Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a baja az erősítőmnek...

Gyuszika93 kérdése:

Mi lehet a baja az erősítőmnek, ki égett valami benne?

Figyelt kérdés

Eddig tökéletesen működött de most csak zúg minden bemeneten csak zúg ez egy napja van így.

Aiwa MX-Z3100M.

2013. febr. 3. 20:09
 1/3 anonim ***** válasza:

"Mi lehet a baja az erősítőmnek, ki égett valami benne?"

Lehetséges. Valami valahol kiégett, vagy elfüstölt, esetleg bekapcsolás jelző füst kíséretében az örök félvezető mezőkre távozott. Esetleg felpuffadt, elpukkant, kiszáradt ey elko és letette fegyverzeteit. Vagy lehet egy ellenállás felvette a szénhalmazállapotot, vagy valami megszakadt...

"Eddig tökéletesen működött de most csak zúg minden bemeneten csak zúg ez egy napja van így. "

Nekem a végfok kimenete szokott zúgni. Bevallom bemenetet én sosem szoktal hallgatni. Oda max egy oszcilloszkópot szoktam biggyeszteni, hogy lássam a jelsztinteket és mérjem az esetleges túlvezérlést. ( Bár az nem zúgást okoz hanem torzítást ). Mondjuk ha egy zúgó-(zaj) generátort kapcsolnék egy erősítő bemenetére akkor lehet, hogy nekem is zúgna-búgna... Te mit gondolsz? Sőt, nem megfelelő földelés esetén még egy medve is beköltözik a cuccba ( brummmmmm feszültség).

Mondjuk ha szétszednéd - természetesen szigorúan 230V-os dugasz kihúzva - akkor lehet saját szemeddel is láthatnád, hogy mi a baj. Sőt, lehet ki is szagolhatnád ( nem viccelek, baromi büdös tud lenne egy-egy elfüstölt cucc ). Utána elmondanád mit láttál és talán tudna neked valaki segíteni.

2013. febr. 3. 21:15
 2/3 M Zoltán válasza:
Kondenzátor gyanús a dolog...
2013. febr. 13. 09:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Már működik az erősítő magától be indult egyik napról a másikra, csak most meg az van hogy a jobb oldal csak nagyon halkan szól.
2013. febr. 18. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!