Omnitronic-ról vélemények?

Figyelt kérdés
Venni szeretnék egy passív hangfalpárt kb 50-60 forintból. Elsősorban nappaliba kéne, de kissebb hangosításra is kelleni fog. Nekem a lényeg hogy szépen szóljon és azért elég kemény basszusa legyen. Segítséget előre is köszönöm.
2014. márc. 3. 21:34
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És ha nem rosz az omnitronic Írnátok pár típusszámot akinek esetleg bevált?
2014. márc. 3. 21:38
 2/11 A kérdező kommentje:
bocsánat az elírásért 50-60 ezer forintból :)
2014. márc. 3. 22:28
 3/11 Huszti Tibor ***** válasza:

Nekem volt több fajta is inkább mást néznék .

A legtöbbnek a közép és a magas hangszórója rosz minőségű és mélyet se igazán ad rendesen PL: dx-2222 stb.Szereo szobai erősítővel gyengén muzsikálnak de végfokkal hajtva sem olyan jó a minőségük.Talán még a tmx széria ami esetleg elfogadható a közép miatt de annak is kell a nagy erősítő,szobaival nagyon gyengécske lesz.Anno dicsérték a reflex r150-es hangfalpárokat,talán az jó választás lenne.

A legtöbb top hangfal mély szegény így álltalában ki kell egészíteni mélyládával,a jobb minőségűek ami mellé nem kell mélyláda azok pedig drágábbak.Hol lax helyileg?

2014. márc. 16. 15:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Pesten miért?
2014. márc. 16. 15:52
 5/11 Huszti Tibor ***** válasza:
Mert ha Kisvárdához közel laktál volna,meghallgathatnál 1-2 álltalam összerakott hangfalat,igaz szobai de te is oda tervezed és ha kell valóban nagyot is tud szólni.Mint írtam a PA hangfalak nem szobába lettek tervezve,az olcsóbbak nem tudnak mélyre menni a drágábbaknak meg 40-50 ezer ft darabja és nagyobb erősítőt igényelnek.Arra is kiváncsi lennék hogy mivel hajtanád a hangfalakat,milyen erősítőd van hozzá?Üdv:Tibi
2014. márc. 17. 06:45
 6/11 Huszti Tibor ***** válasza:
Egy ismerősöm Gödöllőn hangfalakat árul,bár néha túl vannak árazva nála a hangfalak de lehet viszonylag jó árban is hangfalpárat kapni nála.Ezek a hangfalak mindenképpen jó minőségűek és érzékenyek így egy jobb szobai erősítővel hajthatóak.Néztem is egyet,biztos jól szólhat a 30-as mélyekkel,nekem is ilyenek vannak a nagy hangfalaimba.Hátha alkudható és 50 ezerért elvihető. [link]
2014. márc. 17. 07:01
 7/11 Huszti Tibor ***** válasza:

Ha esetleg érdekel akkor megnézem az elérhetőségét és személyesen meg tudod hallgatni,ki tudod próbálni és nincs vételi kötelezettséged,ha tetszik akkor elviszed ha nem akkor ott hagyod.Ha megnézed a termékei között a 30-as mélynek 15 ezer ft darabja akkor csak 20 ezerbe lenne esetleg 25 vagy 30-ba a láda,közép sugárzó pár,magas sugárzó pár,hangváltók,csatlakozók és az előlap szövettezve.

Ha ezt meg akarod csinálni magadnak akkor 30-40 ezer ft lenne + a mély hangszórók.Nekem ez a véleményem.Nekem 3 pár ilyen mélyem van,jól terhelhető,a közép tartományt is nagyon szépen adja vissza /magasra megy/ és nagyon érzékeny így kisebb erősítővel is nagyot szól és utóljára mind öntvénykosaras még a 25 cm-es kistestvére is.

2014. márc. 17. 08:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget de ugyfest reflex r150 megababy lesz amit először ajánlottál találtam 50 ezerért am egy 2szer 75wattos stereoval hajtanám kezdetbe utána kap egy reflex végfokerősítőt.
2014. márc. 17. 09:14
 9/11 Huszti Tibor ***** válasza:
Rendben.Örülök hogy segíthettem bár én még mindig jobb hangúnak tartok egy szobai hangfalat szobába mint egy zenekarit.Nehogy a végén a hangfalakat is le cseréld a gyengébb erősítővel együtt.Szerintem felesleges 2x cserélgetni az erősítőt és a hangfalakat is főleg ha hasonló árban van a 2 hangfal.Ne tévesszen meg hogy zenekari hangfal,egy jól megépített szobai is szól akkorát mint a kis reflex.Hallgasd meg mindenféle képpen mielőtt megveszed.Egy nagyobb teljesítményű szobai erősítővel és 2 jó szobai hangfallal is nagyot lehet bulizni és a minősége biztos hogy jó lesz!Bármikor oda merném tenni a nagy hangfalpáromat egy kisebb /olcsóbb/zenekari hangfal mellé még ha 2 top és 2 mélyláda lenne összeállítva akkor is.Neked kell döntened,mindenképp hallgasd meg mielőtt megveszed ha lehet szobában is mert a szobában másképpen szólnak a hangfalak,a zenekariak pedig álltalában túl sok magasat nyomnak mert nagy térben vagy kint kevésbé hallani mint egy 4x4-es nappaliban.Üdv:Tibi
2014. márc. 17. 15:23
 10/11 Huszti Tibor ***** válasza:
Azért kérdeztem hogy hol lax hátha meg tudnád hallgatni a hangfalaimat,2x50 wattal már hatalmasat szólnak így felesleges mind a végfok /aminél nincs magas,ill, mély állítási lehetőség de a minősége sincs egy jobb szobai erősítő szintjén/,mind a zenekari hangfal.Ne a wattokat nézd hanem a hangfal érzékenységét!!!Olvasd el a linket! [link] Nem mindegy hogy 90 dB-es egy hangfalpár vagy 98 dB-es.Néha a 120 wattos 98 dB-es hangfalpár nagyobbat szól mint a 260 wattos 89 decibeles és az egyiknek elég 100 watt a megfelelő hangerőhöz a másiknak pedig 300 is kevés :)
2014. márc. 17. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!