Égett szaga van az egyik mélynek Mi lehet a baj?
ég a tekercs,ha még nem adta meg magát hamarosan meg fogja.
talán nem kellet volna túl erőltetni azokat az erőket akkor nem vágta volna gajra a mélyet.
Nem lehet megmondani mennyit bír ki,az is meglehet hogy 10másodpercet sem.
Egy pillanat alatt el tud füstölni.
Hogy hol szervizelik nem tudom,a lakóhelyed közelében keressgélj helyet.
Egyébként a gyenge erősítő nyírta ki,ha megcsináltatod akkor ugyan így kinyírhatod később.
Ha annyira üvöltetni szeretnéd akkor cserélj erő hogy ne torz jellel érj el nagy hangerőt.
Ember.
Szerinted ha leégetted a mélynyomódat, akkor gyenge neki az erősítő?
Nem értem miféle logikával hoztad ezt ki.
Pont hogy túl sok neki.
Vagy ész nélkül adtad neki a 20-50-120Hz-es négyszöget, vagy valami halálrossz tekercselés van azon a mélyen.
Nem is értem minek cserélted le a castone-t.
Tegyed vissza a helyire.
Ez olyan logika hogy ha tiszta jelet adsz a hanszórónak akkor max felkoppan de le égni marha nehezen lehetséges.
Ellenben a torz jelle ugye a négyszögletessel aminél felkoppanás nem is kell,annyit veszel észre hogy büdös,kezd égni a tekercs.
Világos szerintem hogy a kérdezőnél nem a túl erős erősítő verzió áll fent mert akkor már rég csattogot volna a nyomó. /Felkoppan/
ilyen az mikor túl van hajtva a nyomó,tisztán hallatszik,még csak füstölni sem füstölt,szétverte a tekercset aztán beállt
még ha úgy is van akkor sem jó mivel valószínűleg annak sem kéne leégnie.
a másik meg hogy miért ég lakk?
azért mert nem jó a hűtés,túl hevül.
ez vajon mitől van?és mi fog hevülni ha már a lakk is leégett?
most egy cikkből kiragadom neked a lényeget,amiről már beszéltem is.
A torzítást sokan tévesen a hangszóróknak tulajdonítják, de itt valójában az erősítő hangja válik torzzá. Ilyenkor nem nagyobb teljesítményű hangszórót, hanem nagyobb teljesítményű erősítőt kell keresni.
A bal oldali kék jel nem torz, szépen görbül, míg a jobb oldali jelen látszik, hogy a szaggatott vonal felett, ami az erősítő maximális teljesítményét mutatja, görbületek helyett kilapul./négyszögletes jelnek nevezik/ Na ez a nagy hangerőn jelentkező torz hang oka. Ebben az esetben, mint ahogyan a jelen is látszik, a hangszóró nem mozdul, de folyamatosan feszültséget kap.
Miért gond ez?
A hangszórók úgy vannak kitalálva, hogy a membránt mozgató tekercs hőjét a mozgás során keletkező légáramlás hűtse le. Torz jel esetén nincs meg a hűtést segítő mozgás, de a tekercs folyamatosan áram alatt van és ennek hatására szépen el is füstöl a hangszóró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!