100 wattot tényleg tud sztereó üzemben, de a fogyaztás adatot pedig lefelé kozmetikázták.

2014. máj. 26. 16:27
 24/39 A kérdező kommentje:
Kened vágod ezt:D A cucc egészen pontosan 7344 gramm,ha nem csalt a mérlegem. :D értem,szeirntem sem gyenge,sőt... Viszont szerinted akkor a surround üzemmódban a csatornánként folyamatos 100 wattot minden csatornára nem tudhat még ezzel a trafóval sem?
2014. máj. 26. 20:43
 25/39 anonim ***** válasza:

Nem, az kizárt.

A Cambridge Audionak meg Harman Kardonnak vannak olyan gépei, amelyeknél közli a gyártó, a tényleges folyamatos leadott kakaót. Egy 5x100 wattos gép, ami tényleg 5x100 watt 20+ kg, és nem ez a kategória.

Ettől függetlenül ezek a régebbi Sony erők nem rosszak, és igen, nekem is volt ilyenem, bő 1 éve adtam el.

2014. máj. 26. 21:45
 26/39 A kérdező kommentje:
ÉS neked milyen szett volt rajta,mi a tapasztalatod vele?
2014. máj. 26. 22:10
 27/39 anonim ***** válasza:

20:43-ra. Nem, csatlakozom az előttem szólóhoz 5*100 Watt RMS-t nem tud egyszerre. Reálisan egy ekkora gépből 150..200 watt jöhet ki ÖSSZESEN, ha jól meghajtod és kb kétszeresét megeszi akkor, ez sem kevés. Nem értem minek az a wattokon való herce-hurca, névleges dologról van szó (oda is az van írva, hogy névleges teljesítmény :) ).

Különben meg a 40 watt és mondjuk a 100 watt között korántsem akkora a különbség, mint gondolnád (ha van pl olyan erősítőd, ami méri a kimenő kakaót, akkor lehet is tapasztalni), ugyanazzal a hangsugárzóval alig több, mint 3 dB emelkedés, amit éppen észrevesz a fül, de nem drámai hangosodás.

Egy érzékenyebb (jobb hatásfokú) hangsugárzóval sokkal nagyobbat szólhat a 40 watt, mint egy érzéketlennel a 100 watt.

2014. máj. 27. 09:13
 28/39 anonim ***** válasza:
Belépő szintű JBL hangfalrendszer, a 90-es évekből. Frontokban 15cm mélyközép sugárzó+dóm magas, szép zenei hangzása volt annyi pénzért. Persze egy kis 8 colos, 80 wattos aktív subbal megtámogatva alulról.
2014. máj. 27. 09:35
 29/39 anonim ***** válasza:

És mint írták, ezen a 40 vagy 100 watt dolgon jelen esetben kár filózni. Ha egy hangszórón növeled a bemenő teljesítményt duplájára, 3 decibellel nől a hangerő. Minden duplázásnál hozzá kell adni 3 decibelt. Tehát ugyan az a hangszóró, ha szól 100 decibelt 50 wattal, 100 wattal 103 decibel. Ami tényleg nem egy eget verő differencia, úgy szokták mondani, 3 decibel amit már határozottan picit halkabbnak vagy hangosabbnak hall a fül.

És az érzékenység is fontos, mint már írták szintén. Egy szobai hangszóró 80-85 decibel érzékenységű, tehát 1 wattal terhelve 80 decibel körül szól. Ezer wattos teljesítmény növelés, 30 decibeles hangerő növekedést jelent. 1w=80dB, az 1000w/110dB. De vannak olyan hangfalak, amik 92-95 decibelesek 1 watton, sőt PA-ban van olyan ami 110-115 decibel. És igen, nagyobbat szól 1 wattal, mint egy átlag szobai 1 kilowattal hajtva.

2014. máj. 27. 09:40
 30/39 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm. Akkor erre az erősítőre(mert ugye neked volt) ráköthetek nagy hangfalat,mert van benne nafta egy mondjuk 90 db-es hangfal hajtasara ?
2014. máj. 27. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!