Omnitronic-ról vélemények?
1/11 A kérdező kommentje:
És ha nem rosz az omnitronic Írnátok pár típusszámot akinek esetleg bevált?
2/11 A kérdező kommentje:
bocsánat az elírásért 50-60 ezer forintból :)
Nekem volt több fajta is inkább mást néznék .
A legtöbbnek a közép és a magas hangszórója rosz minőségű és mélyet se igazán ad rendesen PL: dx-2222 stb.Szereo szobai erősítővel gyengén muzsikálnak de végfokkal hajtva sem olyan jó a minőségük.Talán még a tmx széria ami esetleg elfogadható a közép miatt de annak is kell a nagy erősítő,szobaival nagyon gyengécske lesz.Anno dicsérték a reflex r150-es hangfalpárokat,talán az jó választás lenne.
A legtöbb top hangfal mély szegény így álltalában ki kell egészíteni mélyládával,a jobb minőségűek ami mellé nem kell mélyláda azok pedig drágábbak.Hol lax helyileg?
2014. márc. 16. 15:34
4/11 A kérdező kommentje:
Mert ha Kisvárdához közel laktál volna,meghallgathatnál 1-2 álltalam összerakott hangfalat,igaz szobai de te is oda tervezed és ha kell valóban nagyot is tud szólni.Mint írtam a PA hangfalak nem szobába lettek tervezve,az olcsóbbak nem tudnak mélyre menni a drágábbaknak meg 40-50 ezer ft darabja és nagyobb erősítőt igényelnek.Arra is kiváncsi lennék hogy mivel hajtanád a hangfalakat,milyen erősítőd van hozzá?Üdv:Tibi
2014. márc. 17. 06:45
Egy ismerősöm Gödöllőn hangfalakat árul,bár néha túl vannak árazva nála a hangfalak de lehet viszonylag jó árban is hangfalpárat kapni nála.Ezek a hangfalak mindenképpen jó minőségűek és érzékenyek így egy jobb szobai erősítővel hajthatóak.Néztem is egyet,biztos jól szólhat a 30-as mélyekkel,nekem is ilyenek vannak a nagy hangfalaimba.Hátha alkudható és 50 ezerért elvihető.
[link] 2014. márc. 17. 07:01
Ha esetleg érdekel akkor megnézem az elérhetőségét és személyesen meg tudod hallgatni,ki tudod próbálni és nincs vételi kötelezettséged,ha tetszik akkor elviszed ha nem akkor ott hagyod.Ha megnézed a termékei között a 30-as mélynek 15 ezer ft darabja akkor csak 20 ezerbe lenne esetleg 25 vagy 30-ba a láda,közép sugárzó pár,magas sugárzó pár,hangváltók,csatlakozók és az előlap szövettezve.
Ha ezt meg akarod csinálni magadnak akkor 30-40 ezer ft lenne + a mély hangszórók.Nekem ez a véleményem.Nekem 3 pár ilyen mélyem van,jól terhelhető,a közép tartományt is nagyon szépen adja vissza /magasra megy/ és nagyon érzékeny így kisebb erősítővel is nagyot szól és utóljára mind öntvénykosaras még a 25 cm-es kistestvére is.
2014. márc. 17. 08:03
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget de ugyfest reflex r150 megababy lesz amit először ajánlottál találtam 50 ezerért am egy 2szer 75wattos stereoval hajtanám kezdetbe utána kap egy reflex végfokerősítőt.
Rendben.Örülök hogy segíthettem bár én még mindig jobb hangúnak tartok egy szobai hangfalat szobába mint egy zenekarit.Nehogy a végén a hangfalakat is le cseréld a gyengébb erősítővel együtt.Szerintem felesleges 2x cserélgetni az erősítőt és a hangfalakat is főleg ha hasonló árban van a 2 hangfal.Ne tévesszen meg hogy zenekari hangfal,egy jól megépített szobai is szól akkorát mint a kis reflex.Hallgasd meg mindenféle képpen mielőtt megveszed.Egy nagyobb teljesítményű szobai erősítővel és 2 jó szobai hangfallal is nagyot lehet bulizni és a minősége biztos hogy jó lesz!Bármikor oda merném tenni a nagy hangfalpáromat egy kisebb /olcsóbb/zenekari hangfal mellé még ha 2 top és 2 mélyláda lenne összeállítva akkor is.Neked kell döntened,mindenképp hallgasd meg mielőtt megveszed ha lehet szobában is mert a szobában másképpen szólnak a hangfalak,a zenekariak pedig álltalában túl sok magasat nyomnak mert nagy térben vagy kint kevésbé hallani mint egy 4x4-es nappaliban.Üdv:Tibi
2014. márc. 17. 15:23
Azért kérdeztem hogy hol lax hátha meg tudnád hallgatni a hangfalaimat,2x50 wattal már hatalmasat szólnak így felesleges mind a végfok /aminél nincs magas,ill, mély állítási lehetőség de a minősége sincs egy jobb szobai erősítő szintjén/,mind a zenekari hangfal.Ne a wattokat nézd hanem a hangfal érzékenységét!!!Olvasd el a linket!
[link] Nem mindegy hogy 90 dB-es egy hangfalpár vagy 98 dB-es.Néha a 120 wattos 98 dB-es hangfalpár nagyobbat szól mint a 260 wattos 89 decibeles és az egyiknek elég 100 watt a megfelelő hangerőhöz a másiknak pedig 300 is kevés :)
2014. márc. 17. 15:32
Kapcsolódó kérdések: