Lesz valami baja az erősítőnek ha állítva használom?
Szeretnék venni egy Thomson 560HT házimozit a digitális bemenet miatt kell.
Sajnos azomban elég nagy (43x41cm) mérettel rendelkezik így nem tudom hova rakni fektetve. így arra gondoltam hogy beraknám állítva a számítógépasztalom PC helyére. (mivel a gép az asztalon van) Tehát lesz bármi baja is ettől? mert elég sok rács van a tetején. vagy a hűtést befolyásolná?
A hőáramlás szempontjából nem mindegy. Mivel ha fektetve van az erősítő, akkor vannak benne függőlegesen a hűtőlamellák, így tud fölfelé áramlani a meleg levegő.
Ennek ellenére fektetheted szerintem oldalra. Én is így használok egy Pioneer erősítőt, én 2 tekercses subládát hajtok vele, házimozi erősítő pre outjáról. Arra figyelj hogy az az oldala legyen lent, amelyikben a trafó van. Egy részt, mert az fűt a legjobban, és beindítja a hőáramlást, másrészt pedig stabilitás szempontjából, így van leglentebb a súlypontja, így nem borul fel olyan könnyen.
Van bennük védelem ha túlmelegedne, de normál szobai használat mellett szerintem nem lesz baja. Magasabb terhelésnél meg úgy is hűtik magukat (általában) egy beépített ventilátorral.
Mi régebben diszkóztunk is házimozi erősítővel, szinte max. kivezérlésen hajtottam vele top ládát, sosem tapasztaltam túlmelegedést. Bár mindig volt aktív váltás előtte.
köszönöm a segítsèget. megy a zöld
meglátom mennyire melegszik ès ha nagyon akkor kitalálok valami helyet neki nem szeretnèm szèthajtani csak filmre játèkra meg egy kis zenère kell. tehát nem fogom bömböltetni :)
"Milyen a teljesítmény, mennyire fogod hajtani? Én levenném a felső lyukacsos takaróját és úgy állítanám oldalra."
Az "A" osztályú erősítők alapból erősen melegednek, akkor is ha csak be van kapcsolva de nem hajt ki jelet. Ez a működési sajátossága a keresztezési torzítás kezelésére. Ezért mindenképpen számolni kell a légcsere biztosításával, nem csak divatból van kilyuggatva a burkolat.
Akkor nem is lenne baj ha a végfokot ventillátor hűti. sajnos nem igazán találtam róla olyan képet amin szét van szedve. mert ha van benne ventillátor akkor akár oda is be lehetne kötni a 12CM-est és belülről vagy akár kívülről fölszerelni a lemezre
De holnap megyek érte és akkor majd kiderül mi tudok kezdeni vele.
Meg ugyebár van egy olyan oldala is hogy nem egy csúcsminőségű Onkyo vagy Pioneer cuccról van szó gondolom úgy kínai ahogy van. de mivel egy sz@ros Genius analog 5.1-ért elkérnek 35EFT-ot gondoltam sokkal jobb választás használtan egy Dolby Digital 5.1 amin van optikai (erre kötném az Xbox-ot) meg egy koax (ide meg a PC-t).
Viszont elég helyigényes. és tényleg nem tudom hova tenni. hacsak nem csavarozok föl egy polcot ami valószínűleg 50 centit kilógna a falból.
Tehát hogy túlmelegedés elleni védelem van-e benne? fogalmam sincs, talán. igazából abban sem vagyok biztos hogy ventillátor van-e benne gondolom az van de ki tudja. :)
Védelem biztos hogy van, a leggagyibb IC-s erősítőkbe is integrálva van termikus védelem az IC-be.
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni, nem lesz semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!