Milyen laptopot vegyen egy építészmérnök?
Olyan laptopot keresek ami jó egy építészmérnöknek.
Nagy képernyő / gyorsaság / archicad futtatása
Konkrét típust szeretnék kérni.
Árkategória?
Addig általánosságban:
-NEM ultrabook
-lehetőség szerint üzleti kategória
-minimum i5 processzor
-nVidia videokártya
250- 300 000 re gondoltam .
A 17.3" es laptopokat mennyire problémás hordozni?
Méret megítélése csak tőled függ. Én annak idején egy 15.4"-os notebookot hurcoltam minden nap magammal (BKV-n, hátizsákban), de következő notebook megvásárlásánál szempont volt számomra a kisebb méret, így egy 13.3"-asra váltottam. Otthon, munkahelyemen külső monitorral használom (már ha kell a nagyobb terület).
Egyetlen 17+" kijelzőjű notebookot találtam, de ez egyrészt ultrabook (gyengébb a processzor), másrészt érintős kijelzője van, ami fényes is, emiatt munkára csak kompromisszumokkal használható.
Kisebb a kijelzője (de full HD-s, és matt), szintén ultrabook processzor, de megfelelő lehet:
üdv! én vele szemezgetek, majdnem hasonló célokra:
-gyors
-ezen el fog futni
-nagy üzemidő
- ha annyira fontos a nagy képernyő, fektess be egy HD-s monitorba mellé, 300-as keretből marad még ki, ezen a laposon van hdmi kimenet amivel könnyen csatlakoztathatod rá, így így vagy 2 kijelződ van már vagy 1 nagy, ahogy szeretnéd használni. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ha veszek mellé egy monitort és hozzákötöm akkkor egy időben fut a laptop képrenyője is a monitoréval plusz a laptop képernyőjével irányítok?
A másik pedig hogy az info tanárom azt mondta hogy a dell laptopokat nem igazán ajánlja (én nem értek ennyire hozzá) inkább egy acer laptopot keressek . Ilyet tudnátok ajánlani?
Persze, be lehet állítani, ez az úgynevezett kiterjesztett mód. Ekkor a notebook kijelzőjét is tudod használni, illetve a külső kijelzőt is - ha előbbin a kijelző egyik széléig (beállításfüggő, hogy melyik) viszed a kurzort, akkor a külső monitoron fog felbukkanni.
Acert én elvből nem ajánlok. Azért népszerűek a consumer (fogyasztói) gépeik, mert azonos hardverkiépítésben lényegesen olcsóbbak, mint egy márkás (Dell, HP), ugyanakkor ezt nem csak a név nem megfizettetésével érik el, rosszabb minőségű alkatrészeket és anyagokat használnak valamint hűtőrendszert is pont addig méretezik, hogy még kielégítő legyen (aztán ha 2 év múlva kicsit porosabb lesz, jön a gond...) Persze a legolcsóbb gépek sehol sem tökéletesek, de ezért is írtam, hogy az építészmérnök (és bárki, aki hardverigényesebb munkára akarja használni a gépet) üzleti kategóriás gép között nézelődjön.
rákötöd akkor a monitort a laptopra a következő opciók állnak fent (te állítod be melyik legyen) ( bocsi nem vágom hirtelen melyiknek mi a pontos neve, meg mindenhol mást használnak) :
- a monitor másolja amit a laptopon látsz szóval hátra hajtod vagy bármit csinálsz a laptop kijelzővel
- "áthelyezi a képet" szóval laptop monitor kikapcsol csak a monitoron látod a képet
- "kiterjesztett ablak" , van az alap monitorodon a kép és mintha mellette lenne egy másik szóval ki tudod húzni a laptopod képéből a dolgokat és akkor átkerül a monitorra, mintha mellé tennéd :) ( ez tökjó tanulni, netezni vagy bármi a nagyobb felület miatt, meg lehet hamar szokni,... sok cégnél is 2 monitort használnak)
kinek a pap kinek a paplan, ismerősöm azt mondja hogy ne vegyek dellt inkább acert a másik meg aki számítástechnikában dolgozik azt mondja hogy csak dellt semmiképp sem acert, mert könnyű szerelni és kevés vele a baj, ritkán hozzák be az acer meg kínai, sok a baj vele, stb... ( ez csak az ő esete, ő tapasztalata). Nehéz kérdés, én dell-t fogok venni. :D
a nagy üzem idő miatt döntöttem a dell mellett, ha leveszel mindent 0-ra fényerő meg nincs wifi stb akkor 17 óriág bírja. ( ami kb páratlan ebben az árkategóriában)
Értem
Mennyiben tér el 4gb os a 8gb os memóriájú társától?
Elnézve ezeket a gépeket valóban elég jó tulajdonságokkal bírnak ezek a gépek viszonylag mérsekelt árért.
ezt nézte az ára nagyon tetszik viszont az op rendszere Linux . Ez okozhat problémát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!