Passzív mélynyomó?
eszméletlen mennyi ember van aki nincs azzal tisztába hogy mit jelent a hangszóróknál a Watt szám.
a mélynyomó amiket láttál semennyi Wattosak nem voltak,azok ból nem jön semennyi áram az csak a terhelhetőség hogy annyit adhatsz nekik,persze ezek sokszor csalókák,az RMS teljesítmény az aminek kb lehet hinni,a max teljesítmény sokszor túlzó a PMPO meg értelmetlen adat.
ha az erősítőd 100W ad ki magából maximum akkor annyit kap a mély,ez neki nem gond hiszen amúgy sem max hangerőn hallgatod a zenét hogy folyamatosan ki legyen hajtva az erő teljesítménye.
ha azt akarod hogy jól megtudd hajtani /hangos legyen/ ezzel az erővel akkor magas min.90dB érzékenységű nyomót válassz.
én néztem zárt,bass reflex és bandpass ládát is szobában.
a legrosszabb a bassrefi volt,autóban az a kedvencem de szobában valahogy gyenge de annál jobban rezonáltat mindent.
zártat is gyengének éreztem kicsit,a legjobb meg lepő módon a bandpass volt.
pedig autóban az nem olyan jó de szobában nekem minden alacsony frekvencián kielégítő a teljesítménye és a hangja.
nem értem a logikát hogy miért pufogna halkan.
ha leveszed a hangerőt akkor kevesebb wattot kap,nem hogy 100at de még 10et sem,mégis jól szól csak halkabban.
amíg az erő nem kezd el torzítani addig szépen szól,hogy mekkora hangerőt tudsz vele majd elérni meg az érzékenységtől és a helyiségtől függ.
100Watt simán elég lehet neki.
Bocsi. Az erősítőm Sony hcd S880. Eredetileg jár hozzá egy hangfalszett is passzív méllyel,és a szett maradna,csak a mélyet cserélném le. viszont van egy kis baj. Mert az erősítőbe menő hangfal csatlakozás nem a hagyományos,hanem külön a termékhez gyártott,ilyen:( [link] 2 dologra gondoltam: 1: veszek hangfal kábelt és a subwoofer lyukakba bedugom a végüket.
2: a kábelnek azt a végét ami a mélynyomóba megy egyszerűen bedugom az új passzív mélyládába,de ezeken a kábeleken van egy SZERINTEM ellenállás. Nézz már utána az erősítőnek légyszi. Köszi
néztem ilyen csatlakozós vezetéket de nincs ellenállás,minek is lenne.
szerintem vegyél ilyen csatlakozós vezetetéket,ezt a csatlakozót bedugod a helyére a másik végét blankolva meg a mély csatlakozójába,mivel autós nyomó lesz így gondolom banán csatlakozó lesz rajta.
jaj tényleg,most hogy mondod mit is kel keresni így már látom azokat a nagy fekete izéket.
a gond az hogy ilyet még nem láttam,nem tudom mi az,mi van a belsejében.
ilyen bizbasszal ellátott kábelt viszont nem láttam neten csak simát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!