Xbox-ot, Ps-t vagy PSP-t érdemes venni?

Figyelt kérdés
Kinek milyen van,melyeiket ajánlja,mennyibe kerülhet. KÖszi
2009. dec. 7. 08:44
 1/6 compactegon ***** válasza:

Nyilván attól függ, mire akarod használni. A PS3 picit erősebb, mint a 360-as, de nem veszed észre. Cserébe ez 30-40%-kal olcsóbb, bővíthető.

Ha a villamosos akarsz játszani, akkor pedig a PSP, hisz az csak egy kézi konzol.

2009. dec. 7. 09:12
 2/6 anonim válasza:

Attól függ, mire szeretnéd használni.

A PSP hordozható, beépített, de kicsi kijelzővel, tehát főleg utazáshoz használható, vagy akkor amikor nem a saját szobádban vagy és akarsz gépezni egy kicsit (pl munkahelyen :D)

Az XBOX és a PS3 egymás riválisai. Én személy szerint sok különbséget nem tudtam felfedezni köztük. Ahány oldalt néztem meg az interneten, hogy melyik is a jobb, mindegyik oldal az egyiket, vagy a másikat éltette, attól függően, hogy épp melyiket szerette jobban.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányi is:

- az XBOX-nak fizetős az internethasználata (XBOX LIVE), a PS3-é ingyenes. Visszajelzések alapján a XBOX LIVE élvezetesebb, mint a PS3 internetes használata

- Ugyanakkor a PS3-ra általában drágábbak a szoftverek, illetve már maga a PS3 is drágább

- a Microsoft a napokban bekeményített és letiltotta az XBOX LIVE-ról a csippelt (feltört) XBOX-okat, így ezeket már csak szóló játékra lehet használni. Ezzel egyidőben megjelentek a piacon gyanúsan olcsón kínált XBOX-ok, ezek valószínűleg nem tudják már használni a LIVE-ot

- a PS3-ban van Bluray lejátszó, így Bluray filmeket is le lehet játszani a segítségével

- az XBOX-ok egy része képes túlmelegedni olyan módon, hogy utána azt már csak szervízben lehet javítani. Ezt a típushibáját az angolok a "Red ring of death" néven emlegetik, keress csak rá az interneten... Például a tesómnak is XBOX-a van, neki is megvolt ez a "Red ring of death" hiba. Magyarországon nincs XBOX szervíz, vissza kellett küldje valahova csehországba az XBOX-ot, ott javították, majd egy hónap múlva kapta vissza a gépet.

Én alapvetően PC párti vagyok, mert az egeret számomra nem tudja pótolni egy vacak kontroller, de ha mégis vennék konzolt, akkor valószínűleg PS3-at vennék. Drágább, de megéri azt a plusz pénzt.

2009. dec. 7. 09:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Nos, ez valóban elgondolkodtató kérdés, mivel azonos alapú, de eltérő célú gépekről beszélünk.

Kezdjük akkor azzal, hogy szépen eldöntöd magadban, hogy hol játszatsz a legszívesebben, otthon vagy valahol máshol(iskola, haveroknál, munkahely, utazás közben stb.)

Én azon szerencsések közé tartozom, aki rendelkezik PS2-vel, PS3-mal és PSP-vel(volt PS1-em is:)), tehát én már kicsit átrágtam magam ezen. 1eranánt játszok otthon is+máshol. Mérd fel magadban, hogy asztali vagy inkább a hordozható konzolok kedvelője vagy-e? Nálam ez először 40-60%, aztán 50-50 lett, ebből lett a PS3:)

Átkanyarodva a két konkurens konzol harcára:

Szerintem mind1, hogy te most PS3-at vagy Xboxot veszel, az alapcélt megkapod: játszatsz vele, szóval szórakozást ad. Egy konzol fő célja a szórakoztatás, amit az arra írt videojátékok tönkelegéből tudsz megtapasztalni. 2 típusú játék van 1 konzolra: vannak az ún. multiplatform játékok(ami nem csak azon a konzolon jelenik meg, hanem más platformon, ilyen pl. a GTA IV(PC/PS3/X360), Assassin's Creed(PC/PS3/X360). Illetve természetesen vannak még az exkluzívok is(értelemszerűen amik csak 1 platformra jelennek meg, mivel azok hatalmas sikert arattak az adott konzolnak, ilyen pl. a God of War III(PS3), Gran Turismo 5(PS3), Gears of War(X360), Halo 3(X360) és még sorolhatnám a jobbnál jobb játékokat.

Ezzel az egésszel arra akartam kitérni, hogy ne olyan szempontokat nézz, hogy "hú,a PS3 sokkal erősebb, akkor azt veszem meg" vagy "hú, az Xboxra ingyen vannak a játékok" stb. - ezek mind hülyeségek, az 1. azért, mert az Xbox is erős gép és ópár játékban szebb teljesítményt ad, mint a PS3(leszámítva az exkluzívokat és a CryEngine motorral készülő Crysis 2-t). A 2. meg azért b.aromság, mert így elvész az online tartalom a boxodról, pedig az egy nagyon jó mulatság.

Szerintem akkor hozod a legjobb döntést, ha végiggondolod magadban, hogy most a PS3 vagy az Xbox 360 exkluzív játékai jobbak neked. Segítségként itt egy kis lista a legjobbakról:

PS3

Killzone 2, Gran Turismo 5, God of War III, Uncharted 1-2, Heavenly Sword, Motorstorm, Heavy Rain stb.

Xbox 360

Halo, 3 és az ODST(bocs, ha pár játék nevét rosszul írom), Gears of War 1-2, Grand Theft Auto: Episodes from LC stb.

Ezeknél sokkal több van, nézd át, hogy neked melyik tettszik és azt a konzolt vedd meg! Ne az alapján válassz gépet, hogy pl. ez szebb, olcsóbb, mert ami bejön, azért úgyis fizetni kell:)

2009. dec. 7. 16:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem erősebb a PS3 sőt az xbox 360-asnak a GPU-ja erősebb mint a PS3-énak és sztem nem éri meg jobban a PS3 az árát mert vagy 30-40 százalékkal drágább mint az Xbox de semmivel nem nagyobb élvezet játszani a PS3-on mint az Xboxon ja és a PC?a PC egy rakás Xar,megveszed a méregdrága gépet aztán már 2-3 év múlva dobhatod is ki,az új játékok közől már csak egy pár játék fog menni a konzolokon sokkal jobb játékélmény játszani mint PC-n hiszen ezért találták fel nem-de?Én Xboxot mondanám mert asszem egyárban van újonnan a PSP-vel de azért jobb rajta játszani(nyílvánvaló) de ha van egy zsák léd akkor begyél mind kettőt de ha nincs akkor csak Xboxot de véletlenül se gépet vegyél mert xar
2009. dec. 7. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:
16.00-ásnak van tökéletesen igaza szinte 100 százalékban
2009. dec. 7. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:

ha sokat utazol psp ... ha minőséget akarsz ps3 ... ha elismerést akkro xbox360 ... de minden konzol beleértve dsi, ps2 stb mind jó arra amerre akarod használni ...

pspt csak akkor vegyél ha sokat utazol ... ps3 at akkor vegyél ha jó gépet akarsz venni xbox360 meg majdnem ugyan az csak a kontroller más és könnyebben bővíthető

2009. dec. 7. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!